Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Matáv FC Sopron- FC Fehérvár

A Matáv megszakította a Fehérvár tíz bajnoki meccses veretlenségi sorozatát.
3. perc: Balaskó ívelt jobbról az öt és felessel egy magasságból szabadrúgást a vendégek kapuja elé, Bárányos 6 méterről kapura csúsztatott és a labda a kapu közvetlen előterében helyezkedő Bagoly lábáról Tudor kezébe pattant.

4. perc: Horváth András vétett el egy előrevágott labdát, Hercegfalvi kilépett vele, egyedül tört kapura, ám 12 méterről óriási helyzetben a kifutó Horváth Tamásba lőtte a labdát.

13. perc: Tudor kapus találta el rosszul a neki hazagurított labdát, óriási „kiflit" rúgott. A játékszer Tóth Mihály elé került, aki 24 méterről egyből lőtt, ám a fehérváriak kapusa visszaért a helyére s védett.
20. perc: Horváth A. ívelt előre egy szabadrúgást a felezővonal közeléből, Szekeres a balösszekötő helyén ügyesen bújt ki a védők közül, s ballal kapásból a jobb alsó sarok mellé helyezte a labdát.

21. perc: Sifter jobbról belőtt labdáját Szekeres fejelte kapura 8 méterről, ám Tudor biztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.
30. perc:  Szabó Tibor kapott labdát a soproni 16-os előterében, s 17 méterről, ballal kapura lőtt, Horváth Tamás vetődve fogta a bal alsó sarokra tartó labdát. 

40. perc: Szabó T. jobb oldali szögletét követően a  labda átszállt a túloldalra, s Horváth Ferenc az öt és feles bal oldali sarkától látványos ollózó mozdulattal az égbe lőtte.

43. perc: Szabó T. ívelt középre szabadrúgást jobbról, a tizenhatos vonalával egy magasságból. A beívelt labdára Horváth Ferenc érkezett a legjobb ütemben, s közvetlen közelről két lépésről a soproni kapu jobb oldalába csúsztatta. 0–1.

48. perc: Gyors bal oldali vendégakció végén Hercegfalvi élesen keresztbe lőtt labdájáról Horváth Ferenc csak centikkel maradt le.

51. perc:
Horváth Ferenc „szelídített meg" egy előreívelt labdát, ügyesen visszajátszott Tóth Balázs elé, aki 14 méterről kapu fölé vágta.

52. perc: Sifter robogott el a jobb oldalon, átívelt a túloldalra Balaskóhoz, aki a második hullámban érkező Pintér  elé tálalt. A középpályás 22 méteres lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot.

62. perc: Újra Sifter húzott el a jobbszélen, s újra a túloldalra, Balaskóhoz játszott. Ő egyből középre fejelte a labdát a szorongatott helyzetben lévő Tóth Mihályhoz, aki visszapasszolt Balaskónak, akinek 10 méteres lövésébe önfeláldozóan vetődött bele Horváth G.

64. perc:
Horváth A. szerzett labdát még a fehérvári térfélen. A jobbösszekötő helyén felbukkanó Sirához játszott, aki egyből középre passzolt Bagolyhoz. A soproni csapat kapitánya visszagurított a második hullámban érkező Bárányos elé, aki 14 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot. 1–1.

67. perc:
Balaskó cselezgetett a 16-oson belül, a balösszekötő helyén, oldalánál Schwarcz rossz ütemben csúszott be, buktatta. A jogos büntetőből Tóth Mihály gyengén középre lőtte a labdát, Tudor pedig könnyedén fogta.

87. perc: Bárányos jobbról kapu elé ívelt szögletét követően a fehérvári kapu előtti óriási kavarodásban Balaskó eszmélt a leghamarabb, s 4 méterről Tudor kapujába kotorta a labdát. 2–1. 

A Matáv megszakította a Fehérvár tíz bajnoki meccses veretlenségi sorozatát. Ezt elsősorban jobb helyzetkihasználásának köszönhette a soproni csapat egy jó iramú, küzdelmes mérkőzésen. Korábban a gólzsák Tóth Mihály rengeteg alkalommal segített a soproni csapaton nehéz helyzetben szerzett, igen-igen fontos góljaival.

Most a nem igazán jó passzban lévő, büntetőt is rontó támadót segítette ki a társaság azzal, hogy az utolsó félórában egyértelműen ellenfele fölé nőtt, beszorította, s a hajrában Balaskó Iván révén valahogy csak „bepréselte" a győztes gólt. Ezzel a soproni csapat sikerrel zárta az őszt egy jó formában lévő, hosszú veretlenségi sorozatot magáénak mondó Fehérvár legyőzésével.

Pintér Attila: – Az első húsz percben eldönthettük volna a Meccset, annyi helyzetünk volt. Szünet után megmutattuk, hogy is kell futballozni, és megérdemelten tartott itthon a három pontot.

Csertői Aurél: –  Ilyen mérkőzést is el lehet veszíteni! Legnagyobb helyzetinket is kihagytuk és ezért veszítettünk, nem pedig azért mert az ellenfélnél tizenketten voltak a pályán.
Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom