Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Május lesz a nagy vízválasztó

Párizs nem hozta meg Földingné Nagy Judit számára a várt olimpiai szinteredményt, de még májusban megfuthatja a kiküldetéshez szükséges 2:37 órás maratoni időeredményt.

Irigylésre méltó fiatalos lendülettel készül Földingné Nagy Judit, a Győri Dózsa SE maratoni futója újabb olimpiájára. Az athéni ötkarikás játékokra megállapított kiküldetési 2:37-es szintidőt eredetileg a napokban megrendezett párizsi nemzetközi maratonin, sok szép eddigi sikerének helyszínén szerette volna megfutni, de valahogyan ott nem jött ki a lépés. Az erős nemzetközi mezőnyben a tizedik helyen végzett, 2:38.49-es időeredménnyel. „Igaz, hogy meglehetősen kellemetlen idő fogadott bennünket Párizsban, reggel esett a hó, futás közben pedig az erős szél zavart. Ennek ellenére úgy éreztem, meglesz a várt időeredmény: kiélezett iramban kezdtem, de a táv második felében, amikor még erősítenem kellett volna, az emelkedők és a fokozódó szél kifogott rajtam. Ilyen körülmények között még örültem, hogy az első tízben érkeztem be."

Most aztán kicsit módosult edzéstervvel újabb felkészítő időszak következik. Napi 20–30 kilométer az edzésadag, amiből egy hétre 120–150 km jut. Mindezt edzőjével, s egyben férjével, Földing Ottóval együtt teljesíti kitartó szorgalommal, ha kell, összeszorított fogakkal. Mert ha már meglenne a kiküldetési szint, nyugodtabb lehetne a felkészülés, de így egy közbeeső célkitűzés képezi a legfontosabb következő vizsgatételt.
Május 16. és 23. között nemzetközi versenyen tervezi a szintidő teljesítését, most ehhez igazodik a napi munka, s minden, ami a felkészülésben szerepet játszik. Ugyanis arra is számítani kell, hogy májusban már az áprilisi párizsi hideggel ellentétben a felmelegedett időjárás nehezíti a teljesítményt, ami viszont közelebb áll majd azokhoz a körülményekhez, amelyek a görög fővárosban augusztusra várhatók. Ha mégis sikerül a májusi bravúr, megszületik a kiküldetési szinten belüli időeredmény, s biztosra vehető a részvétel, akkor lehet majd a hátralevő időszakot az athéni olimpiai versenyre fokuszálni.

A 2:28.50-es idővel országos csúcstartó győri atléta nagyon reménykedik benne, hogy idén is ott lehet a sport négyévenkénti nagy ünnepén, az ötkarikás játékokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két pontot veszített a matáv

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Matáv Sopron Békéscsabán. Vasas… Tovább olvasom