Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Megidézik a győri aranykort

Öttusa - Október 19-én és 20-án mastersversenynek ad otthont Győr. Várhatóan rajthoz áll majd a szöuli olimpián győztes magyar csapat két tagja, az egyéniben is első Martinek János, valamint Fábián László is.
A győri öttusa meghatározó szerepet töltött be a sportág hazai történetében. A versenyek azonban az elmúlt években, csak úgy mint a versenyzők, elmaradtak. A sportág egykori kiválóságai azonban összefogtak, hogy újraszervezzék önmagukat, és új lendületet adjanak a sportágnak.

Kovács Zsuzsa, a szervezőbizottság vezetőjének lelkesedése érthető, hiszen úgy tűnik, mindenki a szándék mellé állt, legyen újra öttusasport és legyen újra öttusaverseny Győrött.
Magyar Tamással kezdtünk bele a szervezésbe, de segített bennünket Magyar Vilmos egykori edzőnk, Bakó Lajos versenyzőtársunk, és szinte mindenki, aki valaha lovagolt, vívott a városban. Elhatároztuk, elsőként egy masters viadalt szervezünk. Ez amolyan figyelemfelkeltés" – mondta Kovács Zsuzsa.

Az október 19-i és 20-i viadalra olyan nevek fogadták el a meghívást, mint Némethy Ferenc, Martinek János, Mizsér Attila és Császári Attila. Az esemény kiválóan bizonyítja majd, ahogy arról a szervezők mesélnek, hogy Győr alkalmas nagy öt- vagy négytusa versenyek megrendezésére.
A GYÁÉV-uszoda (Vízisport centrum), a likócsi lőtér, a Hild-iskola vívóversenyekre alkalmas terme, valamint az Integrál-lovarda vagy a Pirik Farm lovagló terepei egytől egyig hangulatos és profi körülményt biztosítanak.

A rendező, a Győri Öttusa- és Lovas-szövettség 1969. január elseje előt született urak, valamint 1974. január 1 előtt született hölgyek jelentkezését várja a különleges viadalra. Mint azt Kovács Zsuzsa elmondta, javában gyűlnek már az indulók, hiszen mindenki úgy érzi, olyan sportot népszerűsítenének így, amelytől sokat kaptak, amely a küzdelemre, a bátor helytállásra nevelte őket.

Érdekes, hogy az egykori öttusázó versenyzők közül szinte mindenki sikeres és megtalálta helyét a világban. Most az ő energiáikra is szükség lesz, hogy a sportág halódó poraiból feléledhessen megyénkben, és a masters versenyek után akár már komoly ifjúsági, később talán felnőtt bajnokságokat is rendezhessenek a megyeszékhelyen és környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás - Kispályás foci

Tovább olvasom