Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Magyar Vilmos: Minden szervezés kérdése

Sporttörténet - A győri sporttörténeti bizottság hatodik vendége a magyar női öttusa egyik megteremtője, Magyar Vilmos volt. Magyar Vilmos mesteredző, a magyar női öttusa „atyja" humorával remek hangulatot teremtett a győri sporttörténeti bizottság vendégeként.
Beszélt többek között gyermek- és fiatalkori csínytevéseiről és természetesen sportmúltjáról is. Nagy mondása, miszerint „minden szervezés kérdése", többször is elhangzott a beszélgetés alatt.

„Gyermekkoromban imádtam futballozni a testvéreimmel. Vén diófákat jelöltünk ki kapuknak és a nagyapám mindig mérgelődött, hogy lerúgjuk a termést. Később a bencés gimnáziumba, majd onnan a katonai iskolába kerültem. Állandóan kilógtam több társammal a közeli kocsmába, s sajnos volt, hogy le is buktam és a szabadságomat a felére csökkentették. Később edző és építész voltam egyben.

Magyar Vilmos, Molnár Péter sportigazgató, Röck Samu és a Balczó Andrást ábrázoló festmény. Fotó: Szük Ödön

Sokak szerint nehéz összeegyeztetni a kettőt, de szerintem minden csak szervezés kérdése..." – mondta a 84 éves tréner.

A beszélgetésen megjelent Császári Attila, az öttusaszövetség elnöke és Pécsi Gábor, a szövetség főtitkára, akik egy könyvet ajándékoztak a volt szövetségi kapitánynak. A bizottság főmunkatársa, Röck Samu az öttusasport történetének legnagyobb alakjáról, a legendás Balczó Andrásról készült festményt adott át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsillagok gálája a győri zsinagógában

Sportgála - A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriuma kedden 18 órakor a győri… Tovább olvasom