Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Matáv Sopron: több sérült és beteg

Komjáti András vezetőedző irányításával a Matáv Sopron futballistái már október 25-én elutaztak a cívisvárosba. A játékosállományban a helyzet nem sokat javult a múltheti, Újpesten elszenvedett vereség óta, a szakvezető mégis reméli, végre idegenben is eredményesen szerepel majd a csapata.
 – A Debrecen nem véletlenül áll dobogós helyen. Nagyon jól erősítettek, posztokra igazoltak a nyáron, minőségileg sokkal erősebb lett a keretük, mint korábban. Hazai pályán mindig is határozott, támadó szellemű futballt játszanak, legutóbb ennek eredményeként egy nagyarányú győzelmet arattak, így nyilván megfelelő önbizalommal várják a mérkőzést – vélekedett a távközlésiek mestere.

– Az ön játékosai viszont hazai pályán ugyan sorra nyerik a meccseket, ám idegenben nem igazán megy nekik, az Újpest elleni mérkőzést követően például keményen bírálta együttesét...
– Természetesen a Megyeri úton történteket házon belül is megbeszéltük, ott adott esetben még keményebb hangot ütöttem meg, de már túltettük magunkat rajta. Ahhoz a mérkőzéshez képest két dologban kellene rengeteget javulni. A helyzeteink Újpesten is megvoltak, ám azokat kihagytuk, az egyik tehát, amiben az eredményes szereplés érdekében előre kell lépni az, hogy a befejezésnél jobban koncentráljanak, jobb döntéseket hozzanak a fiúk. A másik pedig a védekezés.

Nem szabad olyan hibákat elkövetniük védőinknek, mint amilyeneket az újpesti pályán vétettek, sokkal körültekintőbben, át gondoltabban kell futballozniuk a hátsó alakzatban szereplő játékosaimnak, hiszen ha ők hibáznak, már nagyon nehéz elkerülni a gólt.

– Két labdarúgónak, Fehérnek és Majorosnak lejárt az eltiltása. Mi a helyzet a sérültekkel?
– Sajnos gyakorlatilag semmi előrelépésről nem tudok beszámolni, ezúttal is elég sok futballistát vagyok kénytelen nélkülözni.
Majorosnak ugyan lejárt az eltiltása, ám ő megsérült az Achillesén, a két, a védelemben bevethető labdarúgó, Tóth András és Horváth András sérülése továbbra sem jött rendbe, Tiber pedig megbetegedett, lázas, mi ként Orabinec is.

– Mikor lenne elégedett Debrecenben?
– Úgy gondolom, akármi lyen jó passzban is van a Loki, ha a fentebb említett dolgokat meg tudjuk valósítani, nem kell pont nélkül hazautaznunk az ország másik végéből.

A Matáv várható összeállítása:
Farkas – Fehér, Szabados, Horváth R. – Perger, Csiszár, Pintér, Somogyi, Tóth I. – Tóth M., Sira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Linz: Manduláék a listavezetőket búcsúztatták

Mandula Petra és Patricia Wartusch párosban bejutott az elődöntőbe a Linzben zajló 585 ezer dollár… Tovább olvasom