Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Máriakálnoki diáksikerek futószalagon

Diáksport - A Haller-iskola máriakálnoki tagintézményének tanulói idén is nagyszerűen szerepeltek több sportág diákolimpia megyei és országos döntőjén. A 2007/2008-as tanév során sakk, mezei futóverseny, labdarúgás, atlétika, kisiskolás atlétika versenyszámokban összesen négy megyebajnoki címet szereztek és hét alkalommal képviselték a diákolimpia országos versenyein Máriakálnokot és Győr-Moson-Sopron megyét.
Sakk sportágban Nagy Dóra megyei 1. helyezést (5. egyéni megyebajnoki címe), az országos döntőn, Balatonlellén 12. helyezést ért el.

A III–IV. korcsoportos fiúcsapat megyei 1. helyezett lett, az országos döntőn, Szombathelyen szerepelt.

Mezei futóversenyen a megyei döntőn egyéniben Nagy Ádám 2. helyezéssel és a III. korcsoportos fiúcsapat 2. helyezéssel harcolta ki az országos döntőn való szereplést. Gödöllőn az országos döntőn 16. helyezést ért el a csapat.

Erős Zsolt atlétika sportágban 300 méteres síkfutásban szerezte meg a jogot az országos döntőn való részvételre.

Neuberger Attila testnevelő és az eredményes máriakálnoki futballcsapat.
Neuberger Attila testnevelő és az eredményes máriakálnoki futballcsapat.


Labdarúgásban az Abdán megrendezett megyei döntőn a III. korcsoportos fiúcsapat megyebajnok lett. Az országos döntőn, Kaposváron a 19 megye és Budapest bajnoka vehetett részt.
Négy ötös csoportba sorsolták a csapatokat, Máriakálnok Hódmezővásárhely, Salgótarján és Tolna csapatát megelőzve jutott a legjobb 8 közé, ahol végül az országos 6. helyezést szerezte meg. Az eredmény értékét növeli az a tény is, hogy egyedül Máriakálnok volt falusi iskolaként értelemszerűen a legkisebb a résztvevők között.

Az ellenfelek között volt 800 és 1000 fős intézmény is. A bravúrt elért csapat tagjai: Kobl Tamás, Nagy Bálint, Kobl Dávid, Király Tamás, Frikton Marcell, Mészáros Márió, Frikton Dominik, Nagy Ádám, Pokovics Ádám, Horváth Dániel, Hammerl Tamás, Neuberger Ádám, Pokovics Péter.

A felsoroltak közül a labdarúgásban többen már harmadik országos döntőjükön vettek részt. Tehetségükre Győrben az ETO-nál is felfigyeltek. Jelenleg Máriakálnokról tízen tagjai az ETO korosztályos csapatainak. A Fehér Miklós-emléktorna 2007-es és 2008-as rendezvényén is máriakálnoki fiatal lett a gólkirály Nagy Ádám és Frikton Dominik személyében.

A szép eredményekben a hét év munka és a gyerekek tehetsége mellett természetesen nagy szerepe van a lelkes szülőknek is.
A kisiskolák versenyében a II–IV. korcsoportos máriakálnoki atlétikacsapat megyei első helyezett lett. Az országos döntőn, Békéscsabán elért eredmények: atlétikacsapat – 9. hely, Nagy Ádám, 600 m síkfutás – 14. hely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás helyett fuvarozik a bokszvilágbajnok

Ökölvívás - Ökölvívás helyett fuvarozik az egykori győri bokszvilágbajnok, Kovács „Vipera"… Tovább olvasom