Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Marad a leglelkesebb szurkoló

Kosárlabda - Szijjártó Péter minden sportbeli vállalásáról lemondott a munkája érdekében, így már nem társadalmi elnöke a SEAT Lami-Véd Győr csapatának. A női kosarasoknak azonban továbbra is szorít.
Pezseg az élet a SEAT Lami-Véd Győr női kosárlabdacsapata körül. A Tapodi-tanítványok a hétvégén nagyszerű teljesítménnyel győzték le a hazai bajnokság egyik favoritjának tartott Pécset – amely nemrégiben Sopronban tudott nyerni –, másrészt remekül menetelnek az Európa-kupában is. A középszertől az idáig vezető útban jelentős szerepet vállalt Szijjártó Péter, aki a közelmúltig a klub társadalmi elnöke volt.

– Kezdjük a legfrissebb sikerrel. Mennyire tekinthető mérföldkőnek a klub életében a Pécs elleni hétvégi győzelem?

– Hihetetlen büszkeséggel tölt el a nagy múltú pécsi csapat másodszori legyőzése. Másodszori, hiszen tavaly a bronzcsatában egyszer már két vállra fektettük őket. Bár napjainkban nem viselek funkciót a győri egyesületnél, a leglelkesebb szurkoló címre – némi részrehajlással persze – azért továbbra is igényt tartok – mondja mosolyogva Szijjártó Péter. – Jó látni, hogy amit négy évvel ezelőtt elkezdtünk, annak a gyümölcse kezd beérni. Amikor 2005-ben a teljes csődtől igyekeztünk megmenteni egy klubot a magyar sportnak, sokan egy lyukas fillért sem adtak volna érte, hogy ez sikerül. Nagy elszántsággal végeztük a dolgunkat még akkor is, amikor erős ellenszélben kellett tennünk ezt. Az idők alatt Győr a magyar női kosárlabda egyik fellegvára lett. Ha a Sopron elleni hazai mérkőzésen nem lett volna annyi sérült és beteg, akkor most a bajnoki táblázaton az első helyen állna a csapat, de azért természetesen így sem lehetünk elégedetlenek.

– Sokan úgy vélekednek, hogy a Pécs legyőzésével leginkább a Sopron számára kaparták ki a gesztenyét...

– A csapat elsősorban a saját maga számára szerette volna kikaparni azt a bizonyos gesztenyét, de még nagyon sok van hátra a bajnokságból, ezért ezzel szerintem nem is érdemes foglalkozni. Persze jó lenne egy Győr–Sopron bajnoki döntő, de kérdés, mit szól majd ehhez a Pécs és a Szeged.

– Volt klubelnökként készített már mérleget?

– Örömmel gondolok arra, hogy sikerült megmenteni egy nagy múltú klubot, még ha olyan áron is, hogy Sopronból Győrbe költözött. Jó néhány embernek ad munkát a klub és több száz gyermeknek ad lehetőséget arra, hogy rendszeresen űzze a világ egyik legnépszerűbb sportágát. Az eredmények a város hírnevét is öregbítik – most már
Európa-szerte. Büszkeséggel tölt el, hogy olyan csapatot csináltunk, amelyet esélyesnek tartanak a magyar bajnoki címre. Négy játékost ad a klub a magyar, egyet-egyet pedig a szlovák és a montenegrói válogatottba. Az idő bebizonyította, hogy Tapodi Péter edző leszerződtetése remek döntés volt.

– Minden sportbeli vállalásáról lemondott az utóbbi hónapokban. Miért a teljes visszavonulás?

– A Fidesz az ország kormányzására készül, a pártelnök közvetlen munkatársaként pedig most már a nap huszonnégy órájában az ezzel kapcsolatos tennivalókra kell koncentrálnom. Ezért fájó szívvel ugyan, de meg kellett válnom minden olyan tevékenységtől, ami az első számú munkámtól vesz el időt. Ezért nem jelöltettem magam újra a Fidelitas elnöki posztjára, ezért mondtam le a győri önkormányzat gazdasági bizottságának vezetéséről, a női kosárlabdaklub társadalmi elnökségéről és a magyar kosárlabda-szövetség elnökségi tagságáról is.

– A győri női kosárlabda jelenlegi létét sokan az ön személyéhez kötik. Változhat-e a város támogatása, ha már nem áll a csapat mellett?

– Az embernek jólesik, ha a személyéhez kötik egy nagy múltú klub megmentését és egy sportág meghonosítását egy városban, de az önkormányzati támogatás nem egy emberen múlik. Én csak egy tag vagyok a közgyűlésben és egy szavazattal rendelkezem, a sportcélú támogatások elosztását pedig önkormányzati rendelet szabályozza egy több évre szóló sportkoncepció alapján.

Olvasóink írták

 • 7. rabatamas 2009. december 12. 11:49
  „CSAKIS SOPRONI POSTÁS!!
  Miről beszél megint a szigyártó!!? " HA a Sopron elleni...akkor most a bajnoki táblázaton az ELSŐ!! /RÖHEJ!!/
  NA ÉS A SZEGED HELYÉRE TETTE a megvásárolt csapatot!!”
 • 6. IV.Béla 2009. december 10. 11:13
  „:)”
 • 5. Kovika 2009. december 10. 09:22
  „Amorphis!
  A hülyeséged határtalan!Nem Petike "szívta el a szponzorokat,hanem az elért eredmény,vagy inkább
  a kézisek részéről az eredménytelenség!Szerinted nem könnyebb szponzort találni egy olyan CSAPATNAK,aki
  sikert-sikerre halmoz mostmár nemzetközi szinten is, olyannal szemben aki hazai bajnokságban a tavalyi évben még csak egy győzelemre sem volt képes!
  Nem a LÁNYOK tehetnek róla,csak saját magukat hibáztathatják,a lehetőség számukra is adott volt!
  Mégegyszer gratulálok a CSAPATNAK!
  Köszönjük Szijjártó Úrnak a szurkolást!”
 • 4. Amorphis 2009. december 10. 07:37
  „A ffi kézilabdát tönkre is vágtad Petike, elszívtad a szponzorokat a kosárcsapathoz. Emlékszel mint mondtál egy szurkolói ankéton a Révészben? Jól pofán hazudtál mindenkit...Gerinctelen alak vagy!”
 • 3. Mezike 2009. december 09. 22:01
  „Hát igen. Nekünk is jobb volt, amíg a kosarasok az egyetemi csarnokban voltak. Nem mi tehetünk róla, hogy annak a bérletét nem lehet fizetni.
  Hajrá Csajok, nagyon szép volt a mai! Naugye?!”
 • 2. Kovika 2009. december 09. 18:55
  „Addig örüljetek amíg egyáltalán oda is beengednek benneteket!
  Mind a 200-an így gondoljuk,azért járunk a meccseikre!
  Leszünk még többen is ne aggódj!
  Ma este pedig HAJRÁ LÁNYOK!!!!!!!
  Hajrá Seat!”
 • 1. artie75 2009. december 09. 11:31
  „"Az idők alatt Győr a magyar női kosárlabda egyik fellegvára lett."

  És ezt mind a 200 néző így gondolja!

  Ja, hogy a kézilabdásoknak a Bercsényibe kell járni edzeni?...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: Sztanisic az ősz osztályelsője

A Kisalföld osztályzatai alapján szerb fölény alakult ki a Győri ETO FC-nél, hiszen az ősz legjobbja… Tovább olvasom