Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Magyar snowboard bajnokság Murauban

Közhelynek közhely, de attól még igaz: Murauba haza járnak a magyar snowboardosok. Ezen a hosszú hétvégén már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg az osztrák síparadicsomban a magyar snowboard bajnokságot. Kismagyarország a Lajtán túl.
Győztes csapaton ne változtass! - áll a labdarúgás nagykönyvében. Régi nóta, már régen nem foglalkozik vele senki, de ha egy jó sorozatban lévő csapat beleszalad egy nagy pofonba, tuti, hogy előkerül a szlogen. Mert, azért egy kicsi igazság van benne, és nem csak focira, ill. csapatra vonatkozóan. Transzformálhatnánk úgy is ezt a szentenciát, hogy "győztess helyen ne változtass", és ebben az esetben (is) igazunk lenne.

Logikus, ha egyszer, mondjuk Murauban, rendeztünk egy snowboard magyar bajnokságot, ahol mindenki felettébb jól érezte magát, volt hó, jó volt a pálya, és szívesen jöttek a versenyzők. Mert jönnek, minden évben egyre többen! Ami nem csak a fentiekben leírt tétel igazságát bizonyítja, hanem azt is, hogy combosodik a magyar snowboard társadalom, és már nem csupán a téli szünetben deszkát csatolók tábora, hanem az aktív versenyzőké is. Ezt újságolta el Zarándi András az extrem.hu-nak, amikor arról kérdeztük, hogy zajlott a XII. Snowboard magyar bajnokság.

Nyomul a freestyle

- Minden nagyon szép és minden nagyon jó volt. Nagyszerű, csodálatos idő volt, sok versenyző, és rengeteg látogató. Több ezer magyar síelő, snowboardos, vendég volt kint Murauban, gyakorlatilag az egész település magyar volt. Az pedig külön öröm, hogy az idelátogatók egyre inkább képben vannak a versenyt illetően, tudják, hogy miért jönnek és mit kapnak.

- A mezőny is egyre népesebb lesz, nem csak a nézők tábora?
- A mezőny is egyre gyarapodik, minden évben több induló van. De nem csak snowboardban, idén pl. rendeztünk sícross bajnokságot, ahol több induló volt, mint a hagyományos síbajnokságon.

- Gondolom, a létszám növekedésével együtt jár a színvonal emelkedése is.

- Szerencsére igen, minden számban egyre jobb versenyeket tudunk rendezni. A legtöbb induló még mindig az alpin kategóriában van, de a technikásabb számok is nagyon gyorsan fejlődnek, elsősorban a freestyle. Itt az 5-6 legjobb sráctól már nagyon komoly ugrásokat lehetett látni.

Már nem csak a fiúk

- Azt, hogy a fiúk mezőnye meglehetősen kiegyensúlyozott, azaz sok a hasonlóan jó teljesítményre képes rider, láthattuk a DHBP-n, a Westend tetején. A lányoknál kezd kialakulni valami hasonló tendencia?
- A lányok helyzete egy kicsit más. Ők sokkal kevesebben vannak, alig 4-5 olyan lány van, aki magasabb színvonalon tud teljesíteni. Ebben viszont az a jó, hogy ha jön 1-2 új arc, ők máris felkavarják a mezőnyt, hiszen gyakorlatilag 50%-kal emelik a létszámot. Most egyébként még a szokottnál is kevesebben voltak, miután ketten sérülés miatt nem tudtak elindulni. Az viszont egyértelműen látszik, hogy kezd beérni az elmúlt évek snowboardos divathulláma. 4-5 éve, amikor betört a sport az országba, nagyon sokan kezdtek el snowboardozni, és ebből a mezőnyből most már kezd kinőni egy komoly versenyző társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az edző mindig a családban marad

Eddigi edzője, édesapja helyett már vőlegénye irányítása alatt készül a győri atléta. A Győri Dózsa… Tovább olvasom