Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Megkövet az ügyvezető

Öt hónapja dolgozik új vezetés a Győri ETO-nál, azóta több változás történt a klubnál. A vezetés szerint a csapat alkalmas az NB I-re. Megkezdődik a stadionrekonstrukció.

Nagy bajban van a Győri ETO első osztályú csapata, hiszen osztályozós helyen várja a bajnoki folytatást, s ez némiképp elhomályosítja a más téren elért eredményeket is.

Új vezetés, új tervek

Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője: „Amikor tavaly novemberben kineveztek engem, valamint Reszeli Soós Istvánt szakmai igazgatónak, pontosan megfogalmaztuk a célokat: olcsóbban működő klub kialakítása, a játékoskeret szűkítése, a szakmai stáb átalakítása, az utánpótlásrendszer tudományos, módszertani hátterének felépítése, a klub és a város vezetése közötti kapcsolat helyreállítása.

Öt hónap elteltével szerintem szinte minden területen komoly eredményeket értünk el. Erős edzői stáb alakult ki Reszeli Soós István szakmai igazgató irányításával, Zakariás Géza, Tóth Béla és Ihász Ferenc közreműködésével. Az ő munkájuk a garancia arra, hogy a tehetségek jövőbeni kiválasztása megalapozottabb lesz az eddiginél. A felnőttcsapatnál Gyömörei Tamás többdiplomás edző munkássága rövid idő alatt is megmutatkozott a játékosok megfelelő erőnlétében."

Klement Tibor fontosnak tartotta kiemelni: a liga és az UEFA értékelte a klublicencre benyújtott pályázatokat, és örömmel nyugtázta, hogy az ETO 600 oldalas munkáját minősítették a legjobbnak Magyarországon. Továbbá azt is, az utánpótlás területén jó kapcsolatot alakítottak ki a szülőkkel, kedvező a fogadtatása az ETO-karácsonynak, női fociban a fiatalok komoly futballhagyományokkal rendelkező országok csapatait előzték meg nemrégiben egy hollandiai tornán.

gondok a bajnokságban

„ A sikerek mellett a felnőttcsapat szereplése nem a kívánalmaknak megfelelően alakult. Ezért is tartottunk értékelő megbeszélést a klubtulajdonossal és a szakmai igazgatóval. Az elhatározott lépésekről már tájékoztattuk a közvéleményt. Szerintünk a fiatal keret alkalmas az első osztályra, el kell érnie az osztályozó nélküli bentmaradást. Ebben azonban nem a húsz év alattiaknak kell döntő szerepet vállalni, hanem azoknak, akik tapasztaltabbak, a válogatottban is szerepelnek. Gondolom, sokakban felötlik, ha például Jovanovicot, Bajevszkit vagy Miriutát megtartjuk a tavaszi idényre, akkor most négy-öt ponttal biztosan többünk van, és gondtalanabbul játszhatunk, úgy viszont soha nem tudjuk meg, a jelenlegi keretből kik alkalmasak magasabb célok elérésére is."
Ha ebben lehet is igazság, az biztos: a csapat „olcsósítása" anyagi szempontból tökéletesen sikerült, az átalakítással viszont úgy tűnik, a klub vezetői egy kissé elszámították magukat. A meggyengített és megfiatalított kerethez a másodosztályból tényleg másodosztályú tudású játékosokat igazoltak és tavasszal eddig nem sikerült ütőképes együttest kialakítani. Kiprich József leváltása után Reszeli Soós István szakmai igazgató és vezetőedző is lett egy személyben, és az ilyen eredmények, bajnoki kudarcok nyilván megtépázzák az igazgató szakmai tekintélyét is.

megkezdődik az építkezés

„ A város vezetése, különösen Kun András sportért felelős alpolgármester és segítője, Nagy Csaba sokat tettek azért, hogy a stadionrekonstrukció megfelelő időben elindulhasson. Mint ismert, az április elejére tervezett kezdést a Bayern München májusi vendégjátéka miatt későbbre halasztottuk. A város ötszázmillió forintot ad a rekonstrukcióra, egymilliót pedig az utánpótlásra, ez is jelzi, hogy súlyának megfelelően kezeli az ETO FC-t. A stadion átépítésének első üteme az idén befejeződik. Ennek keretében az új, fedett keleti lelátó és a főépület készül el."
„ Ebben a kedvező folyamatban nagyon negatív módon hatott a szakmai igazgató szurkolókkal kapcsolatos megnyilvánulása, ezért ezúton is elnézést kérek az ETO szimpatizánsaitól, akik évek, évtizedek óta hűségesen kitartanak a klub mellett. Egyben bejelentem, hogy amíg a csapat osztályozós helyen áll, a szurkolók belépőjegy nélkül tekinthetik meg a hazai mérkőzéseinket. Azt gondolom, a csapat teljesítményéért nem nekem kell elnézést kérni, és töretlenül bízom abban, hogy Reszeli Soós István vezetésével a jövőben sikeres lesz az ETO."
A szakmai igazgató egyébként a Kisalföldnek tett nyilatkozata után több fórumon célzott rá, miszerint amit a szurkolókról mondott, az félreérthető. Itt jegyeznénk meg: ez nem a Kisalföld hibája, szavait magnószalag is őrzi.

centenáriumi események

„ Az idén 100 éves ETO a centenáriumi ünnepségsorozat keretében minden hónapra tervez valamilyen megemlékezést. Áprilisban a Fehér Miklós-emléktorna, májusban a Bayern München vendégjátéka, júniusban a klub legendás játékosáról, a világhírű játékvezetőről, Palotai Károlyról szóló könyv megjelentetése szerepel a közeljövő programjában."
Más mérkőzést nem terveznek, mert – mint a Kisalföld is megírta – a Benfica Lisszabonban fogadja a magyar válogatottat, a tavaly jubiláló Bradford pedig angol csapatokkal rendez tornát.
A 100 éves ETO közel áll ahhoz, hogy a centenáriumi évében elveszítse 1960 óta folyamatos, dicsőséges korszakokkal is teli első osztályú tagságát. Hogy ez ne következzen be, az a klubnál dolgozók erkölcsi felelőssége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona vinné Ruud Van Nistelrooy-t

Spanyol lapinformációk szerint Joan Laporta, a Barca elnöke találkozott Ruud Van Nistelrooy… Tovább olvasom