Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Maradtak zöld-fehérben

A napokban két tehetséges labdarúgót igazolt Kaposvárról a Győri ETO FC. Bank István négy évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez, Hegedűs Tibor fél évre kölcsönbe érkezett a Rába partjára.

A 22 éves, nyolcszoros olimpiai válogatott Bank István ősszel tizenkét bajnoki találkozón játszott a Kaposvár színeiben. Tavasztól ugyan marad a zöld-fehér szerelés, azonban már nem a Somogy megyei csapat, hanem az ETO címeres mezét öltheti magára a fiatal labdarúgó.
– A Kaposvár saját nevelésű játékosa vagyok – kezdte a győri csapattal jelenleg Balatonfüreden edzőtáborozó futballista. – Ötéves korom óta focizom, s nem is volt más klubom a Rákóczin kívül.

A váltás miértjéről így nyilatkozott a futballista: – Nem volt szándékomban elhagyni a kaposvári csapatot, de nagyon korrekt ajánlattal kerestek meg a győri vezetők. Sokat nem is gondolkodtam a dolgon, elfogadtam a négy évre szóló szerződést.

Banknak egyébként nyárig érvényes megállapodása volt régi együttesével, de a klub gyorsan megegyezett az ETO vezetésével, s a középpályás csatlakozhatott az ETO-hoz. A játékos szinte kihagyhatatlan tagja volt az U21-es válogatottnak.

– Remélem, gyorsan sikerül beilleszkednem, több játékossal, Priskinnel, Regedeivel, Lajtossal és Rozsival együtt játszottunk a korosztályos válogatottakban. Célom, hogy tavasszal minél többször szerepeljen a nevem a győri kezdőcsapatban.

A játékos szerint a folytatásban jobb teljesítményt nyújthat új együttese.
– Jó csapat az ETO, igaz, ősszel fontos pontokat hullajtott el, többek közt Kaposvárott. A bajnokság végére az első ötbe várom a társaságot.
Hegedűs Tibor a Nyíregyháza futballistája, Kaposvárott kölcsönben szerepelt. Egyelőre fél évben állapodott meg a győri klub vezetőivel.
– Gondolom, pont az ETO elleni őszi teljesítményem tetszett meg a győrieknek, ezért hívtak a csapathoz – kezdte a 24 éves védekező- és középpályásposzton is bevethető labdarúgó.

– Jelenleg a Nyíregyháza futballistája vagyok, egy évet voltam kölcsönben a Rákóczinál s most fél évre kerültem az ETO-ba. Kihívásnak érzem a lehetőséget, szeretnék ennek megfelelni. Azt egyelőre nem tudom, mi lesz, ha letelik a félév, de nem is foglalkozom ezzel, szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, bejátszani magamat az ETO-ba.
Hegedűs ősszel hétszer szerepelt első osztályú bajnoki mérkőzésen, úgy gondolja, jó csapatba került:

– Igaz, még csak pár napja vagyunk együtt a többiekkel, de rendkívül pozitívak az első benyomásaim. Remek a társaság, s úgy vélem, mint csapat is megálljuk majd tavasszal a helyünket.

Hír a csapattal kapcsolatban, hogy ma csatlakozhat a kerethez Magasföldi József. A győriek szakmai igazgatója, Reszeli Soós István elmondta, megegyeztek a játékossal és korábbi klubja, a cseh Slovan Liberec vezetőivel, csupán egy-két pontban kell még pontosítani a megállapodást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belügyminiszter is segít Zavadszky Gábor családjának

Mint ismeretes, gőzerővel folyik a tragikus körülmények között elhunyt Zavadszky Gábor emlékére… Tovább olvasom