Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Massát csütörtökön Párizsba szállítják

Forma-1 - Édesapja szerint csütörtökön Párizsba szállítják Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet.


Szerda

14:05 - Massát csütörtökön Párizsba szállítják

Édesapja szerint csütörtökön Párizsba szállítják Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet.

Luis Antonio Massa a brazil Folha de S. Paulo című újságnak úgy nyilatkozott, hogy csütörtöktől a francia Dr. Gérard Saillant folytatja fia kezelését, aki korábban az ugyancsak ferraris Michael Schumachert is ápolta.

A tavalyi világbajnokságon második helyen záró pilótát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták. Massa tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek a magyar fővárosba.

13:40 - Massa egyre jobban van

Egyre jobban van Felipe Massa, aki még szombaton szenvedett súlyos balesetet a Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a Ferrari pilótájának egyik orvosa az AFP francia hírügynökséggel. A versenyző már képes felülni az ágyában és mozgatni tudja végtagjait.

A brazil versenyző fejsérülése szépen javul, de emellett számos sérülés borítja a testét, ami megnehezíti a gyógyulást. Ezeket akkor szerezte, amikor becsapódott a gumifalba és a biztonsági öv visszarántotta. Ennek ellenére a pilóta egyre jobban van, már képes felülni az ágyában és a végtagjait is mozgatja. Azt azonban még mindig nem tudni, hogy mikor engedhetik ki Massát a kórházból, külföldi hírek szerint a brazilt már csütörtökön átszállítják egy párizsi kórházba, a budapesti Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) viszont még nem közölt pontos időpontot - írja az AFP.


9:00 - Massa enni kért

Megjött az étvágya Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának, aki a  Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos  balesetet.  

"Felipe először mondta, hogy éhes, és szeretne enni valamit - mondta a globo.com nevű brazil hírportálnak a versenyző mellette  tartózkodó édesapja. - Egyelőre azonban nem vehet magához szilárd  táplálékot."  

Luis Antonio Massa hozzátette, hogy fia sem a hungaroringi  futamra, sem a szerencsétlenségre nem emlékszik, és hogy akár már  csütörtökön átszállíthatják egy párizsi magánklinikára. Hogy azután  Sao Pauló-i otthonában vagy monte-carlói lakhelyén folytatja-e a  lábadozást, még nem döntötték el.  


Kedd

17:29 - Óráról órára javul Felipe Massa állapota

A brazil pilóta a Forma-1-es Magyar  Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos, életveszélyes  balesetet.   Ezt kórházi forrásból tudta meg kedd délután az MTI.  

A Ferrari versenyzőjét szombaton koponyatöréssel szállították be  az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, és egyórás előkészítés után megoperálták. Massa tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek  meg a magyar fővárosba Brazíliából és ott vannak mellette.   

Elképzelhető, hogy a későbbiek során - főleg a szemsérülése miatt - egy korrekciós műtétet kell majd végrehajtani a versenyzőn.   

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes pilótát a Magyar Nagydíj  szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó  Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott.   

Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig  116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször  rajtolt az élről. 

9:15 - Jó ütemben javul Massa - 10 napon belül saját lábán sétálhat ki a kórházból

Egyenletesen javul Felipe Massa állapota és egyre hosszabb mondatokban beszél - mondta a köztévé Napkelte című műsorában Dr. Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ orvos-igazgatója kedden. Az orvos hozzátette: éjszaka nem volt változás a pilóta állapotában. A sportoló élete egyébként a sajtóhírekkel szemben továbbra veszélyben van, de ez egyre kisebb mértékű.

A szakember szerint a sérülésből nyomtalanul fel lehet épülni, de a nem életfunkciókkal kapcsolatos vizsgálatokat, vagyis például a szemsérülést csak ezután tudják majd vizsgálni.

Dr. Bazsó Péter egyébként azt várja, hogy Massa a saját lábán hagyja el a kórházat, és ha ilyen ütemben gyógyul, akkor ez 10 napon belül megtörténhet. Hozzátette: utána még biztosan szükség lesz korrekciós műtétekre.


Hétfő

19:00 -  Massa beszélt családjával

Jelentősen javult Felipe Massa állapota: a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati  időmérő edzésén balesetet szenvedett pilótát levették a  lélegeztetőgépről, és már beszélt is családjával.  

Ezt Grósz Andor katonai főigazgató-helyettes jelentette be a sportolót kezelő Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) hétfői  sajtótájékoztatóján. 
 
"Az elmúlt 24 órában jelentős változások történtek, állapota  továbbra is stabil" - mondta Grósz Andor. "Gyakorlatilag  kontaktusképes, levettük a lélegeztető gépről, jelen pillanatban  rendkívül aluszékony, láztalan, végtagjait tudja mozgatni. Újabb  beavatkozásra nincs szükség, állapotában további javulás várható."   

A pilóta szemsérüléséről egyelőre nem tudtak érdemben nyilatkozni az orvosok, hiszen most még nincs olyan állapotban, hogy  ezeket a vizsgálatokat el tudják végezni, ezekre legkorábban 7-10  nap múlva kerülhet sor. Újságírói kérdésre Grósz elárulta, van esély  arra, hogy Massa teljesen felépül.   

A sajtótájékoztatón a család szóvivője elmondta: nagyon elégedettek az eddigi kezelésekkel, és egyelőre nem tervezik az elszállítást, habár korábban olyan hírek láttak napvilágot,  miszerint Massa kezelését Párizsban folytatják tovább.  

A brazil pilóta már beszélt családtagjaival, elsősorban arra  volt kíváncsi, hogy mi történt vele. A kórház illetékesei egyben közölték, hogy a továbbiakban Massa menedzsmentje tájékoztatja a közvéleményt a fejleményekről.  


18:40 - Javul az állapota, már nem altatják Massát

Folyamatosan javul az állapota, így felébresztették és nem is altatják tovább Felipe Massát. A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett pilótát levették a lélegeztetőgépről, és már családjával is kommunikált - tájékoztatta az újságírókat hétfőn este az Állami Egészségügyi Központ három orvosa.

14:00 - Massa már nincs életveszélyben

A Felipe Massát műtő orvos szerint a Ferrari Forma-1-es pilótája nincs már  életveszélyben, azonban szemsérülése kihatással lehet további  sportolói pályafutására.  

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó Veres Róbert elmondta: nem lehet tudni, hogy a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén  súlyosan megsérült brazil versenyző bal szeme milyen mértékben  károsodott. Massa állapota stabil.  

Az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK), közismert nevén Honvéd  Kórház sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: az este 6 órakor  tartandó sajtótájékoztatón számolnak be Massa állapotáról, addig nem  kommentálják a híreket.  

A pilótát hétfőn meglátogatta Luca di Montezemolo, a Ferrari  elnöke. Hangsúlyozta: a legfontosabb Massa állapota, azonban a  csapat nem várhat túl sokáig azzal, hogy eldöntse, ki helyettesíti  majd a brazil versenyzőt.


9:30 - A Ferrari elnöke hétfőn meglátogatja Massát

Hétfőn Budapestre érkezik a Fiat és a Ferrari elnöke, Luca di  Montezemolo, hogy meglátogassa a kórházban a Forma-1-es csapat  szerencsétlenül járt pilótáját, a brazil Felipe Massát.   

A versenyző a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról  leszakadt rúgó fejen találta, s ezután óriási sebességgel a  gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami  Egészségügyi Központ (ÁEK) intenzív osztályára, ahol még aznap  megoperálták.  

Vasárnap a 28 éves pilóta családtagjain kívül a magyar fővárosba  érkezett Massa orvosa, Dino Altmann is, aki azt mondta, hogy a  versenyző agyszövete nem károsodott. Hozzátette: a kezelőorvosok  arról tájékoztatták, hogy a beteg agyi idegszövetében egy kisebb  ödéma keletkezett. Altmann megfogalmazása szerint Massa állapota  súlyos, de nem életveszélyes.


7:40 - Massa kommunikál

- Felipe Massát egyre sűrűbben ébresztik fel, amely során aktív kommunikációra  képes: ha beszélnek hozzá, akkor visszajelzéseket ad, kezét-lábát  mozgatni tudja, ez mindenképpen jó jelnek tekinthető - mondta a  Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Magyar Televízió Nap-kelte című  műsorában hétfőn reggel.  

Bocskai István közölte: bizakodóak, reményeik szerint elkezdődik egy lassú felépülés. Hozzátette: vélhetően nem történt különösebb  károsodás, de még nincsenek a gyógyulás azon fázisában, amikor ezt  ki lehet jelenteni.  

Ismertetése szerint az elmúlt órákban elvégeztek egy  ultrahangvizsgálatot Felipe Massán, amelynek a célja az volt, hogy  megállapítsák, felgyülemlett-e víz a sérült beleiben. Mint mondta, a  vizsgálat eredménye megnyugtató volt.  

Közölte, hogy hétfőn újabb CT-vizsgálatot végeznek majd el az  orvosok, hogy kontrollálni tudják az előző napi hasonló vizsgálat  eredményeit.  

Arra a kérdésre, hogy a CT-vizsgálatokból tudható-e, hogy a  versenyző agya megsérült-e, Bocskai István azt mondta: az eredmények  bizakodásra adnak okot.  

"Semmiféle olyan aggodalomra okot adó jelzést nem vettek az  orvosok a CT-eredményről, amely ezt kimutatná, de (...) korai lenne  bármilyen kijelentést tenni" - fogalmazott a szóvivő.  

Hangsúlyozta: az orvosok és az ápolók mindent megtesznek a  pilóta felépüléséért. Kiemelte, hogy Európa egyik legkorszerűbb  kórháza a Honvédkórház (vagyis az ÁEK), és egy olyan csapat dolgozik  a versenyző gyógyulásán, amelynek tagjai misszióban tapasztalatot  szerzett katonaorvosok.   

Mint mondta, olyan szakemberek végezték a műtétet, akik nagyon  extrém sérülésekkel is foglalkoztak missziós tevékenységük során.  

Felipe Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában,  eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és  15-ször rajtolt az élről.


Vasárnap
14:00 - Vizsgálatot indítottak Felipe Massa balesete miatt

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Brawn GP vasárnap Felipe Massa szombati balesete miatt. A Forma-1-ben szereplő Ferrari brazil pilótája életveszélyes, de stabil állapotban fekszik a budapesti Állami Egészségügyi Központban. A Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén a Massa előtt haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt egy rugó és fejen találta a brazil pilótát. Az eset miatt azért indított vizsgálatot vasárnap az FIA és Barrichello csapata, a Brawn is, hogy kiderítsék, mitől szakadhatott le a csaknem egy kilogrammos alkatrész a versenyautóról.


12:55 - Továbbra is életveszélyes, de stabil Massa állapota

Továbbra is életveszélyes, de stabil az állapota Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának - jelentette be Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) orvos-igazgatója vasárnap délben. Elmondta, hogy az éjszakai órákban is stabil volt az állapota. A reggeli CT-viszgálat pedig megnyugató eredményt adott - mondta az igazgató. A versenyzőt azonban továbbra is altatják, mert ilyenkor - körülbelül 48 órán át - az altatásban van a legnagyobb biztonságban a sérült - fogalmazott Bazsó Péter. Egy-egy rövid időre azonban felébresztik Felipe Massát, ez történt akkor is, amikor a családja megérkezett hozzá. Azt még nem lehet tudni, hogy lehet-e a baleset után maradandó sérülése, illetve azt, hgy mennyi időre van szükség a felépüléséhez - közölte az ÁEK orvos-igazgatója.


9:10 - Kielégítő állapotban van Felipe Massa

Stabil és kielégítő állapotban van Felipe Massa, az éjjel semmilyen negatív változás nem történt. A Forma 1-es versenyzőt jelenleg altatják - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap reggel Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Kielégítő állapotban van Felipe Massa a szombati műtét után. A Ferrari pilótájának állapota stabil, éjjel nem romlott. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: Massát jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, műtét utáni rehabilitációját. Vasárnap újabb vizsgálatokat is végeznek. Ezek célja, hogy kiderüljön, lépnek-e föl a koponyát ért ütés után komplikációk. Bocskai István elmondta, hogy szombaton életmentő műtétet hajtott végre a Honvéd Kórház sebész-csapata, a fősebész, Zsíros Lajos ezredes vezetésével. Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj időmérőjének második felében szenvedett balestet. Az előtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Felipe Massa ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Felipe Massát szombaton délután fél négy előtt szállították be mentőhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd Kórházba), gyakorlatilag eszméletlen állapotban. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van.

Szombat
20:20 - Massa lélegeztető gépen van, állapota súlyos, életveszélyes

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, miután a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén balesetet szenvedett - jelentette be Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) orvos-igazgatója. Az autóversenyző koponyasérülést szenvedett, majd átesett egy műtéten, jelenleg pedig lélegeztető gépen van.

Felipe Massát szombaton délután fél négy előtt szállították be mentőhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba, gyakorlatilag eszméletlen állapotban - mondta Bazsó Péter. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van. Stabilizálták az állapotát, majd az idegsebészeti team megműtötte. Felipe Massa jelenleg lélegeztetőgépen van.

Bazsó Péter azt mondta, hogy az autóversenyző állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. Megfogalmazása szerint a következő napok fogják eldönteni az állapotát. Azt leszögezte, hogy felépülhet. Az igazgató azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy meddig kell Budapesten kórházban maradnia a brazil pilótának, ahogyan egyelőre azt sem lehet még tudni, hogy mennyi idő alatt épül fel. A műtétet végző team tagja volt egyébként maga Bazsó Péter, illetve a Magyar Honvédség fősebésze is.


19:25 - Massa holnap nem indul, csak egy Ferrari lesz a startnál

Biztos, hogy nem indul el a vasárnapi Magyar Nagydíjon a szombati időmérőn balesetet szenvedett Felipe Massa. Helyettese sem lesz, mert a szabályok értelmében csak az indulhat a futamon, aki az időmérőn részt vett - mondta Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnök. A nagydíjon így csak a finn Kimi Räikkönen képviseli az olasz istállót.

A Ferrari brazil pilótája a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett balesetet: az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta, majd ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Súlyos koponyasérülést szenvedett, szombat délután az Állami Egészségügyi Központban (Honvéd kórház) megműtötték. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a brazil autóversenyző állapota stabil. A kórház illetékesei most a Ferrari csapatával egyeztetnek, ezt követően - még este - sajtótájékoztatón számolnak be a részletekről.


18:50 - Befejeződött Felipe Massa műtéte

Befejezték az orvosok Felipe Massa operációját nem sokkal szombaton fél hét után az Állami Egészségügyi Központban. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a brazil autóversenyző állapota stabil. A kórház illetékesei most a Ferrari csapatával egyeztetnek, ezt követően - még este - sajtótájékoztatón számolnak be a részletekről.

A Ferrari brazil pilótája a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett balesetet: az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta, majd ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba. Súlyos koponyasérülést szenvedett.


17:10 - Műtik Felipe Massát

Koponyasérülései miatt megműtik Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett baleset. Pácserné Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az autóversenyző koponyasérülésekkel került be az intézménybe: az állapota stabil, de súlyos. Jelenleg is műtik. A pontos sérüléseiről többet egyelőre nem tudott mondani. A baleset feltehetően akkor történt, amikor az elöl haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze fejbe találta a Ferrariban ülő Felipe Massát, aki ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba.

Felipe Massa homloka felszakadt, megsérült az arccsontja.
Felipe Massa homloka felszakadt, és megsérült az arccsontja.


16:40 - Valószínűleg Barrichello autójának egy alkatrésze találta fejbe Massát

Valószínűleg az elöl haladó Rubans Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe Felipe Massát, aki ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba szombaton a Magyar Nagydíj időmérőjén. A balesetet szenvedett Felipe Massa mentése rendben zajlott, a sérült sportolót mentőhelikopterrel szállították az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd kórház) - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A Ferrari-pilóta állapotáról hivatalosan nem tudni semmi biztosat, úgy tudjuk, koponyazúzódást szenvedett, de képes kommunikálni a külvilággal. A Forma-1 Magyar Nagydíjának időmérő edzését a Renault-t vezető spanyol Fernando Alonso nyerte, ezzel ő startolhat az első helyről a vasárnapi futamon. Őt a Red Bull két pilótája, a német Sebastian Vettel és az ausztrál Mark Webber követi. A világbajnoki tabellát vezető Brawn GP-s brit Jenson Button a 8., a csapat másik versenyzője, a brazil Rubens Barrichello csak a 13. helyen vághat neki a Hungaroringen zajló futamnak.

Rajtsorrend:

1. Fernando Alonso (spanyol/Renault)
2. Sebastian Vettel (német/Red Bull-Renault)
3. Mark Webber (ausztrál/Red Bull-Renault)
4. Lewis Hamilton (brit/McLaren-Mercedes)
5. Nico Rosberg (német/Williams-Toyota)
6. Heikki Kovalainen (finn/McLaren-Mercedes)
7. Kimi Räikkönen (finn/Ferrari)
8. Jenson Button (brit/Brawn-Mercedes)
9. Nakadzsima Kazuki (japán/Williams-Toyota)
10. Felipe Massa (brazil/Ferrari)
11. Sébastien Buemi (svájci/Toro Rosso-Ferrari)
12. Jarno Trulli (olasz/Toyota)
13. Rubens Barrichello (brazil/Brawn-Mercedes)
14. Timo Glock (német/Toyota)
15. Nelson Piquet Jr. (brazil/Renault)
16. Nick Heidfeld (német/BMW Sauber)
17. Giancarlo Fisichella (olasz/Force India-Mercedes)
18. Adrian Sutil (német/Force India-Mercedes)
19. Robert Kubica (lengyel/BMW Sauber)
20. Jaime Alguersuari (spanyol/Toro Rosso-Ferrari) 


15:59 - Alonso indulhat az élről - kórházba vitték Massát

A Forma-1Magyar Nagydíjának időmérő edzését a Renault-t vezető Fernando Alonso nyerte, ezzel ő startolhat az első helyről a vasárnapi futamon. Őt a Red Bull két pilótája, Sebastian Vette és Mark Webber követi. A világbajnoki tabellát vezető Brawn GP-s Jenson Button a 8., a csapat másik veresenyzője, Rubens Barrichello csak a 13. helyen vághat neki a Hungaroringen zajló futamnak.

A balesetet szenvedett Felipe Massa meg nem erősített információ szerint az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd kórház) vitték mentőhelikopterrel. A ferraris versenyző az időmérő edzés második etapjának végén szenvedett súlyos, de, úgy néz ki, nem életveszélyes koponyazúzódást, amikor a ring körül lévő gumifalba vágódott nagy sebességgel. A televíziós felvételből az derült ki, hogy a pályán haladó Massa sisakjának valamilyen fémnek látszó tárgy, talán egy rugó csapódott neki szemből, egyelőre tisztázatlan körülmények között a pályára kerülve.

A baleset a tévében.


15:10 - A gumifalba csapódott Massa, a pályakórházban vizsgálják

A Forma-1 Magyar Nagydíjának szombati időmérő edzésén a pályát övező gumifalba csapódott a Felipe Massa vezette Ferrari. A brazil versenyzőt a pálya kórházába szállították, ahol teljes kivizsgálásnak vetik alá. A baleset az időmérő második részében történt, a rajtsorrendet eldöntő harmadik szakaszon Massa semmiképpen sem vehet részt.

Massa balesetét megelőzően - az RTL Klub televíziós felvétele alapján - mintha egy fekete tárgy repült volna a pályán haladó Ferrari pilótája fejének, ami után az autó leszaladt a bukótérbe, majd vágódott a gumifalba. Legfrissebb hírek szerint magánál van, koponyasérülést szenvedett. Azt még nem tudni, hogy szükség lesz-e valamelyik budapesti kórházba szállítani Felipe Massát.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. kovacsnehalasianiko 2009. július 29. 19:45
  „Gyógyulj meg mihamarabb!Mindannyian érted izgulunk!”
 • 58. Zsuzsi21 2009. július 28. 07:00
  „<moderálva off>
  Massa szórítunk felépülsz hamar aztán irány a pálya!!:)”
 • 57. vrobi 2009. július 27. 23:30
  „Felipe erős vagy, mint a futamokon és hamar felgyógyulsz! Szorítok érted! Mielőbbi gyógyulást kívánok! Hajrá Felipe, hajrá Ferrari!!!”
 • 56. nyüzsy 2009. július 27. 23:05
  „Jobbulást Felipe!!Veled vagyunk!!A csatát te nyered!!Te vagy a legjobb!!!Forza Felipe,Forza Ferrari!!”
 • 55. fan 2009. július 27. 22:03
  „Ne hergeljétek a koborlot. Semmi értelme mert folytatja. A 11 éves fejével nem ért ehhez.
  Veled vagyunk Massa! Jobbulást és még sok győzelmet és futamot.”
 • 54. Pandurka9004 2009. július 27. 21:49
  „moderálva off”
 • 53. Truder 2009. július 27. 21:47
  „moderálva off”
 • 52. koborlo 2009. július 27. 21:01
  „moderálva”
 • 51. Keijukainen 2009. július 27. 19:20
  „Koborlo...Szívesen megnéznélek, ahogy 280as sebességgel feléd száguldó 1 tonnás vasgolyót kerülgetsz... -.-

  Felipe! Veled a fél világ! Légy erős! Várunk vissza a nyeregbe!
  Legalább olyan gyorsan gyógyulj meg, mint amilyen gyors a pályán vagy!
  Kijár neked a VB cím... és ahhoz az kell, hogy minél lőbb felépülj
  Siamo con te....Veled vagyunk...Együtt dobban érted minden Forma-1 rajongó szíve!
  Kimi szavaival élve: "I hope we can return home with a good result and with a healthy Felipe."
  I hope it too...”
 • 50. Pandurka9004 2009. július 27. 17:07
  „Felipe, jobbulást, több millió tifosi érted aggódik, "siamo con te", és várunk vissza minél előbb!”
 • 49. azaz 2009. július 27. 15:18
  „koborlo te izetlen h gondolod 290-nel a manover megvalositasat? en rekonstrualnam veled a balesetet elesben, de rajtad ne legyen buko, mert te nem vagy idiota... megcsinalod, te jo vagy!”
 • 48. Esther 2009. július 27. 13:02
  „Nem tudom, hogy kerülhette volna ki. sztem aki irta az sem irta komolyan. mielöbbi felepülest kivanok neki,es mire megszületik a fia, legyen teljesen egeszseges. :)”
 • 47. kivagyokén 2009. július 27. 11:41
  „Nem is látta! kb 280-285 km sebességnél, utat figyel és ellenfelet. A visszajátszásoknál, kb az ötödiknék kockázva derült ki hogy mi történt. Ugyanakkor oriási mázlija is volt, valamint az is kiderült, hogy mekkora a védelmi rendszer a pilóták körül. Mielöbbi gyógyulást neki!”
 • 46. bn 2009. július 27. 09:10
  „Koborló! Mint ahogy Te sem tudsz kikerülni egy felpattanó kavicsot az úton kocsival kisebb sebességgel, ő sem tudta kikerülni a rugót. Nem mellesleg a rugókra figyelnek a legkevésbé egy ilyen versenyen... Mert ilyen még nem volt, hogy egy ilyen pici kóbor alkatrész pattogjon minden jel nélkül az úton. Félrehajolni nem tud (ezt nem is értem ki gondolta komolyan..), mert egyrészt fizikailag nincs hely, másrészt meg ott a nyak merevítését szolgáló "szerkezet". Ez egy klasszikus "véletlen" baleset volt.”
 • 45. suellen 2009. július 27. 08:26
  „Banyek, mennyi IQ bajnok fizikatudós jött itt össze! Jobbulást kívánok Massának.”
 • 44. Zsuzsi21 2009. július 27. 07:24
  „Koborlo!
  Azért megnézném te hogy kerülöd ki...hm?

  Jobbulást Massa bár tudod nem nagyon szeretlek:)De azért gyógyulj meg!!!!!”
 • 43. koborlo 2009. július 27. 01:41
  „miert nem kerulte ki az idiota???

  <moderálva>”
 • 42. Biababa16 2009. július 26. 22:18
  „"Forza Felipe siamo con te"”
 • 41. Túrabakancs 2009. július 26. 20:43
  „Egy ilyen autóban nem lehet a pilótának félrehajtania a fejét, hiszen
  kétoldalt masszív fejtámla fogja stabilan a fejet a testre ható sok
  G-miatt! Ha összevissza hajladozna a fej, akkor a futam végére min-
  degyik pilótának csigolyasérülése lenne.”
 • 40. MTT 2009. július 26. 16:47
  „Jobbulást neki!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt a pedál, elszállt a döntő

Kerékpár - Banális hiba, egy leszakadt pedál miatt nem jutott a döntőbe az ausztráliai Világkupán… Tovább olvasom