Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 16°C Még több cikk.

Megmentenék a Dózsát, ha hagynák

Labdarúgás - Néhány egykori győri dózsás futballista és edző feltámasztaná a felnőttcsapatot a patinás újvárosi klubnál, amely az elmúlt bajnokságban lépett vissza a megyei II. osztályból.
Győri Elektromos, Győri Dózsa, Integrál-DAC. Három olyan patinás egyesület, amelynek felnőtt futballcsapata a közelmúltban szűnt meg.

Még 2005-ben vált bizonyossá, hogy az Elektromos felnőtt-, ifjúsági és serdülőcsapatai biztosan nem lépnek pályára az állatkert szomszédságában fekvő sporttelepen, amelyet a hatvanas években építettek az ÉDÁSZ támogatásával, s ahol a hetvenes években még másodosztályú mérkőzéseken tapsolhattak a nézők.

A területet és a létesítményt a privatizációt követően eladták. Az asztaliteniszezők egykori csarnokát bérlőknek adták ki, ahol nemrég marihuánaültetvényre bukkant a rendőrség.

Ha ekkora nem is, a tavasszal még NB II-es DAC Pápai úti létesítményében is akadt gond. A csapat végül nem indulhatott el a másodosztályban, az utánpótlás azonban továbbra is megmaradt – s igaz, csak a megyei III. osztályban –, de újraszerveződött a felnőttgárda és Sasfészek-DAC néven egy csapat el is indul a bajnokságban.

Nem úgy a Győri Dózsa esetében, amely nem fejezte be az elmúlt bajnokságot, még a tavaszi szezon kezdete előtt visszalépett a megyei II. osztályból. A csapat nem nevezett a hamarosan rajtoló pontvadászatba, bár a klubnál szervezett utánpótlás-nevelésről adhatnak számot.

Ennyi azonban nyilván nem elég azoknak a szimpatizánsoknak, akik egykor Csertői Aurél, Stark Csaba vagy Ferenczi István – csak hogy a közelmúlt néhány ismertebb lila-fehérben szereplő labdarúgóját említsük – góljainak, passzainak tapsolhattak.

Néhányan el is határozták – a klub iránt érzett elhivatottságból –, önzetlenül segítenek feléleszteni Újvárosban a felnőttfocit. Ám véleményük szerint a klubvezetés nem kér ebből.

„Fáj, hogy ide jutott ez a nagy hagyományokkal bíró egyesület, mi, akiknek valaha közünk volt hozzá, szeretnénk feltámasztani – mondta egyetértésben Keglovich Ferenc és Horváth Dénes, akik játékosként és trénerként is szolgálták a lila-fehéreket. – Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a klub elnökével, Horváth Zsolttal, akinek levelet írtunk s felajánlottuk segítségünket. Mindhiába, választ nem kaptunk. Szerintünk az egyesület nem működik törvényesen, s emiatt akár még bírósághoz is fordulhatnánk, de mi pereskedjünk azért, hogy segíthessünk?" – fogalmazott Keglovich Ferenc.

„Nemrég aláírásgyűjtésbe kezdtünk, nagyon sokan mellénk álltak. Több egykori és mostani futballistát tudnánk a csapathoz csábítani, s talán egy-két éven belül feltámadhatna Újvárosban a felnőttfutball" – tette hozzá bizakodva Horváth Dénes.

Megkerestük Horváth Zsoltot, a győriek elnökét is.

„A szándék részünkről is megvan, ám nem könnyű egy felnőttgárda anyagi feltételeit előteremteni. Főleg, hogy támogatottságunk az elmúlt évekhez képest mára a felére csökkent. Jelenlegi helyzetünkben kizárólag a női együttes és az utánpótlás versenyeztetését tudjuk garantálni" – közölte az elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogósok

Kajak-kenu - A Sukorón rendezett gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokságon – mely EORV-… Tovább olvasom