Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Magyar siker – a vártnál biztosabban

Kosárlabda - A magyar női kosárlabda válogatott EB-selejtezőn 76-58-ra győzte le Sopronban a horvátok legjobbjait.

A hangosbemondó „miszterként", azaz férfiként konferálta föl a cseh játékvezető hölgyet, Ilona Kittlerová sporttársnőt... Stampalija becsorgó labdájával a vendégek szereztek vezetést, Bujdosó ügyes akció végén gyorsan egyenlített, a következő gyors magyar támadást pedig Vajda Anna fejezte be kosárral. A horvátok motorjának tartott Jelavicot a mieinknél irányítóként kezdő Fegyverneky őrizte, igen hatékonyan.

A cseh játékvezető hölgy – talán még a fiúsítást nehezményezve – erősen véleményes támadóhibát ítélt Ujhelyi ellen, majd Jelavic dobott triplát, zárásból kibújva. A mieink gyors játékába sok pontatlanság csúszott. A horvátok nem tudtak tiszta helyzetekből dobni, a lepattanókat pedig Vajda és Ujhelyi Petra szedték le.

A csereként beálló Bura kosaraival fordított Horvátország. Válogatottunk „egyemberes" csapat volt, az első 6 percben szerzett 9 magyar pontból 7 Vajda nevéhez fűződött. A negyed hajrájában Horti a kispadról beszállva „hozott" pontokat a magyar csapat játékába, majd az eredeti posztjára, a hátvéd helyére visszakerülő Fegyverneky pontjaival – többek között az utolsó pillanatban szerzett remek, bedobás utáni találatával – visszaszerezték a vezetést legjobbjaink. 

A mezőny legjobbjának, Fegyvernekynek a 9-es Horti zár.
A mezőny legjobbjának, Fegyvernekynek a 9-es Horti zár.

 

A második szakasz elején mindkét csapat több labdát eladott. Bujdosó, majd egy szellemes, ügyes, gyors támadás végén az „indulóember" szerepében ritkán tetszelgő Ujhelyi is pontokat tett a közösbe, 8 ponttal elléptek a mieink, majd időt kért a horvátok mestere. A kis szünet Fegyvernekynek használt, felnőtt Vajda mellé pontszerzésben, s tovább nőtt a mieink előnye, a negyed közepén már 13 ponttal vezetett Rátgéber László együttese.

Megtört a lendület, Vajda triplával lendítette át a holtponton válogatottunkat. A következő hazai akció egy parádés kombináció végén Englert kosarával zárult, a szép megoldások láttán egyre hangosabb lett a közönség. Vajdának pedig a 19. perc végére meglett a dupla-duplája (15 pont, 10 lepattanó). A félidő végére közel 20 pontra nőtt a kiválóan védekező magyar csapat előnye.

Englert triplájával indult a második félidő, s ami még ennél is fontosabb, 20 pont fölé nőtt a különbség. Bár akadtak hibák s figyelmetlenségek a védekezésben, Englert és Bujdosó találataival tartani tudta 20 pont körüli előnyét válogatottunk. A negyed közepén jött egy nagyobb hullámvölgy a mieinknél, 15 pontra feljöttek Ivezic hármasával a vendégek, jókor jött Krivacsevics kosár plusz büntetős játéka, majd Honti szerencsés találatával visszaállt a 20 pontos különbség. Zónára álltak át a vendégek, akiket Ivezic próbált triplákkal versenyben tartani, ám Bujdosónak „sült a keze" csak, továbbra is megnyugtató volt a magyar előny.
A zárószakaszt rossz dobásokkal indították a mieink, szerencsére a védekezéssel nem volt gond. Aztán a negyed közepén villant Jelavic, 13-ra jöttek fel a vendégek, kellett Englert újabb hármasa. Gyakorlatilag ez meg is adta a kegyelemdöfést a horvátoknak, elsősorban kemény, fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően biztos győzelmet arattak a mieink.

Rátgéber László: – Örülök neki, hogy a csapat megőrizte keménységét, agresszivitását. Ennek köszönhetően tudott ma nyerni, és nagy szükség lesz erre szombaton is a szlovákok ellen.

Nenad Amanovic: – Sok nehézséggel küzd csapatom, amely az első félidőben nagyon gyengén játszott. Sajnos a meccs lényegében már ekkor eldőlt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra pályán az olimpikonok

Kézilabda - A hétvégén ismét hazai környeztben láthatják az érdeklődők az Audi-ETO csapatát. Könnyen… Tovább olvasom