Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Magyarország - Románia 0-1

Labdarúgás - Marian Cozma meggyilkolt román kézilabdázó emlékére szerda este Magyarország–Románia barátságos mérkőzést rendeztek a Puskás-stadionban.


Vége a mérkőzésnek, Ghionea 42. percben lőtt gólja volt az egyetlen találat.

Svédország ellen ez a teljesítmény bizonyosan nem lesz elég a győzelemre. A helyzetkihasználásunk pocsék, a védelmünk nem játszott elég jól, de a mezőnyjátékunk bizakodásra adhat okot. Mint ahogy az is, hogy a második félidő eleji dobálózástól eltekintve jó hangulatban zajlott a meccs. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a román játékosok a mérkőzés után körbementek a Puskás Ferenc Stadionban és megtapsolták a nézőket, különösen a magyar szurkolókat.

91. perc - Rudolf lerántja Constantint, ő is kap egy sárgát. Még két percig tart a meccs.

88. perc - Priskin - állítólag - lökött, így egymásnak szaladt a román védő és kapus. Juhász nem értette, miért fújt a bíró, aki értetlenségét sárgalappal honorálta. 

85. perc - Fehérnek is jár egy sárgalap: lerántásért kapja, jogosan.

84. perc - Roman besárgul.

81. perc - Chivu helyett Constantin a pályán. Cserélünk mi is: Bodor helyére jön Vadócz.

80. perc - Halmosi cselezget, bead, a román védők az ötösről tisztáznak. A bedobás után Hajnal durrantja kapura a labdát jó húsz méterről: nem sokkal mellé.

78. perc - Priskin Tamás Torghelle helyett a pályán. Chivu görcsöt kap, de fekve még ki tudja fejelni a labdát.

75. perc - Dárdait Tóth Balázs váltja.

73. perc - Gera és Hajnal parádézik, de továbbra is sincs gól. Jön Gyepes helyére Fehér Csaba. Aztán a románok is cserlének Roman jön Mara, lemegy.

71. perc - Gera kötényt ad, Hajnal azonnal továbbteszi Torghellének, akinek a lövése centikkel megy el a kapu mellett.

68. perc - Megint veszélyesek vagyunk szöglet után: Juhász ezúttal fejjel próbálkozik, alig megy mellé a fejes.

65. perc - Szabadrúgás jó szögből: Hajal lapos lövése elakad a román sorfalban.

64. perc - Szöglet után kis híján egyenlítettünk. Juhász tisztán kezelhette le a labdát a kaputól 8 méterre, lövése alig ment a kapu mellé.

60. perc - Nicu helyett Codrea, Goian helyett Radoi folytatja.

53. perc - Újabb magyar helyzet: Torghelle indítása után Hajnal jól tartotta meg a labdát, középre lőtte volna, de a védők beleértek, de az érkező Torghelle így is fejelni tudott: fejese azonban fölé ment.

52. perc - Gera kapáslövése 1-1,5 méterrel megy a kapu mellé.

51. perc - Gera szöglete centikkel megy el Juhász feje fölött.

46. perc - Dzsuzsák helyére Gera, Huszti helyére Rudolf, míg a román oldalon Danciulescu helyére Surdu állt be.

Eddig békés és barátságos volt a meccs. A második félidő kezdetét jelző sípszó után a román szektorból füstölgő-égő dolgok repültek a pályára percekig füstfelhőbe borítva a stadiont. A rendfenntartók odaértek és - talán - rendet tudnak tartani. A kérdés, hogy hogyan kerülhetett be a komoly (vagy komolynak mondott) ellenőrzések ellenére pirotechnikai eszköz a nézőtérre.

45. perc - Nem találjuk a helyünket a pályán a gól óta. Huszti löki hátulról Nicu szabadrúgás jöhet 17 méterről. Marica a sorfalba bombáz. a játékvezető pedig lefújja a félidőt.

42. perc - Vezetnek a románok. Beadás után Vanczák a pocsék helyre fejelte ki a labdát: Ghionea köszönte szépen, levette és a tizennégy méteterről a kapu hosszú sarkába lőtte a labdát. 0-1

A felszabadításaink veszélyes helyzetekben nem túl sikersek: eddig 42 perc már háromszor adtuk ilyen helyzetben a románoknak a labdát. A harmadik hibát góllal büntették a sárga mezes vendégek.

40. perc - Huszti kemény lövésébe vetődik bele Nesu.

39. perc - Maftei jön a sérült Dananae helyére.

34. perc - Az első ápolás: Chivu sarkát és lábát taposta meg Huszti. Fél percig állt a játék. Egy perccel később Dananae rosszul lépett, miközben Dzsuzsákkal a labdáért harcolt. Újra hosszú ideig állt a játék.

31. perc - Huszti beadásába beleérnek a védők, így lesz kis híján veszélyes. A szöget elmegy keresztbe.

28. perc - Román támadás végén magyar szabadrúgás jöhet: Marica taszított egyet a védőjén.

20. perc - Coman hatalmasat védett: Huszti szabadrúgása után Vanczák csúsztatott a labdába (bár lehet, hogy csak akart). A szögletet kapufára fejeltr Juhász, aztán a visszapattanó labda újra kapufára ment - a játékvezető azonban közbesípolt, a kapus támadása miatt kifelé jár a szabadrúgás.

Egyelőre erőszakosabb a magyar csapat, több a helyzetünk, és a védőmunkánk is magabiztosabbá vált a mérkőzés eleje óta.

14. perc - Dzsuzsák erőszakos, de beadását bedobásra mentik a román hátvédek.

9. perc - Komoly helyzet alakulhatott volna ki a magyar kapu előtt a bizonytalankodó védőink miatt, de aztán sikerült tisztázni.

6. perc - Bodor beadását kellett kikanalazni a román védőknek.

2. perc - Először Marica próbálkozása miatt kapták fel a fejüket a nézők, aztán Torghelle erőszakossága révén került kis híján helyzetbe.

Magyarország: Babos Gábor, Vanczák Vilmos, Gyepes Gábor (Fehér Csaba 72. perc), Juhász Roland, Bodor Boldizsár (Vadócz Krisztián 81. perc), Halmosi Péter, Dárdai Pál (Tóth Balázs 75. perc), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs (Gera Zoltán 46. perc), Huszti Szabolcs (Rudolf Gergely 46. perc), Torghelle Sándor (Priskin Tamás 78. perc).

Románia: Danut Coman, Ovidiu Dananae (Vasile Maftei 39. perc), Mirel Radoi (Dorin Goian 60. perc), Cristian Chivu (Marius Constantin 81. perc), Mihai Nesu, Bogdan Mara (Mihai Roman 74. perc), Iulian Apostol, Tiberiu Ghionea, Maximilian Nicu (Paul Codrea 60. perc), Ciprian Marica, Ionel Danciulescu (Romeo Surdu 46. perc).

A mérkőzés előtt a magyar és a román játékosok együtt emlékeztek a feburárban meggyilkolt román kézilabdásra, a Veszprém játékosára, Marian Cozmára. A megemlékezésen részt vett Petre Cozma, Marian Cozma édesapja is.

A mérkőzés játékvezetői szlovákok.

Magyarország utoljára 1981-ben verte meg a román labdarúgó válogatottat: akkor Fazekas góljával 1-0-ra nyertünk.


Korábban:
Erwin Koeman szövetségi kapitány gyakorlatilag kedden késő délután tartotta meg az első ˝igazi˝ edzést a barátságos mérkőzést megelőző felkészülés során válogatottunk játékosainak. A másfél órás tréningen a kiadós bemelegítést sok labdavezetéses feladat, egymás közti játék és a pontrúgások gyakorlása követte, a kapitány külön felhívta a figyelmet a labdabirtoklás, labdavezetés és a pontos passzok jelentőségére – tudósított az mlsz.hu.

A foglalkozás kitűnő hangulatban zajlott, valamennyi játékosunk egészségesen várja a szeptember 5-i, Svédország és a szeptember 9-i, Portugália elleni világbajnoki selejtezők előtti főpróbát.

A szerda délelőtti taktikai értekezlet előtt már csak egy kiadós séta szerepel nemzeti csapatunk programjában.
 

Erwin Koeman
Erwin Koeman


Magyarország–Románia

Puskás-stadion, 20 óra. Jv.: Vnuk (szlovák). Tv: Sport1.
Magyarország: Babos – Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor – Gera, Dárdai, Hajnal, Tóth B., Dzsudzsák – Rudolf.
Románia: Coman – Dananae, Radoi, Chivu, Nesu – Mara, Apostol, Ghoiane, Nicu – Marica, Danciulescu.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félmillió forinttal támogatja a Veszprémben tervezett, a februárban meggyilkolt Marian Cozma-emlékhely megépítését - ezt Kisteleki István, az MLSZ elnöke jelentette be azon a szerdai díszebéden, amelyen részt vett - többek között - az elhunyt román kézilabdázó édesapja, Petre Cozma is. A gyászoló apa hangsúlyozta, rendkívül hálás azért, hogy Magyarországon őszinte kegyelettel emlékeznek a fiára, s érzi a felé áradó szeretetet.

A díszebéden részt vett a magyar és a román labdarúgó-szövetség vezérkara, valamint Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete és Debreczenyi János, Veszprém polgármestere is.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. PrettyWoman 2009. augusztus 13. 16:53
  „Én már csak azt nem értem, Gera Zoli miért nem volt kezdőember?”
 • 30. Kukac40 2009. augusztus 13. 13:12
  „Sahin ebben teljesen egyetértünk! Ezek azok a problémák amiket mindenki tud, mindenki felháborítónak tart, (kivéve az érintetteket) de senki, semmit nem tesz, tehet ellene.”
 • 29. Sahin 2009. augusztus 13. 13:06
  „De, abból. Ellenben nem látok semmilyen felháborodást a kulturális liberalizmus szárnyai alatt nevelkedett söpredékek (kábítószeresek, sex és szerencsejáték mániákusok) ellen. Pedig ezekre a dolgokra sokkal, de sokkal több pénz elmegy (rehabilitáció, kezelések), vagy a politikai kampányok ellen, sikkasztások ellen; inkább azért kellene háborogni, hogy miért nem a sportot támogatják jobban. (Hány és hány tehetséges sportoló tűnt el a süllyesztőben, nem csak focisták!).”
 • 28. Kukac40 2009. augusztus 13. 12:31
  „Javítsatok ki ha tévedek. A sport támogatás nem közpénzekből történik? Nem adófizetők pénzéből?”
 • 27. Sahin 2009. augusztus 13. 12:24
  „@Kukac40

  Semmilyen releváns kapcsolat nincs az autópályaépítés, emberéletek és a futball anyagi támogatottsága között. Vagyis van, azok a pénzek amik ténylegesen a fejlődést biztosítanák (legyen az kórház, futball, autópálya), valahol, valamelyik politikai kör vezetőinek zsebében landol. (Mindegy, hogy ,,Bajnai, Orbán, Kisteleki", egy kutyák).”
 • 26. LiamDevlin 2009. augusztus 13. 12:12
  „kukac40, azért a legutóbbi hozzászólásod elég mélyen kimeríti a demagógia fogalmát...
  ezt azért beláthatod..?
  Részemről befejeztem a hozzászólásokat a témához!
  Üdv”
 • 25. Sahin 2009. augusztus 13. 12:01
  „@erstehilfe

  ,,.És ök tényleg kiadják a maximumot,mert tudják,ebböl lesz pénz.
  Ez Magyarhonban,ugye nem igy van"

  Látván az NB1 -es mérkőzések színvonalait, ezzel sajnos csak egyetérteni tudok.”
 • 24. Kukac40 2009. augusztus 13. 11:56
  „Ha tényleg bejutnak a VB-re az tényleg csoda lesz. De hány év után is? Mennyi pénzt köttöttünk addig feleslegesen? Hány ember életét lehetett volna megmenteni ebből a pénzből? Uram bocsá hány km autópálya készült volna el? (Már ha nem lopják el a zsozsót a tűzközeliek.)”
 • 23. erstehilfe 2009. augusztus 13. 11:32
  „Sahin!Kedves,hogy idézel tőlem.
  Tudom,relativ amit irtam,de sajnos a hosszú évek alatt,-a magyar,és a nyugati focit egyaránt követve-,én igy látom.Én akkor is szerényebbnek látom a külföldi játékosokat.És ök tényleg kiadják a maximumot,mert tudják,ebböl lesz pénz.
  Ez Magyarhonban,ugye nem igy van.Ott tudják,akkor is van pénz,ha nincs foci.Sajnos...
  A hozzászolásodbol, a politikai dologgal,maximálisan egyetértek.”
 • 22. Dr.Bubó 2009. augusztus 13. 11:03
  „Kedves pesszimista fórumozók!

  Ti ha kijutna a válogatott a vb-re akkor is leszaroznátok a magyar focit vagy ha a Loki bejutna a bl-be... gázak vagytok, azért felesleges beírni h a szellemi sötétségeteknek helyt adjatok. ide igenis a buzdítás kell, a futballáz, annak meglesz az eredménye, de ennek a vészjósló maszlagnak nem!
  különben pedig ha nem jutunk ki a vb-re akkor sincs világvége, az a lényeg hogy ez a csapat megszerettette magát a szurkolókkal, nem alibifocit játszik mint az nb1-es játékosok.
  Profi játékosok alkotják a válogatottat, ők is tudják mekkora tétje van a szeptemberi meccseknek, mi pedig higyjünk abban hogy jövő nyáron Dél-Afrikában ott leszünk! HAJRÁ MAGYAROK!”
 • 21. LiamDevlin 2009. augusztus 13. 11:01
  „Ja, igen, ha van sportág amit lehetne támogatni az a rögbi! Annak is a 7-es változata, elképesztően népszerű az egész világon, ráadásul hamarosan felkerül az olimpiai sportágak közé (lehet, hogy éppen az öttusa kárára). A baj az, hogy a rögbinek meg nálunk nincs hagyománya, szóval támogatottság szempontjából valószínűleg marad a foci:):)”
 • 20. Sahin 2009. augusztus 13. 11:01
  „"De,a fennt emlitett országokban,nagyon jól tudják,hogy nem minden a pénz...
  Söt,a játékosok,sokkal szerényebbek,amellett,hogy ők is milliomosok,ez tény.S nem felejtik el,hogy alázattal tartoznak a nézők,és a labdarúgás iránt!"

  De, sajnos nagyon jól tudják, nézzük csak meg nyugodtan a Cluj vagy Steaua Bucuresti klubok mögött kik állnak, milliárdosok, ugyanez a helyzet a többivel is, de megnézhetjük nyugodtan a portugál, dán ifiképző központokat, fényév. Amíg a mi emberarcú Istenként tisztelt politikusaink lenyúlják azt a pénzt, amivel fejleszteni lehet a stadionokat, központokat, addig ne is várjunk bámulatos javulást a futball terén se.”
 • 19. LiamDevlin 2009. augusztus 13. 10:48
  „kukac40! Azért ölnek ennyi pénzt Magyarországon is a fociba mert ez a világ legnépszerűbb sportja - nálunk is-(értsd: ezt nézik a legtöbben, erre költenek legtöbbet a szurkolók, stb).
  Az eredményeket hozó sportjaink meg -sajnos- de a kutyát sem érdeklik (kajak-kenu, öttusa, és a vizilabda is csak nálunk népszerű, Nyugat-Európában és USA-ban, vagy Ázsiában legtöbben azt sem tudják, hogy létezik ilyen sport....)!!
  Ezek a tények.
  Üdv”
 • 18. erstehilfe 2009. augusztus 13. 10:44
  „A román foci,kedves honfitársaim,sajnos más dimenzió.Ezt el kell ismernünk.Ahogyan a svéd,portugál,dán foci is.Tudjátok,fényévekre vannak elöttünk...Mert ök ezért tettek is!Mi(velem együtt),sajnos megelégszünk,ezzel a lelketlen "focival",hogy most egy kicsit mintha jobb lenne,most esélyünk van,stb jelmondatok mellett.Közben külföldi edzők és játékosok keresik halálra magukat,ebben a silány,nb1-nek csúfolt valamiben...
  De,a fennt emlitett országokban,nagyon jól tudják,hogy nem minden a pénz...
  Söt,a játékosok,sokkal szerényebbek,amellett,hogy ők is milliomosok,ez tény.S nem felejtik el,hogy alázattal tartoznak a nézők,és a labdarúgás iránt!
  Mindamellet,én sem temetem a magyar focit,de már iszonyat módom kivánom,a nagy magyar foci sikereket!
  Jó adag fanatizmussal,persze,a fennt emlitett csapatok,is legyözhetők...HAJRÁ MAGYAROK,SZEBB JÖVŐT A MAGYAR LABDARÚGÁSNAK!”
 • 17. Sahin 2009. augusztus 13. 10:25
  „@blazsej88

  A hozzászólásod 90% -val egyetértek (ugyanúgy LiamDevlinével), érezni, hogy ti értetek a futballhoz; de szerintem csak érzelmi túltengések miatt írtatok olyat, hogy külföldön már nem a labdarúgást művelik (bár van benne némi igazság, más dimenzió az tény), legbelül ti is tudjátok, hogy ez a megállapítás azért meredek.

  @Primax

  "Pénz - az adófizetők zsebéből (is) - mindig van."

  Bárcsak ez lenne a legrosszabb, legsötétebb dolog, amire "elmegy a pénzem".

  Függetlenül ettől, hajrá Magyarország és hajrá LOKI!”
 • 16. blazsej88 2009. augusztus 13. 10:02
  „Drága Honfitársaim!
  MIért vagytok ilyen pesszimisták, ha egyből kikap a csapat? Miért kell olyan butaságokat mondani, hogy nincs magyar foci és, hogy nullák vagyunk. Hihetetlen...
  Szerintetek tényleg nincs magyar foci? Akkor szertnék néhány tényt leírni: 4 éve nem volt magyar csapatnak ekkora sansza bejutni a BL csoportkörébe, mint most a DVSC-nek. (Akkoriban a Fradinak nem sikerült a Prága ellenében, hosszabbításban maradtak alul.) A Loki a legrosszabb esetben is az EL csoportkörében indul, ami szintén nagy szó. Válogatott: Emberek! 2. helyen állunk a vb-selejtező csoportban!!! Ez azért nem semmi, ha megnézzük milyen válogatottak vannak mögöttünk. Igaz a neheze most jön, de hinni kell a sikerben, anélkül semmi értelme nem lenne az egésznek. Helyén kell kezelni a dolgokat!
  Egyszó, mint száz: Hajrá Magyarok! Soha nem szabad feladni, menni kell előre, küzdeni kell, előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is.
  Akit meg irritál a focink az nézze azt a labdarúgásnak nem nevezhető külföldi szart, ahol olyan pénzek vannak, hogy kisebb államokat lehetne belőle megvenni...
  Minden jót!
  Hajrá Sopron!!!”
 • 15. Kukac40 2009. augusztus 13. 09:42
  „Kár ebbe a sportba ennyi pénzt beleölni. Ha tétnélküli meccsen se tudnak nyerni, mitakarnak? Az eredményeket hozó sprtágakat kell támogatni.”
 • 14. H.Gabi 2009. augusztus 13. 08:20
  „Engem csak az bánt, hogy amikor Fehér Miki elhunyt, akkor nem volt ekkora gyász és segítség az MLSZ részéről:( Győrben a szobrot sem fizették ki, amit Miki emlékére készített egy szobrász.
  Félreértés ne essék én is, mint kézilabda szurkoló, nagyon sajnálom Mariant, de szerintem ez az egész már csak politika!!És nem együttérzés!”
 • 13. Reális 2009. augusztus 13. 07:47
  „Svédek,portugálok megesznek bennünket,ha így játszunk!Különben is a sok csere miatt semmit nem ért a 2. félidő vége!65 perccel készülni ilyen fontos vb-selejtezőkre?”
 • 12. Donito 2009. augusztus 13. 07:37
  „Primax, Erstehilfe, meg a többi okos... látszik, hogy életetekben nem csináltatok semmilyen sportot szívvel, lélekkel, de még nézni sem tudjátok. Eddig a válogatott lelketlenül jásztott, bohóckodni ment ki a pályára. Az utóbbi meccseken viszont odateszik magukat. Látni a hozzáállásbeli különbséget. Nem biztos, hogy a focisták a hibásak abban, hogy annyit keresnek, hanem inkább azok akik szándékosan duzzasztják, emelik a béreiket.
  Régen sem volt másként, mert az élsportolók, focisták régen is többet kerestek mint az átlag, szóval szerintem inkább hagyjuk a pénz dolgot.
  LiamDevlin, osztom a véleményed!
  Inkább szurkoljatok okosok, ahelyett, hogy uszítjátok a népet!

  Hajrá Magyarok!!!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatottak Győrben

Vízilabda - Két héttel a női ob I nevezési határidejének lejárta előtt eldőlt, hogy búcsúzik a… Tovább olvasom