Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Már a vb-re gyúr a győri vasember

Erőemelés, testépítés - Idén szinte minden versenyt megnyert, amelyen elindult Hegedűs István győri masters erőemelő, testépítő. Az elnyűhetetlen vasember a téli hazai rendezésű budapesti világbajnokságra készül.
Tavaly döntőbe került és hetedik lett a győri Hegedűs István a mexikói masters testépítő-világbajnokságon. A vasember akkor negyven(!) kilót fogyott, hogy hozza a formáját.

Idén újabb világcsúcsot szeretne dönteni erőemelésben, s előbbre akar lépni testépítésben.

Erre jó esélye is van, hiszen hazánkban, Budapesten rendezik novemberben a testépítő-világbajnokságot.

„Mexikó óta természetesen azért visszajött rám jó néhány kiló – kezdte Hegedűs István. – Persze vigyáztam, hogy ne kelljen majd sokat leadnom, most sokkal jobb helyzetből vághatok neki a felkészülésnek, mint korábban. Csupán húsz kilót szedtem magamra. Erre egyébként szükség is volt, hiszen szeretnék a világbajnokságra úgymond nagyobb, izmosabb lenni."

A budapesti megmérettetésre két nagyobb nemzetközi versennyel hangolt.

„Már Gyöngyösön a Mátrai Erőfesztiválon is közel jártam a 272 kilogrammos világcsúcsomhoz, pedig a megszokokotthoz képest kisebb súlycsoportban indultam. Végül 260 kg-ot emeltem fel, ez a teljesítmény abszolút első helyezést is eredményezett a masters mezőnyben. Májusban a szlovákiai Európa-bajnokságon lettem aranyérmes a kategóriában, akkor szintén 206 kilót sikerült kinyomnom. Abszolútban pedig több mint száz versenyző közül lettem ott második."

A kimagasló teljesítmény óriási erőfeszítés eredménye, amit egyre nehezebben visel a 42 éves sportoló.

„Be kell vallanom, lassan már mindenem fáj. De folytatom, mert ez az életem, a munkám. A kőműves sem mondhatja, hogy befejezem s lerakom a lapátot. A családját neki is el kell tartania valamiből. Persze senki ne gondolja, hogy ebből meg lehet gazdagodni. Ha nem lennének szponzoraim, nem jutottam volna ki Mexikóba sem. Szerencsére az egyik támogatóm nem kevés pénzt áldozott arra, hogy ott el tudjak indulni."

Nemrég a másik győri erős ember, Darázs Ádám befejezte a versenyzést, Hegedűs István egyelőre nem is gondol erre.

„Jó barátom és rendkívül tisztelem Ádámot. Sajnálom, de a sérülésveszély miatt megértem, hogy végül így döntött. Persze tudom, hogy nem szakad el teljesen a sporttól, hiszen együtt járunk majd erősember-versenyekre bíráskodni. Én nem akarom még befejezni a pályafutásomat, legalább így legyőzhetem a tekintetben, melyikünk rendelkezik nagyobb műtéti hegekkel. Jelenleg még ő vezet két centiméterrel" – fogalmazott befejezésül, derűsen a győri vasember.

Olvasóink írták

  • 1. Levi104 2009. július 13. 16:20
    „T. Újságíró!

    Már többen, több cikkben észrevettek súlyos helyesírási hibákat, ez most sem kivétel!!!
    Pl. " pedig a megszokokotthoz képest" és ha 260 kg-ot emelt fel Gyöngyösön, akkor az EB-én is 260 kg-ot kellett volna szerintem. Ezzel szemben " Májusban a szlovákiai Európa-bajnokságon lettem aranyérmes a kategóriában, akkor szintén 206 kilót sikerült kinyomnom."
    Vicces egy kissé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy lokálpatrióta soproni

Labdarúgás - Soproni profi futballról két éve nem írhatunk, a szurkolóknak jószerivel csupán a… Tovább olvasom