Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Majálissal jubilál a győri DAC

Majálissal ünnepli százéves fennállását vasárnap a győri DAC. A centenáriumi rendezvényen több mérkőzést játszanak, s színes programokkal várják a gyerekeket is.
Idén százéves a győri Dunántúli Atlétikai Club. A nem is oly rég szebb napokat is látott egyesület vezetői szeretnék méltón megünnepelni a kerek évfordulót.

Röviden lehetetlen felidézni a klub történelmét. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a múlt század húszas éveiben a DAC a város meghatározó egyesülete volt az ETO mellett. A Textilessel történt egyesülés után TEDAC néven szerepelt, a második világháborút követően pedig MÁVDAC lett a hivatalos elnevezés. A futballcsapat gyakran a magyar labdarúgás második vonalában szerepelt, volt, hogy az NB I-be jutás is kézzelfogható közelségbe került számára, különböző okok miatt azonban egyszer sem tudott felkerülni a legmagasabb osztályba.
A labdarúgáson kívül más szakosztályok képviselői is jeleskedtek (atlétika, sakk, tenisz, teke, kosárlabda, kerékpár, természetjárás stb.). Külön érdemes megemlíteni Panyigay Lajos atlétát, aki 1923-ban magyar bajnoki címet szerzett, vagy dr. Bély Miklós orvost, nemzetközi sakkmestert, aki a moszkvai olimpián a bronzérmet szerzett magyar csapat tagja volt.

Napjainkban az egykori szakosztályok közül már csak a labdarúgó létezik, a kék-fehérek jelenleg a megyei III. osztályban szerepelnek.
Ugyan ez a „szint" méltatlan az egyesület hagyományaihoz, de önmagában a DAC létezése is már csak néhány lelkes szimpatizánsnak köszönhető.

Ágh Miklós klubmenedzser az egyik közülük:„Szeretnénk méltó módon megünnepelni a jubileumot, ezért gondoltuk, hogy egy úgynevezett centenáriumi sportmajálist rendezünk a Pápai úti sporttelepen. Vasárnap délelőtt kilenc órától toborzót tartunk, várunk minden olyan hat és tizennyolc év közötti fiút és lányt, aki szeretne a DAC-ban futballozni és a klub családjába tartozni. A majális három órakor kezdődik, több futballmérkőzés lesz, s a gyerekek sem fognak unatkozni, számos program – ugrálóvár, bábszínház – várja őket. A belépés ingyenes, s az első háromszáz látogató vendégünk lesz egy pohár sörre vagy ásványvízre. Célunk, hogy a futballcsapat, amely egyre jobb és versenyben van a bajnoki címért, feljebb lépjen. A feltételek adottak akár a harmadosztályra is. Jelenleg már több mint száz tizennyolc év alatti igazolt játékosunk is van."

A program. 15 ó: Kapunyitás. 15.15 ó: Emléktábla avatása. 15.30 ó: Centenáriumi fa ültetése. 16 ó: DAC 1912–Bőny tartalékmérkőzés a műfüves pályán. 16 ó: DAC 1912–Győri Dózsa női mérkőzés. 17 ó: MÁVDAC–Ménfőcsanak öregfiúk-mérkőzés. 19 ó:
DAC 1912–Bőny felnőttbajnoki mérkőzés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri és soproni sikerek

Pécsen rendezték meg a vidékbajnokságot, melyen a Synchro Sopron SE versenyzői sikeresen… Tovább olvasom