Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Majálissal ünnepelték az évfordulót

Majálissal ünnepelte százéves fennállását vasárnap a győri DAC. A centenáriumi rendezvényen emléktáblát avattak és több mérkőzést játszottak. Pályára lépett az egyesület legendás öregfiúkcsapata is.
Idén százéves a győri Dunántúli Atlétikai Club, s ennek jegyében rendeztek sportmajálist a nádorvárosi egyesület Pápai úti sporttelepén.

"Rég volt ennyi ember ezen a pályán, szerencsére sokan, nagyjából ezerkétszázan jöttek el velünk ünnepelni, az esti meccsen csaknem hétszázan szurkoltak – említette Ágh Miklós klubmenedzser a sportmajális főszervezője.

– Méltóképp akartunk ünnepelni, elsőként egy emléktábla került fel a klubépület falára, mindazok tiszteletére, akik az elmúlt száz évben valamit is tettek ezért az egyesületért vagy csupán szurkoltak a csapatnak. Ezúton köszönöm támogatóink segítségét, akik nélkül nem tudtunk volna ilyen színvonalas ünnepséget rendezni."

Győzelemmel fokozta a hangulatot a jelenlegi megyei III. osztályú csapat, amely harcban van a feljutásért.
Győzelemmel fokozta a hangulatot a jelenlegi megyei III. osztályú csapat, amely harcban van a feljutásért.

A majálison természetesen a focié volt a főszerep, a tartalékok találkozója és az esti bajnoki között pályára léptek a neves elődök is. A MÁVDAC egykori legendái csaptak össze a ménfőcsanaki öregfiúkkal. A kék-fehéreknél szerelést húzott többek közt Cs. Kovács László, Hannich Péter, Csollány Imre, Gyömörei Sándor, Füzi Géza, Horváth Dénes, Molnár Miklós, Horváth Ferenc, Varga Gábor és Horváth Tibor is.

"Meglepődtem, s nagyon örülök, hogy ilyen sokan szeretik ezt a klubot – említette Héger József, a klub jelenlegi tulajdonosa, aki az Integrál cég kiszállása után vette át az egyesületet. A futballistáknak – végül hiányzó licencük miatt – nem sikerült a másodosztályban maradniuk, s a csapatot az alapokról kellett újjászervezni.

A mindenki szerint Postásként ismert törzsszurkoló és Arnold Csaba fát is ültetett az ünnepségen.
A mindenki szerint Postásként ismert törzsszurkoló és Arnold Csaba fát is ültetett az ünnepségen.

A klub jelmondatát, miszerint "Az ég is akkor a legszebb, ha kék-fehér" – vallja Arnold Csaba, aki évtizedekig szolgálta és szolgálja jelenleg is sportvezetőként a nádorvárosi csapatot. Ő stílszerűen kék-fehérbe öltözött az ünnepségen.

"Hogy mit jelent nekem a DAC? A múltat, a gyerekkoromat és már a jövőt is. Nemrég számoltam utána, a most három hónapos unokám lehet az ötödik olyan generáció a családunkban, amely a kék-fehéreknek szurkol"– mondta a DAC-szimpatizáns.

Zárásként a jelenleg megyei III-as, feljutásra pályázó csapat játszott villanyfényes bajnokit. A rutinos játékosokkal – Gulyás Gábor, Prutzki Péter, Teidl Ferenc – megerősített kék-fehérek fokozva a jó hangulatot, 6–0-ra győzték le a bőnyi riválist.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2012. május 30. 14:38
    „Sok sikert a DAC-nak a következő 100 évre!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstcsatát nyertek a győri Gladiátorok

A győri Big Ben Clubban rendeztek BoxingOne-fordulót a múlt héten. A helyi Patent Gladiators a szerb… Tovább olvasom