Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Major: a hatodik bajnoki cím után irány Hawaii

Major József sorozatban hatodik alkalommal nyerte meg az ironman országos bajnokságot Nagyatádon. A győri Széchenyi ESE triatlonistája jó formában érzi magát és bizakodva várja az októberi világbajnokságot, amit ezúttal is az egzotikus Hawaii szigetén rendeznek.

Nem kimondottan ideális feltételek között kezdődött az idei ironman, ugyanis a kora reggeli órákban sűrű tejfölköd várta az úszókat a rajtnál. Ez mindenkinek megnehezítette a tájékozódást a tóban, a győri sportoló elmondása szerint, szinte semmit sem lehetett látni a bójákkal kijelölt pályán.

- Hiába éreztem magam jó erőben az első szám alatt, néhány száz méter megtétele után jobbnak láttam csatlakozni egy kicsit lassabban úszó bolyhoz és végül velük teljesítettem a 3800 méteres távot – mondta Major.
A nehéz látási viszonyoknak köszönhetően több mint tíz perces hátránnyal kezdte meg a kerékpározást az ironman bajnok. Innentől kezdve izgalmas üldözőverseny következett, melyben Major József kilométerről kilométerre csökkenteni tudta a lemaradását az élen állókhoz képest. Az első 45 kilométer megtétele után sikerült felérnie a harmadik helyre, 75 kilométernél négy percre megközelítette az élen haladó Kis Gyulát és Flander Mártont, majd 125 kilométertől átvette a vezetést.

- Próbáltam felvenni egy olyan tempót, amiről úgy éreztem, hogy végig menni fog és nem fáradok el idő előtt. Míg ellenfeleim folyamatosan lassultak, én továbbra is tudtam tartani az iramot, így a 180 kilométeres kerékpározás végére jelentős előnyre tettem szert – mesélte a kisalföldi vasember.
A közel 13 perces előny ellenére lendületes futással kezdte meg az utolsó számot, a 42,2 kilométeres maratoni távot. Elmondása szerint a futás elején sikerült megtalálnia a tervezett ritmust és bár nem volt könnyű megtartani, szerencsére drasztikusan a táv második felében sem lassult le.

Így 8 óra 21 perces idővel hatodszor is a Széchenyi ESE versenyzője, Major József szakította át először az ironman országos bajnokság célszalagját. Második helyen Vatai Miklós a Vasemberek Klubjából, harmadik, pedig Flander Márton a Mogyi SE sportolója ért célba.

- Úgy érzem, tökéletesen sikerült a verseny, végig jó formában éreztem magam és sikerült megdöntenem a bringás szakaszrekordot is, ami biztató az októberi ironman világbajnokságra nézve – mondta a magyar bajnok.

A következő állomás az év legfontosabb versenye, a hawaii világbajnokság lesz, ahol a sportág legjobbjai mérkőznek meg a távval, a meleggel és nem utolsó sorban egymással. Major József már év elején megszerezte az indulási jogot, és hamarosan Amerikába utazik, hogy megfelelő körülmények között tudjon készülni a viadalra.


Eredmények

FÉRFIAK
1. Major József (Széchenyi ESE) 8:21:54 ó
2. Vatai Miklós (Vasemberek Klub) 08:54:39
3. Flander Márton (MOGYI SE) 8:56:23

7. Kiss Attila (Széchenyi ESE) 9:31:32
20. Koller Zoltán (Széchenyi ESE) 10:19:59
34. Dr. Zakariás Géza (Széchenyi ESE) 10:44:07
60. Kelemen Attila (Széchenyi ESE) 11:15:52
101. Rákóczy Zoltán (Széchenyi ESE) 11:55:02
155. Gyurisits Zorán (Széchenyi ESE) 12:37:26
227. Gyimóthy Tamás (Széchenyi ESE) 13:25:13

NŐK
1. Halász Annamária (Budaörsi TKE) 10:24:37 ó
2. Gáspár Réka (Triatád) 11:09:38
3. Szörfi Diána (Sportolna) 11:47:20

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági olimpia: a soproni Babos párosban bronzérmes

Babos Tímea a belga An-Sophie Mestach-hal az oldalán bronzérmes lett szombaton az I. ifjúsági… Tovább olvasom