Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Megállították a ''liftezést'' a sÖrdögöknél

Az előző évadban újoncként elért s minden előzetes várakozást felülmúló 9. helyezés után a most befejeződött szezonban a 12. helyen végzett a Soproni sÖrdögök férficsapata.

Az évad után távozó szakvezetőt, Sterbenz Lászlót kértük, értékelje a nemrég befejeződött évadot.

Az irányító és a center

– Minek volt betudható a visszaesés, egyáltalán miként kell értékelni a szereplést?
– kérdeztük az edzőtől.

– Irányítóposzton sajnos az igazolásnál „mellényúltunk". A szlovén Strnad csak ritkán tudta azt a teljesítményt nyújtani, ami egy első számú irányítótól elvárható lett volna. Sajnos arra nekünk – riválisaink többségével ellentétben – nincs pénzünk, hogy menet közben cserélgessük a gyengélkedő játékosokat. A szezon elején több fontos hazai mérkőzést veszítettünk el két-három ponttal. Emellett Bowman kétszer is megsérült, így ő sem tudta igazán segíteni a csapatot. Márpedig ha egy csapatban az első számú irányító, valamint a legdrágább játékos nem tudja azt hozni, amiért szerződtették őket, az értelemszerűen az eredményesség rovására ment. Miután nem jutott a nyolc közé a csapat, már csak egy dolog volt fontos, hogy ne essen ki.

Négy meccs a teljes csapattal

– Szezon közben mégis szerződtettek egy újabb légióst, a horvát–belga Mandicot...


– Leigazolása jó húzásnak bizonyult, miután beilleszkedett az együttesbe, az egyik legjobb, legeredményesebb játékosunk lett. Gyakorlatilag az ő szerződtetésével egyidejűleg kezdődött Bowman kálváriája. A teljes képhez hozzátartozik, hogy kompletten, az öt külföldi játékossal – Strnad, Carberry, Mandic, Krstanovic, Bowman – az egész szezon során mindössze négy mérkőzésen tudtunk felállni. Ebből hármat, az Albacomp elleni hazai, valamint a hódmezővásárhelyi bajnoki és a Körmend elleni hazai kupameccset megnyertük, csak Pécsett kaptunk ki... Ha már a külföldiekről szóltunk, akkor még el kell mondanom: Carberry nagyjából azt hozta, amit vártunk tőle, Krstanovic pedig felül is múlta előzetes reményeinket, elvárásainkat.

– A magyar állománnyal mennyire elégedett?

– Két játékosról szeretnék külön is szólni. Örömteli, hogy az évad közben pár hónapra amolyan önkéntes száműzetésbe vonuló Körtélyesi a rájátszás végére visszatért, úgy tűnt, jót tett neki a pihenő. Azok után, hogy matematikailag is biztossá vált, hogy nem jutunk a legjobb nyolc közé, a fiatal és nagyon tehetséges Vesztergom kezdőjátékossá lépett elő. Voltak ugyan gyengébb meccsei, de a folyamatos játék hatására úgy érzem, sokat lépett előre. Amúgy a gárda magyar magja évek óta együtt játszik. A rájátszás vége felé „megtakarítási" céllal hazaküldtük a légiósainkat. Ennek az alsóházi rájátszásnak az eltörlését kérte egyébként a hat együttesből öt. Mindez meg is látszott a teljesítményeken...

Három év összegzése

– Három éven át irányította a csapatot, még az NB I/B-ben vette át a gárdát. Hogyan értékeli ezt az időszakot?


– Amikor átvettem a csapatot, a feljutás, majd a korábban a csapatnál oly gyakran előforduló „liftezés" megállítása volt a cél. Az NB I/B-be való visszazuhanást gond nélkül kerültük el, s továbbra is a legjobb magyar csapatokat láthatja a soproni közönség. A közvetlen célunkat tehát gond nélkül elértük. Közben voltak szoros meccseken fájó hazai vereségek, ám pár igen szép, fényes diadalt is arattak a srácok. Az utóbbi két évben nem tudott nyerni Sopronban sem az Albacomp, sem a Paks, sem pedig a Falco, jó néhány alkalommal örvendezette meg a csapat látványos játékkal, remek, izgalmas meccseken a szurkolóit.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombagóllal zárta a szezont

Pazar góllal búcsúzott az idénytől Feczesin Róbert. A soproniak csatára az U21-es válogatott… Tovább olvasom