Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Megmutatná a tudását

Az ország egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal bedobója került nyáron Diósgyőrből Sopronba Szlimák Hajnalka személyében. A bedobó reméli, Sopronban meg tudja mutatni, hogy mit tud.
Szlimák Hajnalkának tetszett az újfajta felkészülés. Fotó: Pluzsik Tamás

– Milyen állomásai voltak kosaras-pályafutásának? – kérdeztük a 22 esztendős kosarast.
– A fővárosban a Szigeti utcai iskolába jártam, ott is kezdtem el kosarazni. Az első klubcsapat, ahol játszottam, a Fradi volt, onnan kerültem Diósgyőrbe, s onnan ide Sopronba.
– Eddig elég neves edzők egyengették útját. Kiknek köszönheti a legtöbbet?
– Úgy gondolom, az élre mindenképpen a Tursics házaspár, Tursics Sándor és Iván Krisztina kívánkozik. Azt is elmondhatom, mindig is kemény edzők keze alatt dolgoztam, akik sokat követeltek, és ennek is köszönhető, hogy itt tartok.
– A Hejková–Laczó Jenő-féle alapozás mennyiben tér el volt diósgyőri mestere, Milen Vukicevic legendásan – játékosok körében hírhedten – kemény felkészülési időszakától?
– Nagyon sokban. Itt egészen más szempontokat helyeznek előtérbe az edzők, másféle munka folyik. Teljesen másképp volt felépítve az egész alapozás. Persze ez is nehéz és fárasztó, de nekem nagyon tetszik, és úgy érzem, eredményes is lesz.

– Melyik volt az eddigi legjobb évadja a felnőttek között?
– Úgy gondolom, az első diósgyőri szezonom, amikor ugyancsak Vukicevic volt az edző. A második miskolci évad előtt megsérültem, nem igazán értem magam utol, a legutóbbiban pedig magánjellegű problémák zavartak, de erről nem szeretnék beszélni. Most itt vagyok, sok a nagyjából velem egykorú lány, és nagyon remélem, a soproni csapatban sikerül megmutatnom, mit is tudok valójában.

– Ez vélhetően nem lesz könnyű, hiszen a bedobóposzton a válogatott Horváth Zsuzsával kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért...
– Zsuzsival jó barátnők vagyunk, nagyon örültem, hogy bekerült az EB-csapatba és szurkoltam neki, meg persze a csapatnak is, hogy jól szerepeljen. Nagyon remélem, kettőnk egészséges rivalizálásának a csapat látja majd hasznát.

Teljes a keret

Szerda este – bő egy héttel a bajnokság rajtja előtt – kapta „kézhez" teljes játékoskeretét Natalia Hejková, a csapat vezetőedzője. „Befutott" a vízumait odahaza intéző szerb hátvéd Gordana Kovacevic-Bogojevic, így végre együtt készülhet az idei feladatokra a csapat. Hét végén el is utazik az együttes és az EB-ezüstérmes cseh válogatott gerincét adó Brno otthonában játszik két edzőmeccset. A tervek szerint a csehek jövő szerdán viszonozzák a soproniak látogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítés a balszélen

Jovo Aranitovic jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. A labdarúgó gyorsan az ETO egyik… Tovább olvasom