Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Március végére lehet kapitány

A honi futball jelenlegi helyzetét hűen tükröző, tragikomikus küldöttközgyűlést tartott az MLSZ.

Horváth Cs. Attila,
A honi futball jelenlegi helyzetét hűen tükröző, tragikomikus küldöttközgyűlést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az új elnökségnek is tagja lett Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség első embere. Az elnökségi tagok közül utolsóként kapott bizalmat.

– Sokan biztos befutónak tartották. Örül vagy csalódott, hogy csak így sikerült?

– Örülök, de azzal is tisztában voltam, számomra a választás nem lesz fáklyásmenet. Egyrészt azzal, amit csináltam, sok ember érdekeit sértettem, azokét, akik eddig biztonságban tevékenykedhettek a labdarúgásban, senki nem kért számon tőlük semmit: sem munkát, sem pénzt.

Nekik most bizonytalanná vált a sorsuk. A vizsgálatok birtokában kijelenthető: a szövetségben felelőtlen gazdálkodás folyt, pedig jogász végzettségű volt az elnök, közgazdász pedig a főtitkár. Az évi 1,3 milliárd forintból a hat esztendő alatt egy labda nem jutott az amatőröknek, noha érvényes szerződések voltak a juttatásokra.

– Pénteken megtartja első ülését az elnökség. Mik lesznek a legfontosabb lépések?

– A futballtársadalom többsége azt várja, legyen megtisztulás minden tekintetben. Az új elnökségnek lesz lehetősége, hogy ezt megtegye. Igaz, azt is látni kell, körülbelül mínusz hatszázmillió forintról indulunk, ezt hagyta ránk örökségül a korábbi vezetés. Rendkívül fontosnak gondolom a Bozsik-akadémia program folytatásához szükséges teendők megvitatását. Valószínű, lesz szakmai igazgatója a szövetségnek és hát nyakunkon a 2012-es Európa-bajnokság pályázata is.

– És akkor még nem is beszéltünk a szövetségi kapitány személyéről...

– Tudom, hogy most ezt várja legjobban a közvélemény, de nem akarjuk elkapkodni a döntést. Úgy gondoljuk, legkésőbb március végéig meg kell találnunk a megfelelő szakembert. A magam részéről úgy gondolom, az előzetes tárgyalások után három nevet kell lerakni az elnökség asztalára és közülük választani. Szerintem ezek között lehet magyar és külföldi edző egyaránt. Már sok név röpköd a levegőben, mint például Nyilasié, Bölönié, Kusseláé vagy akár az angol John Gregoryé. Azt hiszem, Nyilasinak mindenképpen fel kell ajánlani a lehetőséget, amennyiben nem vállalja, akkor pedig az utánpótlás-válogatottak menedzsereként számítani rá. Az Angliában minden tekintetben óriási tekintélynek örvendő Gregory nevére már most „megmozdultak" jelentős külföldi cégek, akik itthoni viszonyokhoz képest hatalmas pénzekkel szponzorálnák a szövetséget.

– Mit gondol, Kisteleki István, illetve a mostani elnökség képes lesz kivédeni az őt ért támadásokat?

– Nyilvánvaló, hogy néhány dologban Kisteleki István is hibázott, de a célja tiszta, világos és tisztességes: a magyar labdarúgás megújítása. Megviselték az eddigi  támadások, hiszen a kocsiját az édesanyja háza előtt öntötték le kromofággal, a gyerekeit megfenyegették, mégsem hátrált meg. Volt élvonalbeli labdarúgó, edző, vezető, elvégezte a kölni főiskolát, évek óta sikeres üzletember. Ha ő sem jó a magyar focinak, akkor mit akarunk?! Sértődött, dühös emberek persze vannak és lesznek, de remélem, minden csoda három napig tart. Tíz hónap nyugalmat kérek az új elnökségnek, ezalatt már érzékelhető változásokat lehet véghezvinni.

– Ön fontos szerepet játszott a régi vezetés megbuktatásában, mégis nehezen került be az elnökségbe. Ezek után lehet-e alelnök, ahogy korábban rebesgették?

– Nekem Kisteleki sose ígérte, hogy alelnök leszek. Ha felkér, természetesen elfogadom a tisztet, de ha nem, akkor sem lesz bennem hiányérzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad Csonttörő címvédő mérkőzése

A HBO televíziós társaság úgy határozott, hogy a főmérkőzés hiányában nem közvetíti a március 25-re… Tovább olvasom