Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Matáv Sopron - ZTE 1 - 2

Az évad leggyengébb teljesítményét nyújtotta a ZTE ellen a Matáv. Pontatlanul futbalozott Dajka László csapata.

11. p.: Gyánó és Waltner kényszerítőztek a 16-os bal oldalánál, majd Waltner középre játszott az üresen érkező Ljubojevic elé, akinek 12 méteres, a bal alsó sarokra tartó lövését Balogh bravúrral védte.

22. p.: Gyönyörű akció végén vezetést szerzett a Matáv! Lazic szöktette a jobbszélen elő retörő Földvárit. Ő élesen kö zépre lőtte a labdát, amely elsu hant mindenki előtt, a túloldalon érkező Balaskó egyből kö zépre játszott a középen felbuk kanó Bárányos elé, aki 6 méter ről estében Varga kapujának bal alsó sarkába pörgetett. 1–0

34. p.: Ljubojevic és Koplárovics kényszerítőztek a soproni 16-os előterében a bal oldalon, majd ez utóbbi 16 méterről lövésre szánta el magát és bal külsővel ritkán látható nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. 1–1

38. p.: Koplárovics remek ütemben ugratta ki a balössze kötő helyén előretörő Szamosit, aki zavartalanul vehette át a labdát a soproni 16-oson belül, de 7 méterről, éles szögből leadott lövését a rövid saroknál helyezkedő Balogh hárította.

61. p.: Józsi vette el a labdát a felezővonal közelében az egy másra váró Sirától és Bagolytól. Senki nem támadta az egerszegi középpályást, aki zavartalanul vezethette a labdát a balösszekötő helyén a soproni 16-os előterébe. Onnan lőtt s a labda fél magasan vágódott a kapu bal oldalába. 1–2

86. p.: Szabó Ottó kapott labdát a ZTE térfelének közepén. Pár métert vezette, majd miután senki nem támadta, 24 méterről kapura bombázott, Varga szép vetődés után ütötte szögletre a bal felső sarokba tartó labdát.

Az évad leggyengébb teljesítményét nyújtotta a ZTE ellen a Matáv. Lassan, körülményesen, pontatlanul futballozott Dajka László csapata. Időnként úgy tűnt, mintha most játszanának először együtt a soproniak, energiájukat nemegyszer az egymással való veszekedésre fordították. Ha nincsenek Balogh kapus bravúrjai, már szünetben több góllal vezethetett volna a jóval frissebb, pontosabb ZTE.

A soproniak a ZTE-vel ellentétben hét közben játszottak Magyar Kupa-meccset, de ez nem lehet ment ség a tompaságra, a rengeteg hibára. Eddig az volt a gond, hogy nem a Matáv lőtte az első gólt. Most igen, ám ezúttal is alulmaradt. A korábban is bírált védekezés mel lett most a támadójáték is – a gólt megelőző, szemre is tetszetős akci ót leszámítva – esetleges, elképzelés nélküli volt. A soproniak a szurkolók füttykoncertje közepette vonultak le a pályáról.

A ZTE először nyert a Matáv vendégeként. Dajka László sem titkolta, hogy többet várt a csapatától: „Az első félidőben – nincs ezen mit szépíteni – nagyon gyengén futballoztunk. Bár Bagoly, Fehér és Lazic személyé ben három védekező középpályással, azaz elvben stabil középpályássorral álltunk föl, mégsem tudtuk itt meg állítani a ZTE támadásait.

Szinte nem is szereltek, alig szereztek labdát az említett játékosok, pedig ez lett volna a feladatuk. Egy szép támadás végén mégis megszereztük a vezetést. A gólunk után azonban nagyon rossz felfogásban visszahúzódtunk saját térfelünkre. Próbáltuk már a huszonkettedik perctől őrizni az előnyt, noha erre senki nem kérte a játékosokat. Teljesen megérdemelten egyenlített a nálunk jóval gyorsabban futballozó, bennünket a közép pályán ügyesen kipasszoló ZTE.

Szünet után úgy érzem, Sira majd Szabó Ottó vitt ugyan egy kis lendületet a játékba, de jött egy újabb hi ba. Összességében a ZTE két jól el talált lövéssel elvitte a három pontot, de a mezőnyben is jobban, pontosab ban futballozott nálunk." A szakmai értékelés után kíván csiak voltunk arra is, mit gondol a Matáv edzője a visszafogott telje sítmény okairól. „Úgy látom, van nak néhányan, akik egy-egy győze lem, idegenbeli siker után nagyon, talán túlságosan is megnyugszanak és a következő meccsen már nem fut nak annyit, kevesebbet adnak ki magukból.

Ez elfogadhatatlan és szankcionálni is fogom, tehát pár labdarúgó pénztárcája könnyebb lesz. Annyit még hozzátennék, hogy a két utóbbi hazai meccsen két baj nokesélyestől – a Debrecentől és belső gondjai ellenére, játékereje miatt a ZTE is annak tekinthető – kaptunk ki. Reálisan nézve ellenük hazai pá lyán egy-egy pontot feltétlenül meg kellett volna szerezni."

A vendégek mestere, Gellei Imre érthetően büszke volt a fiaira: „Ma is bebizonyítottuk, hogy ezt a csapa tot érdemes együtt tartani. Hét köz ben az öltözőben a soproni meccsről esett a legkevesebb szó, éppen ezért vagyok nagyon büszke erre a társa ságra, amely egy jó képességű soproni együttes otthonában tudott győzni. Ez a csapat jóval több törődést érde melne. Sajnos jött néhány szurkoló, akik nehéz helyzetünkben szidni, szapulni jöttek bennünket, ez pedig nagyon rosszulesett."

Bárányos Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tento-ETO - Százhalombatta: 30-24

Az elején rövid ideig vezetett a pont nélkül álló Százhalombatta, de gyorsan fordítottak a hazaiak. Tovább olvasom