Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Megmentett utánpótlás

Bár eddig nem került nyilvánosságra, de tény, a megszűnés, pontosabban a felszámolás veszélye fenyegette a Győri ETO FC-t.

A labdarúgó utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub előző vezetése két és fél éve úgy jutott húszmillió forintos hitelhez, hogy ahhoz a garanciát a Rába Motorgyártó Kft. biztosította. Nos, az egyesület nem törlesztette az adósságot, s a bank így a készfizető kezes cég számlájáról emelte le a pénzt. A klub ellen felszámolási eljárás indult, amely néhány napja szerencsére már a múlté. Ez annak köszönhető, hogy Rába Motorgyártó Kft.-nél tulajdonosváltás történt, s az új futballszerető győri vezetők – Fodróczy Elemér, Jakab Attila, Szakács József – úgy döntöttek, hogy a tartozást nem hajtják be, hanem egy konstruktív javaslattal állnak elő. Miután Tarsoly Csaba, az ETO FC Kft. tulajdonosa átvállalta az FC adósságát, a Rába Motorgyártó Kft. hároméves reklámszerződést kötött az élvonalbeli klubbal, s ezen időszakban a stadionban „lehirdeti" a kamatokkal együtt 21,7 millió forintot kitevő összeget.
– Nemes gesztus ez egy futballszerető és azt támogató cég vezetésétől, akik megértették, hogy e lépésük nélkül nagyon nehéz helyzetbe került volna a klub – mondta Szemán György, az ETO FC ügyvezetője. – Természetesen az újságon keresztül is csak köszönettel tartozunk a döntésükért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javult Kato állapota

A gyorsasági motoros világbajnokság vasárnapi idénynyitó Japán Nagydíján hatalmasat bukó Kato… Tovább olvasom