Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Megőrzik Fehér emlékét

Kedden a Győri ETO FC vezetői, játékosai koszorút helyeztek el a fiatalon elhunyt Fehér Miklós sírjánál.

Győrben számtalan esemény – koszorúzás, utánpótlás-torna, emlékdíj, teremfutball – bizonyítja, a város polgárai, Fehér Miklós egykori klubja nem szeretné, hogy a játékos emléke feledésbe merüljön.
Reszeli Soós István szakmai igazgató: – Gyakran elmegyünk a stadionban felállított emlékfal előtt, így nincs olyan nap, hogy ne gondolnánk Fehér Miklósra. Ma az öltözőben is volt egy rövid megemlékezés, beszélgettünk róla.

Természetesen az ETO, a klub is sok mindent megtesz, hogy a játékos emléke fennmaradjon. Ezért a legtöbbet fejlődő játékosnak Fehér Mikós-emlékdíjat adunk át minden évben, a fiatalok pedig emléktornán futballozhatnak és az akadémia, amely az új stadion egyik része lesz, a volt győri játékos nevét viseli majd. Véleményem szerint sajnálatos, hogy néhány ember a tragédiát még mindig saját népszerűsítésére használja föl, ez nem bocsánatos bűn. Nagyon remélem, hogy egyetlen ember, szurkoló sem gondolja Győrben, hogy az ETO ne őrizné meg örökre Fehér emlékét, függetlenül attól, ki a tulajdonos, ki a szakvezető a csapatnál.

Vincze Ottó: – A maga módján minden magyar ember gyászolja Mikit még így egy év elteltével is. Szerencsétlen dolog lenne ezt összehasonlítani a portugáloknál történt megemlékezésekkel. Pk mások, más mentalitásúak, mint mi, de biztos vagyok benne, hogy honfitársainkban legalább annyira él emléke, mint bennük.
Stark Péter: – Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Teljesen mindegy, ki hogyan emlékezik, a legfontosabb, hogy senki se felejtse el Mikit. Az évfordulón felerősödik a hiányérzet, a fájdalom, ami jobban előjön, mint máskor. De ez erőt kell hogy adjon a folytatáshoz.

Az emlékét örökké megőrzöm és nem engedem, hogy ez egy kicsit is halványuljon.

Kenesei Krisztián: – Számomra még most is felfoghatatlan, érthetetlen az a tragédia, amely egy évvel ezelőtt történt. Leróttuk kegyeletünket a sírnál, igazából most tudtam ide eljönni először, mert sokáig nem voltam itthon. Nem fogjuk elfelejteni Fehér Miklóst, nem is szabad...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre Kulcsár Anitáé a 22-es mez

Bár az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát Győrben helyezik örök nyugalomba, klubcsapatánál, a… Tovább olvasom