Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Magyar szumó siker az Egyesült Államokban

A Los Angelesben megrendezett nemzetközi szumóversenyen óriási sikert ért el két magyar versenyző. Major Gyula 115 kg-ban lett aranyérmes, míg Tóth Barnabás nehézsúlyban és open kategóriában is a legeredményesebb lett.
A több mint 15 országból érkezett versenyzők két napon keresztül mérték össze tudásukat az „ Angyalok Városában". A magyar csapat sikere köszönhető Dvorák László egykori világérmes birkózónak is, aki Major Gyulának és Tóth Barnabásnak segített a felkészülésben.

Tóth Barnabás kiemelkedő erőnléti és lelkiállapotban utazott el, hiszen két héttel ezelőtt a Leányfalun megrendezett nemzetközi nagydíjon magabiztosan megnyerte az open kategóriát. A kiemelkedő nemzetközi teljesítmény annak a tudatában még fényesebben ragyog, hogy a magyar sportolók a szumó szövetség szerény anyagi helyzete miatt egész évben saját költségükön készülnek és utaznak a versenyekre.

Tóth Barnabást az a megtiszteltetés érte, hogy a világ legjobb profi szumó versenyzője Akebono - akit a szumó hazájában félistenként tisztelnek - a magyar sportoló teljesítményét látva, egy személyes ajándékkal lepte meg és barátjává fogadta. Sőt, az aktív szumótól visszavonult versenyző Tóth Barnabás kedvéért újra a küzdőtérre lépett, és a közönség legnagyobb örömére bemutató mérkőzést vívott ellene.

Tóth Barnabás és a magyar szumó válogatott eredménye azért is figyelemre méltó, mert a Magyar Sumo Szövetség szerény anyagi helyzete miatt saját erőből finanszírozzák a versenyzést. Idén februárban a jobb szakmai felkészülés érdekében a versenyzők úgy döntöttek, hogy - szintén saját költségen - elutaznak Japánba, a szumó hazájába és egy edzőtábor keretében próbálják csiszolni tudásukat. A legősibb japán sportegyetem -TAKUSHOKU - elsőként fogadott európai sportolókat személyükben. Az edzőtábor sikerességét bizonyítja, hogy az egyetem rektora az ottani kiemelkedő teljesítményünkért oklevélben részesítette őket.

Tóth Barnabás eredményei:

2003, USA-Los Angeles: Amerikai Nagydíj nehézsúly és open kategória 1.hely
2003, Leányfalu: Nemzetközi Nagydíj: Open kategória 1.hely
2003: Európai ranglista 5. hely
2003, Tokió: Első és egyetlen európaiként TAKUSHOKU Sportegyetemen edzőtábor
2002, Lengyelország: Világbajnoki bronzérem csapatban
2002, Holland Nagydíj: aranyérem
2002, Norvégia: ezüstérem
2002, Los Angeles: Open kategória ezüstérem, nehézsúly bronzérem
2002: Nehézsúly és abszolút kategóriában magyar bajnok
2002, Magyarország: Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium Nívó Sportdíj
2002, Leányfalu: Európai Rangsoroló Nagydíj 2. hely
2001, Japán: Világbajnoki 5. hely
2001, Hollandia: Európa-bajnoki 7. hely egyéniben
2001, Ausztria: Abszolút bajnok

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs újabb sikere

A győri Darázs Ádám négy év után ismét magyar bajnok lett. A szintén győri Danis Richárd negyedik,… Tovább olvasom