Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Meghalt Reszeli Soós István, az ETO egykori vezetőedzője

Az ETO egykori vezetőedzője és szakmai igazgatója augusztusban lett volna 53 éves.

Elhunyt Reszeli Soós István edző, aki pályafutása során dolgozott Győrben az ETO-nál és Sopronban a Matávnál is.

Idén augusztusban lett volna 53 éves. Szombaton Nagykőrösön, otthonában érte a halál.

A legnagyobb sikereit Győrött aratta. Előtte alacsonyabb osztályban többek között Dorogon, Tiszakécskén és Pakson is dolgozott.
Harmincöt évesen került az élvonalba, 1997-ben az ETO-
nál Bicskei Bertalan szakmai igazgató, Reszeli Soós István pedig vezetőedző lett. A zöld-fehérek akkoriban ragyogó fél évet zártak, őszi elsőként vezették a bajnoki táblázatot. A Verebes-korszak után ismét futball-láz tört ki Győrött, sok ezren jártak mérkőzésekre. A téli szünetben Bicskei a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.

Reszelivel pedig a csapat a bajnokság végén a negyedik helyen végzett.
Azt követően 2003 és 2007 között volt az ETO szakmai igazgatója, illetve vezetőedzője. Utána Diósgyőrben szakmai igazgatóként, Kecskeméten pedig utánpótlás-vezetőként dolgozott.

Klement Tibor, az ETO volt ügyvezetője: – A kilencvenes évek közepén Pakson lettünk barátok. Később eredményes idényt töltöttünk Sopronban, ahol a Matávot bent tartottuk az NB I-ben. Több mint három évig Győrben az ETO-nál dolgoztunk együtt. A mai napig tartottuk a kapcsolatot, annyit tudok, hogy mostanában baj volt az egészségével. Pótolhatatlan veszteség, amikor elmegy egy barátod. Úgy látszik, ő már mindent elvégzett, amit a sors kijelölt a számára.

Priskin Tamás, az ETO csapatkapitánya: – Szombat este hallottam a hírt, ami nagyon meglepett és elkeserített. Többek közt neki is köszönhetem, hogy idáig eljutottam, nála lettem fiatalon állandó játékosa az ETO-nak. Tartottuk a kapcsolatot, gyakran beszélgettünk az interneten, legutóbb épp Tamás-névnapkor. Vigasztalt egy vereség miatt és biztatott, ahogy korábban is szokott. Nem tudtam róla, hogy beteg, nyilván ezt nem akarta megosztani senkivel. Rettenetesen sajnálom, nyugodjon békében.

Korábban - Reszeli Soós István kétszer volt a Győri ETO vezetőedzője és szakmai igazgatója.

Reszeli Soós István először 1997/98-ban és 1998/99-es idényben ült az ETO kispadján. Az 1997/98-as szezon őszi idényében az ETO első helyen állt a bajnokságban.

A szakember 2003/04–2005/06 ismét az ETO-nál dolgozott.

Reszeli Soós István a Matáv Sopron csapatánál is edzősködött.

Reszeli Soós István 2007 áprilisában mondott le az ETO szakmai igazgatói posztjáról. Az akkor készült interjúnkat ide kattintva olvashatják >>


Reszeli Soós István
Reszeli Soós István

Az ETO honlapján így emlékezett egykori edzőjére

"Harmincöt évesen szerződött Győrbe, ahol Bicskei Bertalannal közösen forradalmat írtak a 90-es évek végén. Az ETO klubrekordokat állított fel, őszi bajnok volt a csapat és újra tízezrek voltak a lelátón."

Ide kattintva videót is láthat a szakemberről >>A Nemzeti Sport adatai

Reszeli Soós István

Születési idő: 1962. 08. 14.

Élvonalbeli pályafutása
1997/98: Győr 34 mérkőzés
1998/99: Győr 34 mérkőzés
1999/00: Kispest 29 mérkőzés
2000/01: Sopron 36 mérkőzés
2001/02: Sopron 19 mérkőzés
2003/04: Győr 16 mérkőzés
2004/05: Győr 30 mérkőzés

2003-tól újra az ETO kispadjára ült, majd egy harmadik alkalommal beugróként egy meccsen dirigálta az együttest, így összesen 130 bajnoki mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket - ennél többet csak Verebes József ült a győri kispadon. Reszeli Soós István pályafutása során Kispesten és Sopronban is edzősködött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda NB II - Újabb VKCSK győzelem

Továbbra is veretlen a győri csapat. A Vady Mosonszolnok a dobogón. A SZESE is nyert. Tovább olvasom