Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Matáv Sopron - Lombard Pápa 2-1

A kapus Balogh János bravúrja is kellett ahhoz, hogy az FC Sopron megszerezze a három pontot a Pápa ellen.

28. p: Remili ugratta ki a 16-os vonalán keresztbe mozgó Herczeget, aki kilépett s a jobbösszekötő helyéről élesen keresztbe lőtte a labdát, amelyet a túloldalról érkező Kovrig – Fehér szorításában – a jobb kapufára lőtt.

41. p: Costisor fejelte előre a labdát a felezővonal közeléből, de még a soproni térfélről. Fülöp a balösszekötő helyén lefutotta Farkast és Muticát, megszerezte a labdát. Érkezett a túloldalon Horváth András, Fülöp remek ütemben tálalt elé, Horváth pedig a tehetetlen Dombai mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1

45. p: Vén bal oldali szögletét követően a berobbanó Ibric 6 méterről a pápai kapu bal oldalába fejelte a labdát. 0–2

89. p: Egy balról keresztbe ívelt labda felpattant, majd Luca – sajnos szó szerint – lekezelte, azaz kézzel ért hozzá a 16-oson belül. A jogos büntetőt Kovrig ballal úgy lőtte a bal felső sarokba, hogy a labda a felső lécről vágódott a kapuba. 1–2

91. p: Kazuo és Ibric harcoltak a labdáért, a párharcot a hazaiak frissebb cserejátékosa nyerte. Betört a 16-oson belülre, amikor Ibric lerántotta. Újabb büntető. Ezúttal is Kovrig végezte el, s a félmagasan a bal sarokra tartó labdát Balogh bravúrral kiütötte.

Érdekes mérkőzéssel avatták fel a pápai stadionban a villanyvilágítást. A soproniak kezdtek jobban, ügyesen járatták, megbecsülték a labdát a középpályán. Az első 25 percben egyértelműen a vendégcsapat akarata érvényesült, Csank János együttesének tagjai többször is lövéssel fejezték be akciójukat, igaz, nagy ziccert nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrájára ellaposodott a játék.

Fülöp harcossága, s jó helyzetfelismerése, valamint Horváth higgadt befejezése után aztán vezetést szerzett a soproni csapat. Az előnyt egy ugyancsak Fülöp által kiharcolt szögletből még a szünet előtt megduplázták Csank János fiai.

Szünet után kigyulladtak a fények és támadólag lépett fel a pápai csapat. Bár a játék a soproni térfélen folyt, a hazaiak nem jelentettek sok veszélyt a soproni kapura.

Biztos győztesnek tűnt a soproni csapat, amikor Luca szerencsétlen mozdulata után büntetőből szépített a Pápa, majd vérszemet, s rögtön újabb – egyébként jogos – büntetőt kapott. Ezt azonban már Balogh hárította, a játék összképe alapján megérdemelt a soproni siker, de ehhez a végén kellett Balogh parádés védése is.
Szentes Lázár: – Az első félidő végén a soproniak kihasználták alakuló csapatunk hibáit.

A soproniak mestere, Csank János így értékelt: – Tartottam a meccstől, mert a pápaiak jóval régebb óta készülnek együtt, mint mi. Igaz, az utóbbi napokban náluk estek ki kulcsemberek, s jött néhány számomra nem igazán ismert játékos. Óvatosabban, lassabban kezdett a csapat, mint vártam, ám a pápaiak kapufájáig egyértelműen mi irányítottuk a játékot, ám ennél az esetnél szerencsénk volt. A félidő végén Fülöp harcosságának köszönhetően sikerült kétgólos előnyt szereznünk. P sokkal jobban játszott, mint vártam.

Azt mondtam neki a meccs előtt tréfásan: pörgesse meg azt a negyed órát, amíg el tudom viselni a pályán, persze ő ismeri a stílusomat. Szünet után nem sikerült azt játszanunk, amit szerettünk volna. Sajnos hátul többször követtünk el olyan technikai hibákat, amelyeket ezen a szinten nem lenne szabad. Jól fejelő játékosaink többször is alászaladtak a labdának.

Kitűnő játékvezetés mellett Fortuna segítségével nyertünk. Annak köszönhettük a győzelmet, hogy Ba logh Jánost sikerült Sopronban tartanunk.

Az utolsó percben kivédett tizenegyes után Balogh János nevét skandálta a soproni publikum. Érthető is, három pontot ért a bravúr:
– Az első tizenegyest magabiztosan balra, a léc alá lőtte Kovrig. A másodiknál azt gondoltam, éppen azért, mert az elsőt magabiztosan lőtte be, ezt is balra fogja rúgni. Eltaláltam az irányt.

Egy pazar fejes gól, 90 percig tanári játék a védelemben, valamint a második büntető „összehozása", ez volt Ion Ibric mérlege:
– A gólom begyakorolt figura eredménye volt, minden edzésen gyakoroljuk a szöglet s szabadrúgás utáni szituációkat. A büntető jogos volt, a győzelemben óriási szerepe volt kapusunknak.
Gól, nagy mezőnymunka, ügyes, jó játék – dióhéjban ennyi Horváth Andrástól: – A gólomnál nem volt nehéz dolgom, de ott kellett lennem. Fülöp Zolinak köszönhetem, hogy betaláltam. Feladatom volt, hogy második hullámban kísérjem az akciókat, ekkor is ez történt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatértek a Sopron idegenlégiósai

Ideiglenesen hazautaztak az FC Sopron román légiósai. Vén Gáborral és Balogh Jánossal is megegyezett… Tovább olvasom