Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Meghálálták a szeretetet

Magabiztosan győzött az Erdélyben edzőtáborozó Audi-ETO a Rulmentul Brasov ellen. Székelyudvarhelyen óriási szeretet kíséri a győri lányokat.
A hétfői fárasztó, a vártnál sokkal hosszabbra nyúló utazás után nem sok pihenő jutott az Audi-ETO lányainak, igaz, nem is szórakozni mentek Románia magyarlakta területére a győriek.

A felkészülésbe remekül illeszkedett be ez az edzőtábor, melynek első „igazi" napján már reggel nyolc órakor edzés várt a játékosokra, majd este következett a mérkőzés a román bajnokság legutóbbi második helyezettje, a brassói gárda ellen.

A köztes időben sem unatkoztak persze a zöld-fehérek. Róth Kálmán vezetőedző, Vanyus Attila elnök, valamint a csapat két legnépszerűbb játékosa, Görbicz Anita és Pálinger Katalin sajtótájékoztatón vett részt. Itt egyébként az újságírók megtippeltették az esti meccs végeredményét. Nos, jósként csak félig voltak sikeresek a győriek, mert ugyan valamennyien ETO-sikert tippeltek, de csupán két-három gólos különbségig „merészkedtek el" Pálingerék. Mint később kiderült, jócskán melléfogtak, de ezt aligha bánta bárki is a küldöttségből.
Hétfő este óta egyébként Székelyudvarhely Audi-ETO-lázban ég, óriási az érdeklődés a csapat, a játékosok iránt.

A meccsre az 1300 ülőhelyes csarnokban nemcsak a székekre szóló jegyek keltek el, a helyi kézilabdabarátok az állóhelyeket is megtöltötték, még a lépcsőkön sem volt könnyű közlekedni.

Összesen több mint kétezren zsúfolódtak össze a csarnokban, s az ellenfél mintegy harminc főt számláló táborát leszámítva mindenki a zöld-fehéreknek szurkolt.

A győriek természetesen szerették volna ezt a szeretetet sikerrel és minél jobb játékkal meghálálni, még akkor is, ha a lábakban ott volt a tegnapi egész napos utazás és a délelőtti tréning nyoma.
Mindez nem látszódott Görbiczéken, akik az első félidőben különösen védekezésben jeleskedtek. Spiridon remekül fogta össze a falat, míg a kapuban Pálinger védett nagyszerűen. Tulajdonképpen már az első harminc percben eldőlt a mérkőzés, a szünet után az volt az örömteli, hogy a cserék is kiváló teljesítményt nyújtottak. Szünet után egyébként egy negyedórás áramszünet szakította félbe a játékot, szerencsére a győri csapatnál nem állt be rövidzárlat a kényszerpihenő alatt.

Jegyzőkönyv
Audi-ETO–Rulmentul Brasov 35–24 (16–10)
Székelyudvarhely, 2100 néző.
Audi-ETO: Pálinger – Mraviková 4, Tomori, Görbicz 9, Spiridon 5, Bradeanu 3, Vérten 1. Cs.: Herr (kapus), Temes 5, Kovacsics 2, Hornyák 6, Szegedi, Szölösi. Edző: Róth Kálmán.
Brasov: Munteanu – Zavragiu 5, Molfea, Alexandrescu, Sorodoc 4, Bodirlau 6, Sun Hee 5. Cs.: Blaga (kapus), Hategan, Eun Hee 1, De Sousa 3, Hamciuc. Edző: Mariana Tirca.
Róth Kálmán vezetőedző így értékelte a látottakat: „Csodálatos érzés volt ilyen közönség előtt játszani, örökre emlékezetes marad alighanem mindannyiunk számára az a szeretet, amellyel fogadtak bennünket. Mindenképpen győzelemmel szerettük volna ezt meghálálni, s nagyon örülök, hogy sikerült. Egy újfajta védekezési szisztémát alkalmaztunk, mely remekül bevált, míg támadásban az volt biztató, hogy a brassóiak nyitott védekezését is sikerült átjátszanunk."

Görbicz is segített

A helyi újság, az Udvarhelyi Híradó árverést hirdetett egy ottani beteg kisfiú gyógykezelésére. Az olvasók Görbicz Anita dedikált mezére licitálhattak, mely végül 120 ezer forint értékű lejért kelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás győri szereplés Skóciában

Felemásan sikerült a győri versenyzők számára a Skóciában megrendezett U23-as világbajnokság. Tovább olvasom