Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Már a rajt előtt üres a klubkassza

Hat év szünet után újra van első osztályú férfi röplabdacsapata Győrnek. A Győri Röplabda Club húszas keretének nagy része egykori vagy jelenlegi jedlikes diák. Újoncként céljuk a tisztes helytállás.

A hétvégén kezdődik a pontvadászat a magyar röplabdabajnokság legmagasabb osztályában – immár győri résztvevőkkel.
– A Jedlik 2001-ben indult először a második ligában – mondta Farnady Ernő, a győri röplabdaszövetség elnöke, aki immár negyvennégy éve tölti be ezt a posztot. – Évről évre egyre jobb teljesítményt nyújtottak, megérdemelték a feljutást. Az első osztály felsőházra és alsóházra oszlik, csapatunk az utóbbiban játszik majd másik öt együttes társaságában.

A felnőttek mellett kötelező jelleggel a juniorok, az ifjúságiak, a serdülők és a gyerekek versenyeztetéséről is gondoskodni kell. A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola lehetőségeihez mérten támogatja az egyesületet. Jelenleg azonban üres a kassza, nincs egy forint sem benne, éppen ezért jól jönne egy kis támogatás. Sajnos a sportigazgatóságtól kapott háromszázezer forint már elfogyott, hiszen be kellett fizetni a nevezési díjakat és a játékengedélyeket is.

A sportág másutt a világon nagyobb megbecsülésnek örvend, mint Magyarországon. Minden elismerésem a játékosoké és az edzőké, akik mindenféle anyagi juttatás nélkül, társadalmi munkában végzik a dolgukat. Ráadásul, mint a példa mutatja, eredményesen is.
Szabados Oszkár edző, aki egyébként az iskolában dolgozik műszaki tanárként, elmondta: jól sikerült a felkészülés, a játékosok hozzáállásával, az edzéseken és felkészülési mérkőzéseken mutatott teljesítményével teljes mértékben elégedett.

Az új fiúk tökéletesen beilleszkedtek a gárdába. Saját csapatát a középmezőnybe várja, egy ötvenszázalékos produkcióval már elégedett lenne. Az anyagi gondokkal kapcsolatban hozzátette: sajnálatosnak tartja, hogy ilyen helyzetben vannak, például az ózdi szakosztály hárommillió forintot kap évente a helyi önkormányzattól, pedig nem is az első, hanem a másodosztályban játszanak...

Elkeserítő és egyben elgondolkodtató, hogy egy sportágában a legjobbak közé került csapat ilyen anyagi helyzetben várja a pontvadászatot. A Kisalföld nyilvánosságával nemrégiben egy győri női labdarúgócsapat jutott támogatóhoz, bízunk benne, a Jedliket is felkarolja egy tehetős szponzor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs érem a paralimpia úszó számaiban

Az úszás selejtezőkön Kovács Ervin 200 gyorson harmadik legjobb idővel, Poprocsi Timea 100 m mellen… Tovább olvasom