Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Major címvédése pályarekorddal

A győri Széchenyi ESE versenyzője, Major József nyerte Nagyatádon a hosszú távú triatlon ob-t.

Major József, a győri Széchenyi ESE versenyzője megvédte bajnoki címét Nagyatádon, a hosszú távú triatlon ob-n. A győriek versenyzője ráadásul olyan időt ért el, amit Magyarországon még senki: 8 óra 22 perc 29 másodperc alatt teljesítette a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és a maratoni (42,195 km) futásból álló távot.

Major hagyományosan nem jó úszó, s most is összeszedett közel kilencperces hátrányt az első helyzettel szemben, ám a kerékpározás után már az élen állt a győri triatlonista. Köszönhető ez leginkább annak, hogy Major megdöntötte a mostani szövetségi kapitány, Lehmann Tibor 2001-ben elért szakaszrekordját. A maratoni futásnál már csak az volt a kérdés, mennyit farag Lehmann öt évvel ezelőtt felállított pályacsúcsán. Végül két másodperc híján tíz percet javított a csúcson Major József.
„Az úszás alatt nagyon nem éreztem a ritmust, mondhatom, egyáltalán nem esett jól ez a szám.

A kerékpározás és a maratoni futás azonban nagyon jól sikerült. Az edzések alapján egyébként nagyon bizakodó voltam, mert dr. Zakariás Géza és Málovics Bertold úszóedző irányításával nagyon keményen dolgoztunk, de hála istennek, ennek meglett az eredménye. Az időeredménnyel már csak azért is elégedett lehetek, mert korábban a nemzetközileg is jegyzett Lehmann Tibor és Kropkó Péter sem tudott jobbat menni" – mondta Major József.

Adódik a kérdés, mire lehet elegendő ez az idő a nemzetközi porondon.
„Tudni kell, hogy a nagyatádi nem tartozik a gyors pályák közé, ennek ellenére a nyolc óra huszonkét perc nemzetközileg is figyelemre méltó eredmény" – tette hozzá Major, aki egyébként öt hét múlva Elba szigetén bizonyíthatja ezt az állítást.

„Edzőmmel, Zakariás Gézával együtt indulunk ezen a viadalon, melyen tavaly is részt vettünk. Akkor én negyedik lettem, remélem, hasonlóan tudok most is szerepelni. Néhány napot még pihenek, hiszen nem olyan könnyű egy ilyen verseny után összeszednie magát az embernek, de nincs más választásom, hamarosan újra edzésbe kell állni" – folytatta a versenyző, aki egyértelműen a hosszú távú versenyek mellett tette le a voksát.

„Az úszásom változatlanul gyenge ahhoz, hogy olimpiai számban sikeres tudjak lenni. Ezért maradnak az Ironman-versenyek. Bízom benne, továbbra is ilyen eredményekkel" – zárta a beszélgetést Major József.
Major minden idők legjobb magyar eredményével győzött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölték a járatot

Az angliai Cheddarban fejeződött be a 2006-os év BMX krossz Európa-bajnokság az elit kategóriában. Tovább olvasom