Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Máté Ádám nagy álma Las Vegas

Máté Ádám huszonnégy évesen vb-t és EB-t megjárt profi bokszolóként készül Amerika legrangosabb gáláira. A tehetséges fiatal egy év kihagyás után lépett újra ringbe és most már nem is akar megállni: a világ tetejére szeretne érni.
Máté Ádám saját elmondása szerint nagyon nyugodt gyerek volt, és talán ennek köszönhető, hogy édesapja Sopronban bokszedzésekre kezdte járatni.

„Hamar megszerettem a bokszot, ott ragadtam az edzőteremben. Nem vagyok csapatjátékos, nagyon szeretek küzdeni és szeretem az ilyenkor rám törő adrenalint – kezdte Máté Ádám. – Korábban kipróbáltam magamat a ketrecharcban is, de az nagyon sérülésveszélyes sport és abba kellett hagynom, hogy profi bokszolóvá válhassak. Itthon nem tudok megélni a sporteredményeimből, ezért dolgoznom kell. Amikor van egy kis szabadidőm, szeretek motorozni, de a szerződésem ezt is szabályozza, egy-egy verseny előtt vigyáznom kell magamra" – tette hozzá mosolyogva Máté Ádám, aki azt is elmondta, nem szereti, ha családja elkíséri a versenyeire, a jelenlétük nyomást jelent számára.

„Nemegyszer volt komolyabb sérülésem: borda- és orrtörésben is volt már részem. Legutóbb egy olyan meccsen sérültem meg, amit a papírforma szerint meg kellett volna nyernem. Ekkor egy kicsit csökkent a lelkesedésem, három hónapig egyáltalán nem foglalkoztam az ökölvívással. Egy év alatt visszanyertem a kedvemet és a formámat is, így pár hete Budapesten, egy presztízsmérkőzésen visszatértem a boksz világába" – mondta Máté Ádám, aki magát harcos stílusú ökölvívónak tartja, a ringben mindig dominálni és nyerni akar.

Máté Ádám a jótékonykodással is próbálja felhívni magára a figyelmet.
Máté Ádám a jótékonykodással is próbálja felhívni magára a figyelmet.


A siker érdekében, rengeteg lemondást vállal, mint ahogy példaképei, Kovács István és Arturo Gatti is tették.

„Nem könnyű a profi életmód. Az erőnléti felkészülések mellett sokat kell diétáznom. Ez nem is annyira testileg, inkább lelkileg visel meg. A befektetett munka azonban nem vész kárba. Korábban Angliában az IBO által szervezett világbajnoki címmérkőzésen mindössze egy ponttal maradtam alul a házigazdák bunyósával szemben, másfél éve pedig a londoni Európa-bajnoki címmeccsen szerepeltem. Jelenleg a magyar bokszolók ranglistáján a második vagyok, de bízom benne, hogy a júniusi országos bajnoki címmérkőzésem után az első helyre léphetek. Úgy gondolom, szerencsés helyzetben vagyok, hiszen igazán rangos gálákra kapok meghívásokat. Szeretnék nemzetközi bajnok lenni és a tengerentúlon is bizonyítani. Mint szinte minden bunyósnak, nekem is nagy álmom, hogy az Egyesült Államokban vívjam ki az elismerést. Ezen célomat Las Vegasban tudnám elérni, ahol a bokszvilág elitje méri össze erejét" – fogalmazott a Profibox Promotion versenyzője.

A soproni fiú jótékonysági rendezvényeivel is időről időre felhívja magára a figyelmet.

„Korábban több gyűjtést szerveztem és gyakran jártam iskolákba előadásokat tartani és a gyerekekkel beszélgetni, hogy első kézből halljanak a sport jó oldaláról. A jövőben hajléktalanokon szeretnék segíteni. Ezeket a rendezvényeket magam szervezem és finanszírozom. Úgy érzem, jó célokra nem szabad sajnálni a pénzt vagy az időt. Ezzel és a sportteljesítményemmel is szeretnék kitűnni és talán követendő példát állítani a fiatalok elé" – mondta végül Máté Ádám.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes Lázár hazatért Győrbe

Szentes Lázár szakmai igazgatóként nem csupán a felnőttfutballért, az utánpótlásért is felelős lesz… Tovább olvasom