Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Már nem Rátgéber a szövetségi kapitány

"Hogy mi jut eszembe október harmincegyedikéről? – kérdezett vissza Rátgéber László mesteredző, a MiZo-Pécsi VSK szakvezetője. – Először is a feleségem, Csák Magdolna születésnapja. Aztán meg a fellépésem a Kispál és a Borz pécsi koncertjén. Ja és persze az is, hogy aznap járt le a szövetségi kapitányi szerződésem."
Természetesen az utóbbi miatt kereste meg a Nemzeti Sport a Baranyában oly népszerű trénert, akit a nem éppen sikeres Európa-bajnoki szereplés miatt sok kritika ért itthon, egyesek a fejét, vagy legalábbis a lemondását követelték, ő azonban tartotta magát a megállapodáshoz, és a végsőkig kitartott.

Ami arra utalna, hogy ragaszkodik a válogatotthoz, ám amikor rákérdeztünk nála, hogy ez valóban így van-e, korántsem volt egyértelmű a válasz: "Lesz egy újabb elnökségi ülés, ahol erről bizonyára tárgyalni fogunk, én pedig büszkén vállalom ezt a megtisztelő feladatot, mint eddig, de csak abban az esetben, ha normalizálódnak a viszonyok, és nem napi civakodással telik majd az idő, hanem hosszú távú munkával."

Kíváncsiak voltunk, mi rejlik eme kissé titokzatos mondat mögött, és nem kellett sokáig győzködnünk, Rátgéber kibökte. Meg azt is, hogy ő kikre neheztel. "Mészáros Lajos, a szövetség szakmai alelnöke nem szeretné, hogy maradjak. Ezt onnan tudom, hogy azon az MKOSZ-elnökségi ülésen, ahol a női válogatott szereplése volt terítéken, kifejtette ezen véleményét. Amivel önmagában még nem is lenne semmi bajom, azzal viszont már van, hogy miért a távozásom után másfél órával tette mindezt, miért nem addig mondta el, amíg én is jelen voltam a tanácskozáson. De legalább ennyire szomorú vagyok amiatt is, hogy a női szakmai bizottság Európa-bajnokságról szóló anyagát csak közvetlenül az elnökségi ülés előtt vehettem át, holott az már hat nappal korábban elkészült. Persze ezen voltaképpen nem is csodálkozom azután, hogy sms-ben hívtak meg arra az öszszejövetelre, ahol ezt az anyagot összeállították, és ahol az én kapitányi beszámolómat megtárgyalták…"

És most nézzük, hogyan látja a történteket a másik fél. Buttás Pál, a női szakmai bizottság elnöke sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy Rátgéberhez ilyen későn jutott el a fentebb említett irat, de… "Én faxon elküldtem a szövetségbe, és abban a hiszemben voltam, hogy onnan majd kipostázzák az anyagot minden érintettnek, éppen ezért senkinek sem adtam oda személyesen. Ami meg az sms-ben való meghívást illeti, a szakmai bizottság ülése előtti hétvégén három napon át hívtam Lacit telefonon, és vagy kicsengett a készüléke, de nem vette fel, vagy nem csengett ki, viszont nem lehetett neki üzenetet hagyni. Legalább ötvenszer kerestem, aztán nem tudtam mit csinálni és írtam neki egy üzenetet, hogy hívjon vissza, amit ő meg is tett, így egyeztettünk szóban."

Mészáros Lajost is megkérdezték, mit szól az újvidéki származású szakvezető szavaihoz, és ő is készségesen elmesélte, hogyan emlékszik vissza az emlegetett esetre. "Az elnökségi ülésnek van egy megszabott rendje, menete, ami szerint nekem mint szakmai alelnöknek bizonyos dolgokban állást kellett foglalnom. Én nagyon korrekt véleményt mondtam a kapitány tevékenységéről, amit nem neki szántam, hanem az elnökség tagjainak."

Egyelőre ennyi. Vagy talán még annyi, hogy a férfiak után immár a női nemzeti együttesnek sincs szövetségi kapitánya. Meglehetősen sivár tehát a kép pillanatnyilag válogatottügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai jános felajánlotta a lemondását

Kosárlabda Falco KC 108 S. Ászok- SMAFC 71 (34–16, 24–21, 30–22, 20–12)… Tovább olvasom