Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Matáv FC: győzelmet ért a kitartás

A bajnoki tabellán előrelépett Pintér Attila együttese, a Matáv FC Sopron és végül a hetedik helyen zárt.

A soproni labdarúgás történetének legfényesebb sikerét elérve megnyerte a Magyar Kupát a Matáv FC Sopron. A tavaszi szezon során a bajnoki tabellán is előrelépett Pintér Attila együttese és végül a hetedik helyen zárt.

Volt néhány parádés mérkőzése a soproni együttesnek az idényben. Elég csak a Nyíregyháza elleni 5–2-es bajnokira, a Honvéd elleni, hosszabbítás után 4–2-re megnyert Magyar Kupa-elődöntőre vagy a Fradi ellen hazai pályán 3–0-ra megnyert találkozóra gondolni. A csúcsok csúcsa mégis a zöld-fehérek elleni kiütéses, 5–1-es sikerrel végződött székesfehérvári kupadöntő volt. A soproni futballcsapat ezzel a történelmi sikerrel kilépett a nemzetközi porondra, az új szezonban az
UEFA-kupában indulhat a gárda.

Közönségszórakoztató foci

– A célokat – előrelépés a bajnoki tabellán, s hogy minél tovább meneteljen a Magyar Kupában együttese – elérte csapatával. A szurkolók elégedettek a tavaszi teljesítménnyel. Ön mennyire az?

– Érkezésemkor abban maradtunk, hogy folyamatos csapatépítés mellett próbálunk minél jobban szerepelni. Ez sikerült is, hiszen a bajnokságban remek, szórakoztató meccseket játszottunk, szép gólokat szereztünk és a mérkőzéseken jól érezte magát a közönség. A kupában megértették játékosaim, hogy javításra nincs lehetőség. Ennek megfelelően küzdöttünk, a végső győzelemmel pedig nagy örömet szereztünk a városnak és szurkolóinknak.

Sok munka és csapategység

– Tavaszra látványosan javult, ezzel párhuzamosan eredményesebb is lett a csapat játéka. Ez ön szerint minek volt köszönhető?

– A játékosok megértették, hogy ez nem egyéni játék, hanem csapatként kell működniük, mert csak úgy lehetnek eredményesek.

– Hogyan sikerült a már meglévő, valamint a télen érkező labdarúgókból aránylag hamar olyan egységes gárdát kialakítani, amilyen egységesen csapata futballozott a tavasz nagy részében?

– Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülési időszakban, és én bízom a munkában…

– Csapata gyakorlatilag egész tavasszal mind fizikailag, mind pedig mentálisan végig bírta a kétfrontos terhelést. Ezt mivel sikerült elérnie?

– Amíg a bajnoki mérkőzésekre az ellenfeleink egy hetet tudtak készülni, úgy mi szombat-szerda ritmusban játszottunk. Úgy gondolom, jó ütemben tudtunk regenerálódni és edzeni, talán egy meccs kivételével végig frissek maradtunk.

– Tavasszal úgy tűnt, néhány játékosa elérte csúcsformáját. Minek volt ez köszönhető?

– Minden játékosom megértette, az egyéni tehetségét a mérkőzéseken adott szituációban kell használnia, ugyanakkor a csapatjátékban mindent alá kell rendelnie a csapat érdekeinek.

Mindig a maximumon

– A kupadöntőig a bajnokságban is remekül menetelt csapata. A fináléban hogyan sikerült kihozni fiaiból, hogy éppen a legjobbkor nyújtsák a legjobbat?

– Profi labdarúgókkal vagyok körbevéve, akik minden mérkőzésen a maximumot adták ki magukból, úgyhogy számomra ez nem volt meglepetés.

– Egyénileg értékelve labdarúgóit, kik azok, akik többet nyújtottak tavasszal annál, mint amit várt, kik azok, akik nagyjából az ön által remélt szinten teljesítettek, s voltak-e olyanok, akik elmaradtak az ön elvárásától?

– Amint már megemlítettem, ez csapatjáték, ahol mindenkinek megvan a feladata védekezésben és támadásban. Csak gratulálni tudok minden játékosomnak, mert nélkülük nem tudtunk volna így szerepelni, mindvégig fegyelmezetten és odaadóan futballoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tér vissza Nedved a cseh válogatottba

A játékostársak reményei ellenére nem kíván visszatérni a cseh labdarúgó-válogatottba Pavel Nedved,… Tovább olvasom