Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Megnyerheti élete nagy meccsét

Súlyos betegség után lábadozik Kopp András, a megyében ismert kapusedző. Csak márciusban állhat munkába, de a kapusedzéseket már elkezdte.
Minden bizonnyal pályafutása eddigi legnehezebb „mérkőzését" vívta Kopp András, a megyében ismert kapusedző.

A most 40 éves, csupa szív trénerről már többször írtunk a Kisalföldben. Nemrég azonban súlyos beteg lett. Heretumort diagnosztizáltak nála az orvosok.

„Tavaly októberben egy megfázással kezdődött minden, aztán egy daganatot fedeztem fel magamon. Nagyon megijedtem, s egyből rohantam az orvoshoz. Szerencsére még időben, nem volt áttét, s huszadikán már a műtőasztalon feküdtem. Ezt követte pár kemoterápiás kezelés, s mára elmondhatom, minden leletem negatív lett. Úgy érzem, a nehezén már túl vagyok, igaz, öt év tünetmentesség után lehet csak kijelenti, hogy meggyó- gyultam."

Andrást sokan biztatták és támogatták a betegség során.

„Rengetegen segítettek. Nagyon hálás vagyok a tűzoltó és katasztrófavédő kollégáimnak, akik a lelki támogatás mellett anyagilag is segítettek. Dr. Kerényi Gábor és dr. Kocsis Károly főorvosok fantasztikus munkát végeztek. Sokszor hívtak telefonon a barátaim, ismerőseim, kapusedző-kollégáim, s persze az itthoni és szlovákiai kis kapusaim is. Nagyon sokat bátorított az a Kövesfalvi István, aki ugyanebben a betegségben szenvedett. A volt debreceni és REAC-os kapusnak hála, szinte mindent megtudtam a betegségről, napra pontosan tudtam, mi vár majd rám a kezelések során."

András tűzoltóként majd csak márciusban állhat munkába, de a kapusedzéseket már elkezdte.

„Bár fizikailag még utol kell érnem magam, ha tehetem, már megyek edzést tartani. Sok, azóta ismert és elismert kapusnak segítettem már: Sebők Zsolttal, Molnár Leventével, Somogyi Csabával, Deli Zoltánnal vagy az ETO-nál épp most az első keretbe felkerülő Horváth Dániellel is dolgoztam együtt, de még náluk is büszkébb vagyok azokra, akik nem jutottak el ilyen szintre. Talán nem túlzok, ha kijelentem, a fél megyében az én kapusaim védenek. Az edzésük számomra nem munka, hiszen olyan a közösségünk, mintha egy igazi család lennénk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torna - Dicső elődök nyomdokain a győri tornász

Mészáros Krisztofer tizenhárom évesen korosztálya egyik legjobb tornásza az országban. Tovább olvasom