Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Matáv Sopron - Lombard Pápa 2-1

A kapus Balogh János bravúrja is kellett ahhoz, hogy az FC Sopron megszerezze a három pontot a Pápa ellen.

28. p: Remili ugratta ki a 16-os vonalán keresztbe mozgó Herczeget, aki kilépett s a jobbösszekötő helyéről élesen keresztbe lőtte a labdát, amelyet a túloldalról érkező Kovrig – Fehér szorításában – a jobb kapufára lőtt.

41. p: Costisor fejelte előre a labdát a felezővonal közeléből, de még a soproni térfélről. Fülöp a balösszekötő helyén lefutotta Farkast és Muticát, megszerezte a labdát. Érkezett a túloldalon Horváth András, Fülöp remek ütemben tálalt elé, Horváth pedig a tehetetlen Dombai mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1

45. p: Vén bal oldali szögletét követően a berobbanó Ibric 6 méterről a pápai kapu bal oldalába fejelte a labdát. 0–2

89. p: Egy balról keresztbe ívelt labda felpattant, majd Luca – sajnos szó szerint – lekezelte, azaz kézzel ért hozzá a 16-oson belül. A jogos büntetőt Kovrig ballal úgy lőtte a bal felső sarokba, hogy a labda a felső lécről vágódott a kapuba. 1–2

91. p: Kazuo és Ibric harcoltak a labdáért, a párharcot a hazaiak frissebb cserejátékosa nyerte. Betört a 16-oson belülre, amikor Ibric lerántotta. Újabb büntető. Ezúttal is Kovrig végezte el, s a félmagasan a bal sarokra tartó labdát Balogh bravúrral kiütötte.

Érdekes mérkőzéssel avatták fel a pápai stadionban a villanyvilágítást. A soproniak kezdtek jobban, ügyesen járatták, megbecsülték a labdát a középpályán. Az első 25 percben egyértelműen a vendégcsapat akarata érvényesült, Csank János együttesének tagjai többször is lövéssel fejezték be akciójukat, igaz, nagy ziccert nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrájára ellaposodott a játék.

Fülöp harcossága, s jó helyzetfelismerése, valamint Horváth higgadt befejezése után aztán vezetést szerzett a soproni csapat. Az előnyt egy ugyancsak Fülöp által kiharcolt szögletből még a szünet előtt megduplázták Csank János fiai.

Szünet után kigyulladtak a fények és támadólag lépett fel a pápai csapat. Bár a játék a soproni térfélen folyt, a hazaiak nem jelentettek sok veszélyt a soproni kapura.

Biztos győztesnek tűnt a soproni csapat, amikor Luca szerencsétlen mozdulata után büntetőből szépített a Pápa, majd vérszemet, s rögtön újabb – egyébként jogos – büntetőt kapott. Ezt azonban már Balogh hárította, a játék összképe alapján megérdemelt a soproni siker, de ehhez a végén kellett Balogh parádés védése is.
Szentes Lázár: – Az első félidő végén a soproniak kihasználták alakuló csapatunk hibáit.

A soproniak mestere, Csank János így értékelt: – Tartottam a meccstől, mert a pápaiak jóval régebb óta készülnek együtt, mint mi. Igaz, az utóbbi napokban náluk estek ki kulcsemberek, s jött néhány számomra nem igazán ismert játékos. Óvatosabban, lassabban kezdett a csapat, mint vártam, ám a pápaiak kapufájáig egyértelműen mi irányítottuk a játékot, ám ennél az esetnél szerencsénk volt. A félidő végén Fülöp harcosságának köszönhetően sikerült kétgólos előnyt szereznünk. P sokkal jobban játszott, mint vártam.

Azt mondtam neki a meccs előtt tréfásan: pörgesse meg azt a negyed órát, amíg el tudom viselni a pályán, persze ő ismeri a stílusomat. Szünet után nem sikerült azt játszanunk, amit szerettünk volna. Sajnos hátul többször követtünk el olyan technikai hibákat, amelyeket ezen a szinten nem lenne szabad. Jól fejelő játékosaink többször is alászaladtak a labdának.

Kitűnő játékvezetés mellett Fortuna segítségével nyertünk. Annak köszönhettük a győzelmet, hogy Ba logh Jánost sikerült Sopronban tartanunk.

Az utolsó percben kivédett tizenegyes után Balogh János nevét skandálta a soproni publikum. Érthető is, három pontot ért a bravúr:
– Az első tizenegyest magabiztosan balra, a léc alá lőtte Kovrig. A másodiknál azt gondoltam, éppen azért, mert az elsőt magabiztosan lőtte be, ezt is balra fogja rúgni. Eltaláltam az irányt.

Egy pazar fejes gól, 90 percig tanári játék a védelemben, valamint a második büntető „összehozása", ez volt Ion Ibric mérlege:
– A gólom begyakorolt figura eredménye volt, minden edzésen gyakoroljuk a szöglet s szabadrúgás utáni szituációkat. A büntető jogos volt, a győzelemben óriási szerepe volt kapusunknak.
Gól, nagy mezőnymunka, ügyes, jó játék – dióhéjban ennyi Horváth Andrástól: – A gólomnál nem volt nehéz dolgom, de ott kellett lennem. Fülöp Zolinak köszönhetem, hogy betaláltam. Feladatom volt, hogy második hullámban kísérjem az akciókat, ekkor is ez történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatértek a Sopron idegenlégiósai

Ideiglenesen hazautaztak az FC Sopron román légiósai. Vén Gáborral és Balogh Jánossal is megegyezett… Tovább olvasom