Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Matthäus segíti a külföldre igazolásokat

Lothar Matthäus sajtótájékoztatóján elárulta, hogy több német klub képviselője magyar játékosok iránt érdeklődött tőle a Németország felett aratott vasárnapi 2-0-s diadal után.
A szakvezető elárulta, szerinte hat-hét játékos sérülésre hivatkozva, de valódi ok nélkül mondta le a két találkozót, s leszögezte: ha kell, szívesen segít a magyar játékosok külföldi szerződésében, amivel a magyar klubok is jól járnának.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy a sajtóban a kapitány törökországi - mint utóbb kiderült, kútba esett - szerződése mellett szinte eltörpült a válogatott két mérkőzése. A vezető szerint túlzó és méltánytalan volt az a nyilatkozat, amelyben az egykori válogatott labdarúgó a sportnapilapban kritikával illette a válogatási elveket, és kétségbe vonta a jó szándékot.

Lothar Matthäus: "Szeretném egyszer és mindenkorra lezárni a törökországi szerződésem ügyét, már csak azért is, mert sok hülyeség is megjelent ezzel kapcsolatban. Sohasem tagadtam például, hogy találkoztam a Besiktas elnökével, aki jól felhasználta a választási kampányában a nevemet. Semmilyen erkölcstelenséget nem követtem el, elvégre az ajánlatokat mindenkor meghallgatja az ember, feltehetően az újságírók és a fotóriporterek is így vannak ezzel, ha más lapoktól megkeresik őket.

Matthäus tudja, ki sumákolt

"Biztos forrásból tudom, hogy néhányan ok nélkül hivatkoztak sérülésre, és inkább nyaralni mentek, ráadásul olyan is akadt, akinek a klubjánál javasolták, hogy jobban jár, ha a válogatott helyett pihen a szabadsága alatt."

"Egyelőre nem írtam le őket, kapnak még egy utolsó esélyt, ám a Kína és Németország ellen szerepelt futballisták jelenleg előnyt élveznek. Ha egy játékos nem büszke a válogatott mezre, nem is érdemli meg a szereplést."

Segíti a magyar játékosok külföldre igazolását

"Mindig tudnék ebben segíteni nekik, mint ahogy ha lehet, meg is teszem ezt. Németországból már hívtak is telefonon olyan edzők, akikkel együtt futballoztam annak idején, és néhány magyar játékos képességeiről, továbbá jelleméről is kérdezgettek."

"Elsősorban Gera, Huszti, Torghelle, Juhász Roland és Bodnár nevét említhetem ez ügyben, azaz a németországi győzelem valóban remek figyelem felhívásnak bizonyult, ráadásul a játékosok eladása után a rossz anyagi körülmények között lévő magyar klubok is jól járnának."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvező ágon a magyarok

A világbajnok Franciaországgal, Ausztriával és Fehéroroszországgal került egy csoportba a magyar női… Tovább olvasom