Kisalföld logö

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 11°C | 21°C Még több cikk.

Matáv FC: nagyobb alázattal jobb szereplést

Az előző évadbeli 5. hely után csalódást jelentett a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése.

Az előző évadbeli 5. hely után – bár a játékoskeretben elég nagy mozgás volt a nyáron – csalódást jelentett a szurkolók körében a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése. A szezon közben edzőváltásra is sor került a soproni klubnál, Dajkát Pintér Attila váltotta a kispadon.
Az őszt olyasvalakivel értékeltük, aki végig „képben volt". Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője felelt kérdéseinkre.

– A bajnokság befejezése után elindult a csapat az Intertotó-kupában úgy, hogy mindössze három játékosnak volt tovább szerződése... Nem volt ez így túl kockázatos?

– Az indulásnak elsősorban pénzügyi és érzelmi okai voltak. Jó érzés volt a nemzetközi porondon megméretni látni Sopron város csapatát, és nem tagadjuk, vannak olyan támogatóink, akik a nemzetközi szereplést külön is honorálják. Ezen túlmenően az UEFA-tól is több millió forintot kapott az indulásért a klub.

– Hogyan ítéli meg az őszi keret erősségét a tavaszi, sikert sikerre halmozó alakulatéhoz viszonyítva?

– Tavasszal a csapat szereplését nagyban befolyásolta, hogy minden csapatrészben akadt több kiemelkedő teljesítmény, gondolok itt elsősorban Huszti Szabolcs, Tóth Mihály, Pető Zoltán és Mladen Lambulic játékára. Közülük ketten kölcsönben szerepeltek Sopronban, ám klubunk nem rendelkezett olyan pénzeszközökkel, hogy kivásárolhassa játékjogukat. Tóth Mihállyal és Petővel sikerült megállapodnunk, de a volt csapatkapitány visszautasíthatatlan török ajánlatot kapott, így kénytelenek voltunk megállapodásunk értelmében elengedni. Ami az érkező új labdarúgókat illeti, elmondhatjuk, hogy Földvári Csaba egyértelműen pótolni tudta Grószt, akire Dajka nem tartott igényt. A Pető helyére érkezett Szekeres Tamás is jól illeszkedett a csapatba, míg a szlovák Ondrej Debnárt a szakmai vezetés többször is tesztelte edzőmeccseken, s úgy ítélte meg, hogy pótolhatja Lambulicot. Ugyancsak szakmai döntés volt Bárányos Zsolt szerződtetése, ami – mint utólag kiderült – remek húzás volt. A Huszti Szabolcs pótlására igazolt Szabó Ottó képességei kiválóak, de az edzőmeccseken jobban teljesített, mint a bajnokikon.

– Nem beszéltünk még a kapusokról, pedig ha valahol, akkor a háló előtt teljes volt a „vérátömlesztés", és három kapus is védett az ősszel...

– A csapat kialakításánál ez volt a legnehezebb kérdés. Dajka László nem számított Hajdu Attila játékára, Milintével viszont hiába szerettünk volna hosszabbítani, Portugáliából kapott ajánlatot, amelyet el is fogadott. Olyan labdarúgókkal vettük fel a kapcsolatot, akiket Dajka mester szakmailag favorizált. Az külön balszerencse, hogy az első soproni meccsén bravúrokat is bemutató Balogh János – ő kölcsönbe érkezett Debrecenből – megsérült, s hetekre kidőlt a sorból. Az utolsó két bajnokin és a Magyar Kupa-mérkőzésen a kapuban álló Horváth Tamás már az új edző, Pintér Attila javaslatára került vissza Hévízről,  Molnártól el is köszöntünk.

– Az edzőváltás előtti teljesítmény kívülről hullámzónak tűnt, mi lehetett ennek az oka ön szerint?

– Hivatkozhatnék arra az alapigazságra, hogy a futballhoz szerencse is kell, és ebből nekünk nem volt túl sok. Objektíven nézve viszont elmondhatom, hogy a klub vezetése megtette a szükséges lépéseket, mivel úgy ítéltük meg, hogy a labdarúgás iránt csak több alázattal és nagyobb fegyelmezettséggel lehetünk sikeresebbek.

– Látott-e ebben változást az edzőváltás után?

– Csak a Honvéd elleni első félidő játéka hagyott maga után kívánnivalót. A hazai mérkőzéseken nemcsak nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot a csapat, hanem helyenként már élvezetes, gólra törő futballt is nyújtottak a fiúk. Nagy fegyverténynek tartom a Debrecen kiverését a Magyar Kupából, valamint a megyei rangadón elért fontos sikert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: kiegyensúlyozott szereplés, elfogadható helyezés

Elégedett az őszi helyezéssel és a megszerzett 24 ponttal a Győri ETO FC szakmai vezetése. Tovább olvasom