Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda > Még nem döntött a NOB-ülés Schmitt plágiumügyében

Még nem döntött a NOB-ülés Schmitt plágiumügyében

Nemzetközi Olimpiai Bizottság még nem döntött, hogy indítanak-e eljárást a NOB-tag Schmitt Pál ellen plágiumügye miatt.

MTI - 2012.05.25. 08:47
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó, illetve etikai bizottsága egyelőre nem döntött, hogy indítanak-e eljárást a NOB-tag Schmitt Pál lemondott köztársasági elnök ellen plágiumügye miatt.

Jacques Rogge NOB elnök, a végrehajtó bizottság quebeci ülésén kijelentette: további információkra, dokumentumokra van szükség ahhoz, hogy tisztán, becsületesen tudjanak dönteni. Hozzátette: tiszteletben tartják Scmitt Pálnak a védelemhez való jogát, és reméli, gyorsan lezárják az ügyet.

Amennyiben eljárást indítanak Schmitt ellen, és elmarasztalják, akkor - jegyzi meg az AP amerikai hírügynökség - a figyelmeztetéstől a kizárásig terjedhet a szankció.

Az 1983 óta NOB-tag, vívóként kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál - aki a NOB sport és környezetvédelmi bizottságának elnöke egyben - április 2-án mondott le államfői tisztségéről plágiumügye miatt, azt követően, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa március 29-én visszavonta doktori címét.

A Chicago Tribune internetes kiadásában Philip Hersh április elején a plágiumra hivatkozva több cikkben is szorgalmazta Schmitt Pál kizárását a NOB-ból. Azzal is érvelt, hogy Schmittnek az Európai Parlament és a NOB által kiadott hivatalos életrajzában az szerepelt, hogy megszerezte a PhD fokozatot, holott csak egyetemi doktor volt. Hersh szerint a lemondott magyar elnök többet ártott az olimpiai szervezetbe vetett bizalomnak, mint egy doppingoló, ezért ha nem mond le, a NOB-nak ki kell őt zárnia a tagjai közül.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Primax 2012.05.25. 12:19

"Hersh szerint a lemondott magyar elnök többet ártott az olimpiai szervezetbe vetett bizalomnak, mint egy doppingoló, ezért ha nem mond le, a NOB-nak ki kell őt zárnia a tagjai közül."
Van, aki még következetesen gondolkodik...majd meglátjuk.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...