Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Matáv Sopron – Vasas 2 – 2 (0 – 1)

Örömetli esemény volt a Matáv Sopron háza táján, hogy Gellei Imre szövetségi kapitány Pintér Zoltánt, a soproniak középpályását meghívta a horvátok ellen készülő válogatott keretbe.

10. p: Juhár fejelt előre egy labdát a Vasas 16-osánál, amelyre Sira csapott le. A soproniak támadója egyedül tört volna kapura, amikor Hrutka buktatta. Bede habozás nélkül kiállította az angyalföldiek válogatott védőjét.
14. p: Váczi végzett el szabadrúgást 22 méterre a soproni kaputól és jobbal Farkas kapujának jobb felső sarkába csavarta a labdát. 0 – 1.
24. p: Vincze indította a jobbösszekötő helyén kilépő Tóth Mihályt, aki kicsit táncoltatta fején a labdát, majd kapura bombázott. Nota óriási bravúrral védte a bal felső sarokba tartó labdát.
39. p: Az előretörő Makra kapott remek labdát a balösszekötő helyén, majd két szép lövőcsellel ügyesen beljebb csalta magát, és középről, 8 méterről, óriási helyzetből centiméterekkel helyezett a bal oldali kapufa mellé.
40. p: Prazenica vétette el a labdát a bal oldalon, Simek lecsapott rá és éles szögből leadott mintegy 10 méteres lövését Farkas nagy bravúrral védte.
46. p: Perger bal oldali szögletét Tóth M. csúsztatta mintegy 5 méterről Nota kapujának közepébe. 1 – 1.
50. p: Tóth N. kapott hosszú ívelt labdát a balösszekötő helyén. Megpróbálta átjátszani Vinczét, a védő szerelt ugyan, ám a labda visszapattant a Vasas játékosa elé. Tóth a középen üresen érkező Polonkaihoz játszott, aki 12 méterről higgadtan helyezett Farkas kapujának bal alsó sarkába. 1 – 2.
68. p: Tóth I. a jobbösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása centiméterekkel zúgott el Nota kapujának bal oldala mellett.
71. p: Tóth I. végezhetett el újfent szabadrúgást, majd Javrujan a kapu torkából centiméterekkel a kapu mellé kanalazta a labdát.
72. p: Prazenica ívelt előre szabadrúgást a felezővonal közeléből, amelyet Tóth M. csúsztatott a kapu bal alsó sarkába, ám Bede, ki tudja miért, érvénytelenítette a látszólag szabályos gólt.
78. p: Két cserejátékos, Orabinec és Javrujan keverte meg alaposan a Vasas bal oldali védelmét, s az akció végén az örmény származású játékos két csel után csúnyán a kapu fölé vágta a labdát.
87. p: Orabinec bal oldali szögletét követően Vincze csúsztatta a labdát kevéssel a kapu mellé.
91. p: Pintér ívelése után a labda több játékos feje fölött átszállt, és végül a berobbanó Csiszár három lépésről sodorta azt Nota kapujába. 2 – 2.
A soproni együttes karmestere, Somogyi József lovaglóizom-húzódást szenvedett, így nélküle állt fel a Matáv. A 10. percben emberelőnybe került a Matáv, ám nem sokkal később egy szép szabadrúgásgóllal Váczi a vendégeket juttatta előnyhöz. A Vasas gólja érezhetően „ megfogta " a távközlésieket, akik próbáltak ugyan támadni, ám mindezt elég szervezetlenül, fejetlenül tették. Nagyon érződött egy igazi karmester hiánya a soproni együttes játékán. A szervezetten, fegyelmezetten védekező vendégek ugyanis már csírájukban elfojtották az erőtlen, elképzelés nélküli hazai akciókat. A félidő hajrájában annyit változott a játék képe, hogy bátrabbá vált a Vasas, és csak a piros-kékek játékosain múlt, hogy nem térhettek nagyobb előnnyel pihenőre a szünetben.
Fordulás után óriási elszántsággal kezdett és pillanatok alatt egyenlített is a távközlési gárda. Tóth fejese után lendületben maradt a Matáv – és bánta. Az egyenlítés utáni első valamirevaló ellentámadásból visszaszerezte a vezetést a Vasas. A félidő közepétől a távközlési együttes kapujához szögezte a Vasast. Tóth M. szép gólja – amelyet Bede érvénytelenített – után a népharag a játékvezető felé fordult. A Matáv további erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, erőfeszítését végül a rendes játékidő letelte után koronázta siker a fáradó fővárosiak ellen.

Bognár György: – Az első félidőben fejben fáradt volt a társaság, talán most jöttek ki a csapaton az elmúlt hetek eseményei. A második félidőben már azt a játékot nyújtotta a csapat, amelyre hosszabb távon is lehet építeni, és ezt szerintem nemcsak én láttam így, hanem a soproni közönség is.

Tornyi Barnabás: – Küzdést ígértem, megvolt. Tartalmas játékot vártam, megvolt. A Vasasnál a váratlan körülmények viszont már-már hagyományosnak, normálisnak számítanak. Jó lett volna nyerni, de megint kicsúszott egy győzelem a kezünkből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újpest–Haladás 2–1

Kitűnő kupahangulatban, remek időben kezdődött a mérkőzés. A két csapatot a Győri Ovifoci FC… Tovább olvasom