Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Megműtötték Kovács Attilát

Sikeres operáción van túl a győri kötődésű IBO-világbajnok Kovács „Vipera" Attila. A bokszoló korábban eltört orrát kellett megműteni, mert már szinte alig kapott levegőt.

Sokan nem is gondolták, hogy Kovács Attilának nem csupán a pofonokat kellett elviselnie a ringben – igaz, szerencsére többet adott, mint kapott –, a kiváló bokszolónak az utóbbi időkben komoly gondjai akadtak a levegővétellel is. Ahogy azt elárulta, tulajdonképpen húszszázalékos „üzemmódban" működött sérült orra. Ez persze rendkívül zavarta, rengeteg energiát kivett belőle, teljesítményén szerencsére mégsem látszott meg.

Májusban sikeresen védte meg világbajnoki címét az amerikai Robert Frazierrel szemben. A Győrben készülő öklöző a szombathelyi profigála tizedik menetében technikai KO-val  diadalmaskodott, így 21. sikerét aratta a profik között.

A mérkőzés után azonban már nem kerülhette el a beavatkozást. Érdekesség, hogy orrát az ország talán leghíresebb plasztikai sebésze, dr. Seffer István műtötte Kaposvárott. Olvasóink közül biztos sokan emlékeznek az egyik kereskedelmi televízióban sugárzott Nagy alakítás című produkcióra, amelyben az említett szakember végzett esztétikai beavatkozásokat a műsorba jelentkezőkön.

„Hála és köszönet a doktor úrnak, remekül sikerült a műtét, csütörtökön már a rögzítőkötés is lekerült az orromról – mesélte „Vipera". – Egyébként csak most, a műtétnél derült ki, hogy nemcsak az elferdült orrsövényt kellett rendbe hozni, hanem a korábban több helyen is eltört csonton is alakítani kellett. Jól érzem magam, bízom benne, hogy két-három héten belül már el is felejtem az operációt."

Az említett címvédésen nemcsak az orra, korábbi bokasérülése is zavarta a világbajnokot. Úgy fest, ezzel kapcsolatban sem kerülheti el a műtőasztalt:

„Sajnos nincs rendben a lábam, azóta is duzzadt a bokám. A héten utazom majd a fővárosba, ahol egy specialista alaposan kivizsgál. Remélem, elkerülöm a műtétet, azonban ha muszáj, megoperálnak, hogy minél előbb egészséges lehessek."

Hogy Kovács mikor léphet újra szorítóba, maga sem tudja, ebben azonban nem csak a sérülései gátolják. Gondok akadtak azzal az „istállóval", amelynek színeiben az utóbbi két mérkőzésén a szorítóba állt.
„Talán szeptember végén, október elején újra bokszolhatok. Igaz, nem cím-, hanem valószínűleg egy úgynevezett felhozó mérkőzésről lenne szó. Egyelőre azonban azt sem tudom, melyik csapatban versenyezhetnék. Minden tiszteletem a Pro Box irányítóinak, akik megpróbálták Rácz Félix távozása után felkarolni a magyar profi ökölvívást, azonban úgy tűnik, nem minden az elképzelésük szerint alakul. Ha késve is, engem szerencsére kifizettek, de úgy tudom, anyagi problémáik vannak, s lehet, nem is szerveznek több gálát. Mindig egy mérkőzésre szerződtem velük, így bármikor válthatok, szerencsére van is érdeklődő, előfordulhat, hogy német, esetleg angol klubnál folytatom."
Ez persze nem jelenti azt, hogy a Győrben is egyre közkedveltebb bokszoló itt hagyná a várost:

„Ha összejönne a megállapodás, olyan szerződést szeretnénk kötni, amelyben rögzítjük, hogy az új klub színeiben, de a már meglévő stábbal, Lévai István és Nagy Sándor edzőkkel továbbra is itt, Győrben készülnék" – tette hozzá befejezésül Kovács Attila.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomdöntő álomfocival

A címvédő brazil válogatott nyerte a Copa Americát, miután a vasárnapi „álomdöntőben"… Tovább olvasom