Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Már keresik Havanna utódját

Lovaglás - A hibátlan teljesítménnyel megnyert kecskeméti CSN-verseny után az országos bajnokságra készül Pirik Zsolt Havanna nevű lovával. Az Integrál LK versenyzője még két évet lovagolna Havanna nyergében.
A kecskeméti Airvent LC díjugrató pályáján megrendezett CSN-verseny nagydíját Pirik Zsolt nyerte meg Havanna nevű lovával. A viadalra kilencven lovas nevezett kétszáz lóval, és részt vettek a tavalyi Nemzetek Díja-győztes válogatott tagjai is. A világ egyik legjobb pályaépítője, Werner Deeg által épített nagydíjon huszonhárom páros állt rajthoz. Egyedül a győztes, az Integrál LK színeiben versenyző Pirik Zsolt teljesítette hibátlanul a 150 cm magasra épített számot.

„Havanna tizenhat éves, hét éve lovagolom, és már hat éve válogatott szintű ló. Budapesten a Széchenyi-emlékversenyt négy éven át zsinórban megnyerte, emellett volt Európa-bajnoki és világbajnoki résztvevő is. Jelenleg a kaposvári országos bajnokságra készülök vele, nagyon szeretném, ha idén sikerülne megnyernünk. Második és harmadik helyezésünk is volt már, de a győzelem eddig még elmaradt. Az országos bajnokság után még egy nemzetközi versenyen indulok Havannával, ezt követően pihenni vonul. Még két évig szeretnék vele versenyezni, remélhetőleg bírni fogja, hiszen vigyázok rá. Utána nyugdíjba vonul, és pároztatjuk" – mondta Pirik Zsolt.

Havanna a közelmúltban lovasa tulajdonába került, és hogy nincs rossz kezekben, arról a családi vállalkozásban üzemeltetett Gönyű melletti lovasfarm is tanúskodik.

„Ikertestvéremmel, Józseffel működtetjük a farmot, amit öt éve építettünk. Idén bekapcsolódtunk a versenyeztetésbe is, eddig két versenyt rendeztünk. A legutóbbira az egész országból érkeztek a lovasok, összesen száznyolcvanan neveztek. Négy kategóriában reggel kilenctől este nyolc óráig futottak a lovak. Jól sikerült a verseny, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, és a talaj is kifogástalan volt. Szép füves pályán tudtunk ugratni. Jövőre szeretnénk még ennél is tovább lépni, és komolyabb nemzetközi versenyeket rendezni."

A farmon számos öt-hat éves csikó található, de hogy melyikük válhat Havanna méltó utódává, még a testvérek sem tudják megmondani. Pirik Zsolt egyik korábbi lova, Karamell már 135 cm-en versenyez, rá különösen büszke nevelője.

A Pirik testvérek igazi lovas családból származnak. Az ikrek az ifjúsági korosztályba érve már versenyszerűen lovagoltak. Középiskolás bajnoki címet szereztek, s az athéni ifjúsági Európa-bajnokságon is szerepeltek.

„Beleszülettünk a lovaglásba, gyermekkorunkban édesapánknak is voltak lovai, így nem volt kérdéses, hogy megszeretjük őket. Erre tettük fel az életünket" – mondta testvére nevében is Pirik Zsolt, az Integrál LK díjugratója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapusokat is tesztel az ETO

Labdarúgás - Egy szerb kapust, Zlatko Zecevicet, is tesztel az ETO. A szlovén Janez Zavrl megsérült… Tovább olvasom