Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

MATÁV FC SOPRON - MTK 1 - 1

A játékosok estek-keltek a mérkőzésen, időnként jókorát spriccelve maguk körül a tócsákban.

9. p: Czvitkovics és Kanta járatták a levegőben a labdát, majd utóbbi előrelőtte a soproni 16-os közelébe. Balogh kifutott kapujából, hogy birtokba vegye, ám elcsúszott, így a labda túljutott rajta. Welton Silva kilépett vele, miközben a soproni kaput Fehér biztosította, de szerencsére a brazil csatár lövés helyett kivezette a labdát az alapvonalon túlra.

13. p: Balaskó jobbról középre lőtt labdája veszélyesen vágódott a léc alá, ám Végh résen volt, és a mezőnybe tenyerelte.

18. p: Balaskó végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről. Élesen középre lőtte a labdát, amely elsuhant a berobbanó Szekeres előtt, valamint a bal kapufa mellett.

28. p: Balaskó próbálkozott távolról átlövéssel a csúszós talajon. Harminc méterről szúrta kapura a labdát, amely meg is csúszott a füvön, ám Végh kapus biztosan fogta a jobb sarokra tartó lövést.

51. p: Szabó O. balról kapu elé csavart labdáját Végh éppen Bárányos elé ejtette, aki 12 méterről, szorongatott helyzetből a bal kapufa mellé emelt.

55. p: Bárányos 24 méteres szabadrúgását követően Végh parádés vetődéssel ütötte ki a jobb sarokra tartó labdát.

61. p: Szekeres fejelte el a labdát Silva elől éppen Kanta József elé, aki 25 méterről ritkán látható bombagólt ragasztott Balogh kapujának jobb felső sarkába. 0–1.

69. p: Szabó O. rúgott óriási „gyertyát" az MTK 16-osa előterébe. Tóth M. indult a labdára, és az MTK öt és felesénél ütközött Véghgel. Arany játékvezető 11-est ítélt, amelyet Bárányos a jó irányba mozduló Végh mellett a jobb felső sarokba lőtt. 1–1.

73. p: Csordás egy előrevágott labdára indulva többméteres hátrányból futotta le védőjét, Balogh Bélát, de 12 méterről centikkel a bal sarok mellé lőtt.

83. p: Közvetett szabadrúgást végzett el az MTK és a legurított labdát Zabos lőtte kapura mintegy 30 méterről, ám Balogh biztosan védett.
Sokkal rosszabb körülmények között, mint ahogy megrendezték az elhalasztott mérkőzést, az eredeti, március 6-i időpontban sem játszhatták volna a felek. Most azért valamivel melegebb volt az idő, mint akkor, ám az egész napos, folyamatos esőzés miatt gyakorlatilag víz alatt állt a pálya és sokan kétségbe vonták, vajon most alkalmasabb-e a talaj a mérkőzés megrendezésére. A körülményekhez és az időjárás miatt szerény nézőszámhoz képest nagy ovációval fogadta a hazai közönség a pályára lépő kupagyőztes csapatot.

A mérkőzés az első félidőben annyiban emlékeztetett labdarúgásra, hogy futballpályán, futballisták játszották és rúgták a labdát, amúgy amit a játéktéren látni lehetett, az inkább hasonlított egy vízilabda-mérkőzésre. A játékosok estek-keltek időnként jókorát spriccelve maguk körül a tócsákban. A labda pedig időnként vagy felgyorsult, vagy megállt, gyakran megtréfálva a játékosokat, akik azért becsülettel tették a dolgukat.

Kezdetben az MTK alkalmazkodott jobban az irreális körülményekhez és a hűvös időben adódott is egy-két meleg pillanat Balogh kapuja előtt. Jó tíz perc elteltével aztán Balaskó és Bárányos révén feljött a soproni csapat és vezetett is néhány ügyes támadást. A félidő második fele kiegyenlítettebb, mintsem folyamatos játékot hozott.

Szünet után lendületesen és kapura veszélyesen kezdett a soproni együttes. Bő negyedóra elteltével az MTK először tett érdemben „látogatást" a soproni térfélen, s egy óriási bombagóllal meg is szerezte a vezetést. A találat jót tett a mérkőzésnek, és nem sokkal később büntetőből egyenlített a Matáv. A futballisták tovább küzdöttek egymással és a körülményekkel. Mindkét csapat győzelemre tört, de végül maradt a döntetlen, mely igazságosnak mondható, bár a játék képe alapján a hazai csapat valamivel közelebb állt a győzelemhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gera elhagyja a West Bromwich Albiont?

Az NB1.hu internetes szaklap beszámolója szerint több médiumban is felröppent a hír, miszerint Gera… Tovább olvasom