Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Maratoni Bombasiker Bombayből

Kiváló eredménnyel kezdte az idei versenyévadot Földingné Nagy Judit, aki Bombayben második lett a vasárnapi nemzetközi maratonin. Hírességek társaságában elérte, hogy felfigyeltek rá.

Meghűlve, berekedve érkezett haza a Győri Dózsa SE kiváló futója, Földingné Nagy Judit a nagy melegből, Bombayből. Ennek ellenére jókedvű és bizakodó, hiszen kellemes perceket élhetett át, amikor a nagy verseny díjkiosztásánál sokan gratuláltak neki kiváló teljesítményéhez, a maratoni második helyéhez. Remek erőben versenyzett, jó taktikát választott, s így magabiztosan szerezte meg a második helyet a sok etiópiai, kenyai s más, futónagyságokkal rendelkező nemzetek versenyzői előtt.

Amint hazaérkezése után a győri futónő elmondta, az eredetileg januárra tervezett verseny, amit teljes egészében angolok szerveztek, a futás nagy ünnepének számít. A maratoni távot kizárólag meghívott versenyzőknek tartották, s már az nagy megtiszteltetésnek számított, hogy ő is a meghívottak között lehetett.

A főversenyhez kapcsolódott egy 2000 indulóval rendezett félmaratoni, valamint egy 16.000-es mezőnyű, 7 km-es verseny. Az érdeklődés fokozása érdekében nagy világnagyságokat is meghívtak, így szimbolikusan elrajtolt a versenyzőkkel Michael Johnson és Mike Powell is. Ám a távot végigfutó atléták között is számos nagyság – főleg a félelmetes hírű etiópiaiak és kenyaiak – szerepelt. A férfimezőnyben végül a jelenlegi világranglistát vezető dél-afrikai Hendrick Raamala 2:15.47 órás idővel győzött, s jellemző, hogy mögötte a legjobb fehér futó a 26. helyen ért célba.

Talán éppen ezért jelentett nagy meglepetést, hogy a női mezőnyben a lengyel Violetta Uryga (2:47.53) mögött egy másik fehér atléta, a győri Földingné Nagy Judit érkezett a célba 2:49.50 órás idővel. A nagy meleg, s főleg a pára igen nehezítette a futók dolgát. Akik az elején erejükben túlságosan is bízva elfutottak, azok közül sokan rá is fáztak a rosszul megválasztott taktikára.

A táv felénél Földingné rendre lehagyta őket, s végül a tengerpart mellett vezető úton magabiztosan haladt a lengyel atléta mögött a cél felé. A két nagyobb emelkedő sem jelentett különösebb akadályt számára, jó erőben volt, s lelkesítően hatott, hogy dobogós helyen végezhetett, hiszen a mezőnyt látva, ennél kevesebbre számított.

Földingné számára a következő erőpróba az áprilisi párizsi maraton lesz, amikor a 2:37 órás olimpiai szintidőt is teljesíteni szeretné.
A tudósítások kiemelik, hogy Bombayben a verseny résztvevői ugyanolyan légköri és hőmérsékleti körülmények között futottak, mint amilyenre az athéni olimpián lehet számítani. Ez pedig biztató azok számára, akik itt jó eredménnyel teljesítették a távot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivanisevic elbúcsúzott a rotterdami tornától

A nagy visszaérő Goran Ivanisevic számára nem úgy alakult a rotterdami torna, mint szerette volna,… Tovább olvasom