Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

MBK Ruzomberok - Ventwest Foton Sopron 82 - 64

Üde szín folt volt a fiatal Takács Diána bátor, eredményes játéka, de a soproniak ezzel együtt semtudtak egyenlíteni.

A két csapat szerkezetéből rögtön adódott, melyik mit akar játszani. A hazaiak első sorban a 195 centis Peric és a 198 centire nyúlt Garcarová palánk alatti megjátszására törekedtek. A jóval alacsonyabb szerkezetű Foton gyorsítani próbálta a játé kot. Élvezetes, látványos, jó iramú játék alakult ki.

A hazaiak vezettek, elsősorban azért, mert a palánk alatti kosarasaik időnként – első sorban Belanská révén – kintről is hathatós támogatást kaptak, amikor a soproniak besegítettek a rózsahegyi centerekre. A Foton első sorban Horváth Adrienn erőszakos, eredményes játékának és Dénes tripláinak – a meccs folyamán négy kísérletéből mind a négyet bedobta a rutinos játékos – köszönhetően tartotta a lépést vendéglátójával.

Üde szín folt volt a fiatal Takács Diána bátor, eredményes játéka, de a soproniak ezzel együtt is csak futottak az eredmény után, egyenlíteni, fordítani nem tudtak. A zárószakasz előtt 9 ponttal vezettek a hazaiak. A befejező játékrészben a soproniak elfáradtak, Horváth Zsófia felőrlődött a palánk alatti harcban.

A hátrány „birtokában" a távoli dobásokat erőltették Szilaski Tamás tanítványai, ám ekkor már Dénesre nagyon ügyeltek a hazaiak, a többiek kísérletei pedig többnyire célt tévesztettek.

Peter Kovacik: – Amikor Miskolcon játszott, megnéztük a soproni csapatot, fel készültünk belőle, így nem tudott meglepni bennünket.

Szilaski Tamás: – Megpróbáltunk mindent, de nem tudtunk mit kezdeni a hazai csapat magassági, fizikai fölényével. A vereség ellenére úgy vélem, Sopronban „elkaphatjuk" a rózsahegyieket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cornexi-Alcoa - Graboplast-ETO: 31-33

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, s az első percekben a Graboplast-ETO jött ki jobban. Tovább olvasom