Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Még hárman hazatértek

A hét végén újabb három labdarúgó távozott FC Sopronból: Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András.

Valóságos láncreakciót indított el az FC Sopron labdarúgócsapatának olaszországi edzőtáborában a szakvezető Nagy Tamás, valamint a csapatkapitány Bagoly Gábor távozása. A hét végén újabb három labdarúgó távozott, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András

Bagoly Gábor, amint korábban ígérte, tegnap már részletesebben mesélt a történtekről.
„ Éppen reggeli sétára indultunk volna a fiúkkal, amikor jött a hír arról, hogy haza kell utaznom. Mindenki megdöbbent, éjjel nem is aludtam túl sokat, és még azóta sem tudom felfogni, miként történhetett meg ez velem."

Magával a hazaküldést kiváltó esettel kapcsolatban – mint ismeretes, edzésen a csapatkapitány a keret egyik román tagjával csapott össze – Bagoly a következőket mondta: „Szokásos, a labda megszerzéséért vívott párharc volt, rengeteg van ilyen egy edzésen. Aki engem ismer, az pontosan tudja, hogy ugyanúgy edzem, mintha mérkőzést játszanék."
Visszafelé Bagoly Gáborral tartott Nagy Tamás, a mellette kiálló, pár nappal korábban kinevezett edző is. Erről így vélekedett a csapatkapitány: „Óriási emberi tartásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy így kiállt mellettem."

A kérdésre, miszerint van-e a csapaton belül magyar–román ellentét, a következőket mondta: „A csapategységgel nem volt gond, a magyar–román ellentéttel kapcsolatos mendemondáktól, pletykáktól elhatároljuk magunkat. A társaság csapatként működött, s erre a legjobb példa, hogy akárki is rúgott gólt, mindenki nemzetiségre való tekintet nélkül, együtt örült, hiszen a találatot, legyen bárki is eredményes, a csapat érte el."
Fehér Zoltán érdeklődésünkre elmondta, most nem kíván nyilatkozni a kinti eseményekről. Annyit azonban elárult, hogy – bár már érdeklődtek utána más csapatoktól – a szerződése az FC Sopron csapatához köti. A keddi taggyűlést megvárja, utána már tisztábban lát, s azt követően készséggel mondja majd el véleményét a történtekről. Csordás Csaba ugyanezt mondta: a taggyűlés után nyilatkozik.

Rajtuk kívül Horváth András is hazatért. Az ősszel kiválóan teljesítő futballista azt mondta, azért szánta el magát erre a lépésre, mert szakvezető és csapatkapitány nélkül maradtak kint, s az edzőtábor mindenről szólt, de arról, amiről igazán kellett volna, a szakmai munkáról talán a legkevésbé. Ettől, mint mondta, „besokallt", jobbnak látta hazajönni. Fehérhez és Csordáshoz hasonlóan ő is várja a keddi taggyűlés eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalosan is Pajkos az edző

Kedden hároméves szerződést kötött a Győri ETO FC vezetése Pajkos Jánossal. A korábban a Debrecennel Magyar Kupát nyert szakvezető legutóbb Diósgyőrben dolgozott, ahol előbb megköszönték neki a munkát, majd a múlt héten visszahívták a kispadra. A szakember azonban visszautasította az ajánlatot, mert úgy vélte az idő rövid, ráadásul a játékosállomány és a szakmai stáb kialakításába sem tudott volna részt venni. Tovább olvasom