Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Megint az ETO vezet

Nem hagyta annyiban az ETO, és a vezetők elérték a céljukat, a liga elnöksége ismét hatályon kívül helyezte a fellebbviteli bizottság döntését.
Pénteken ülésezett a  Magyar Labdarúgó Liga elnöksége és foglalkozott a Győri ETO FC által benyújtott jog orvoslati kérelemmel is.

Mint ismert, Bognár Zsolt  ügyében a liga fellebbviteli bi zottsága megállapította a szerződésszegést, ezért a játékos sza badon igazolhatott a Ferencvárosba. Nos, a liga elnöksége immár másodszor helyezte hatályon kívül a fellebbviteli bizottság jogerős ítéletét. Az elnökség  azonban nem rendelkezett Bognár játékengedélyéről, melyet  épp a liga adott ki a Ferencváros  részére, a fellebbviteli bizottság  jogerős határozatára hivatkozva.  Mivel a hátvéd játékengedélyét  nem függesztették fel, a Ferencváros vezetői úgy vélik, az utánpótlás-válogatott labdarúgó továbbra is az Üllői úti csapatban  szerepelhet. 

A Bognár-ügy még a nyáron  kezdődött, ugyanis a 23 éves játékos szerződésszegéssel vádolta meg volt klubját és a ligához fordult. Első fokon az ETO-nak adott igazat a bizottság, másodfokon viszont Bognár nyert. A Győr  ezután jogorvoslati kérelemmel  fordult a bizottsághoz, s az elnök ség hatályon kívül helyezte a határozatot és új eljárást rendelt el. A  már-már kabaréba illő történet  tovább folytatódott, méghozzá  oly módon, hogy első fokon ismét Győrnek adtak igazat, majd „egészen váratlanul" a Tóth Sándor vezette fellebbviteli bizottság a játékos javára döntött.  Nem hagyta annyiban az  ETO, és a vezetők elérték a céljukat, a liga elnöksége ugyanis  ismét hatályon kívül helyezte a  fellebbviteli bizottság döntését.  Egy dologról azonban megfeledkezett, Bognár játékenge délyét nem függesztette fel. Ez pedig azt jelenti, hogy Bognár  játszhat a Fradiban, viszont a  szerződése továbbra is az  ETO-hoz köti. Feltételezhető, hogy a liga elnöksége a két  klubra bízza az ügy megoldását,  remélve, hogy a Ferencváros kifizeti az ETO-nak a Bognárért  kért összeget. Ez azonban közel sem biztos, mert a Fradi továbbra is állítja, Bognárnak van  igaza az ügyben, s mert szerződést szegett az ETO, így ingyen  igazolhatott hozzájuk.
Tehát nincs vége még az ügynek, s a honi viszonyokat ismerve, egyhamar nem is várható  megnyugtató megoldás.
Vajda György 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingoltak a vébén a brazil focisták?

Könnyen elképzelhető, hogy az aranyérmes brazil labdarúgó-válogatott néhány játékosa doppingolt a… Tovább olvasom