Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Megmaradt az esély a zöld-fehér bravúrra

Labdarúgás - A szegény embert az ág is húzza mondás tegnap tökéletesen igaz volt a Győri ETO csapatára.

A súlyos fertőzés után ezúttal sérülés sújtotta a zöld-fehéreket: Mario Bicak az utolsó edzésen a földbe rúgott és bár elsőre nem tűnt súlyosnak az eset, Stuttgartban nem játszhatott és csak az otthoni vizsgálatok döntik el, hogy a szlovák légiós bal térdét meg kell-e műteni. Stark, Dudás és Eugene után tehát újabb játékos dőlt ki a sorból. Pintér pedig eltiltása miatt nem játszhatott.

Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta, csapata játékában mindenképpen a biztonságra helyezik a hangsúlyt. Indoklásként azt fejtegette: egyrészt most derül ki, hogy a súlyos vírusfertőzés után a doktorok mennyire tudták „feltölteni" a játékosokat, másrészt a hazaiak veszélyes embereit megpróbálják emberfogással kivenni a játékból úgy, hogy nem mondanak le a támadásépítésről sem. Ezért kezdett jobbhátvédként Tokody és nem Nikolov. Bank pedig söprögetőként helyezkedett el a védők mögött.

Az előzetes várakozásnak megfelelően végül 15.000 néző foglalt helyet a lelátókon, köztük mintegy kétszáz győri, akik lelkesen biztatták a vendégeket.
Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt, a hazaiak birtokolták ugyan többet a labdát, de helyzetet nekik sem sikerült kialakítaniuk. Izgalommentesen teltek a percek, mígnem a VfB egy szöglet után a győri védelem hibáját kihasználva megszerezte a vezetést. Ezután sokáig nem történt említésre méltó akció, így kissé váratlanul növelte az előnyét a Stuttgart.

Az ETO keveset birtokolta a labdát és úgy tűnt, kellő önbizalom nélkül is játszik, mert harmincnyolc percet kellett várni arra, hogy célba vegyék a stuttgarti kaput. A hajrára aztán feltámadt a vendégcsapat és Böőr nagyszerű alakítása után szépített is, így a szünetre – győri szempontból – megnyugtatóbb eredménnyel térhettek pihenőre a Rába-partiak.

A szünetben cserélt az ETO. A gyengén teljesítő Völgyi helyett Nikolov lépett pályára, Tokody pedig a bal oldalon folytatta. A mérkőzés képe részben ugyanazt mutatta, mint az első játékrészben, csak a Stuttgart veszélyesebben próbálkozott, ám az ETO ekkor már bátrabban játszott, jobban adogatott, kiegyenlítettebbé tette a játékot. Néhány megvillanásában több lehetőség is volt, ha olykor Bajzát időben passzol, Lehmann-nak is több izgulni valója lett volna.

A hajrára Kovács I Z. állt a tavalyi magyar gólkirály helyére. Az utolsó negyedórához úgy érkeztek el a csapatok, hogy a győriek legszebb reményei válnak valóra. A Stuttgart csak erőlködött az ETO szervezett játékától szorítva, nem tudta folyamatosan nyomás alatt tartani a győri kaput. A mérkőzés végéig szerencsére ez a helyzet nem is változott és az ETO olyan eredményt ért el, amely mindenképpen biztató a visszavágóra nézve. A Stuttgartban elért Böőr-találat még sokat érhet a párharcban. Ezért az estéért dicséretet érdemel a csapat és az őket elkísérő, végig kiválóan buzdító szurkolótábor is. A visszavágót két hét múlva Győrött rendezik.

Armin Veh: – Gyorsan szereztünk két gólt, utána azonban a győriek egy nagy találattal szépítettek. A második félidőben nem találtuk meg az ellenflél gyenge pontjait, nem voltunk agresszívek. Úgy érzem, ez az előny elég lesz a győri visszavágóra.

Egervári Sándor: – Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Az idegenben rúgott gólunk miatt nyílt maradt a visszavágó. Esélyeink megvannak, bár a Stuttgart jobb csapat, ezzel tisztában vagyunk. Hazai környezetben a védekezés mellett a támadásokkal is többet törődünk, erre a csapatot képesnek is tartom, s két hét múlva a meglepetés sem kizárt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stuttgart-ETO FC 2-1 (2-1)

Labdarúgás - A Győri ETO FC a német Bundesliga egyik meghatározó csapata ellen játszott idegenben… Tovább olvasom