Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Megmenekült a DAC

Labdarúgás - Új támogató érkezett a DAC-hoz. A magyar–német vegyes társaság korábban Dunaújvárosban szponzorálta a szintén másodosztályú csapatot. A német Marko Maschke lett a kék-fehérek vezetőedzője.
Sajtótájékoztatón mutatták be a DAC, pontosabban a DAC 1912 FC új tulajdonosi körét és képviselőit és a csapat új vezetőedzőjét.

Ahogy azt megírtuk: a német nemzetiségű Marko Maschke irányítja majd az együttest – ő egyébként az első hazánkban dolgozó németországi pro-licences szakvezető –, hogy pályaedzőként ki segíti majd a munkáját, még nem lehet tudni, ugyanis még nem alakult ki a teljes szakmai stáb.

Gergely Péter, aki a csapatot támogató Integrál kiszállása utáni válság felszámolásában segédkezett, elmondta, Szepessy László a Dunaújváros, az ETO, a Ferencváros korábbi remek labdarúgója, segített tető alá hozni a megállapodást. A DAC felnőtt- együttesét ennek értelmében a korábban Dunaújvárosban közreműködő Héger József képviselte magyar–német vegyes társaság szponzorálja. A tulajdonos úgy fogalmazott, hogy képletesen egy slusszkulcsot kaptak kézhez a már meglévő autóhoz. Köszönet jár az eddigi tulajdonosnak, hogy egy ilyen létesítményt alakított ki, s ezt, valamint az utánpótlást továbbra is biztosítja. Az új vezetés a hagyományokat akarja folytatni Győrben, szeretnék, ha a szurkolók sajátjuknak tekintenék a csapatot – tette hozzá Héger József.

S, ha már a csapatnál tartunk, az új vezetőedző – aki már kínai és kanadai csapatoknál is sikeresen dolgozott – mindenképp kihívásnak tekinti új feladatát. A cél nem tűzoltás – mondta –, hanem egy értékes, jó csapat kialakítása.

A tulajdonosok befektetésnek is tekintik a támogatást, ebben pedig a FIFA-licences menedzser, Kovács Attila lesz a segítségükre. Az ő közreműködésével a tervek szerint külföldről is érkezhetnek labdarúgók a kék-fehérekhez, s cél, hogy a győri csapatból is kerüljön külföldre több futballista.

A tulajdonosi kör győri képviselője Dolhai András lesz, ő és a vezetőedző feladata lesz még a stáb, valamint a keret teljes kialakítása. Utóbbira szombaton lehetőségük is nyílik, ugyanis e célból a győriek műfüves pályáján a DAC összecsap a Dunaújvárossal.

Olvasóink írták

 • 4. ACSA 2009. január 07. 20:57
  „Bono!-az első névvel én is egyetértek,mert Horváth Diniék a szivüket is adták a Dachoz,de nagy úr csak egy zsoldos volt!”
 • 3. ACSA 2009. január 07. 20:54
  „Kedves Karika!
  azért a csődnél és a megszűnésnél talán ez is jobb!-Még él a remény!”
 • 2. KARIKA 2009. január 07. 19:17
  „és a dunaújváros hova lett ha az ottani remek munkát hozzák át ide
  akkor vége ....
  ezek a nem magyar " mecénások már sokat alkottak nálunk .
  pl. Sopron , de hova lett a Győri Dózsa , Győri Elektromos .......
  az újságban megjelent fotó bal oldalán álló valaki mintha már más
  csapatoknak is " segített volna " .”
 • 1. bono 2009. január 07. 19:05
  „Megmenekült a DAC!
  Nem kellet volna előbb megpróbálni egy Imre Úr által
  elküldött " régi " edzővel tárgyalni ? Köztudott, hogy Ő
  döntött mindenben, pedig sokan nem értettek egyet az
  elküldésekkel. Kettőt biztos, hogy sokan sajnáltak és
  bármikor látnának a kispadon. /H. Dénesre és N.Lászlóra
  gondolok/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekvalac lánya Győrbe jön

Labdarúgás - Dragoljub Bekvalac megkezdte munkáját a Győri ETO FC-nél, a mester karácsony előtt… Tovább olvasom