Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Magyar remények

Egy nap múlva 36 ország mintegy ezer versenyzőjének részvételével megkezdődik a triatlon Európa-bajnokság. A magyar válogatott nincs könnyű helyzetben, hiszen roppant erős mezőny gyűlt össze a nevezések ismeretében, ennek ellenére a szakvezetés az első tíz hely közé vár több hazai versenyzőt is.
Csütörtökön délután négy órakor a győri Aranypartról az elit junior férfi kategória úszórajtjával indul a vasárnapig tartó triatlon Európa-bajnokság. A nagyszabású sportesemény minden eddiginél jobban „ igénybe veszi " a várost, miután a kerékpáros és futószámoknak a történelmi belváros ad otthont, míg a befutó a Szent István úton, a városháza előtt lesz.
A verseny zavartalan és biztonságos megrendezésével kapcsolatban a megyeszékhelyen csütörtök délutántól vasárnap kora estig időszakosan példátlan méretű útlezárásokra kerül sor, ezért a szervezők kérik a lakosság türelmét.

Az Európa-bajnokság programja:

Július 4., csütörtök
16 óra: elit junior férfirajtja. 17 óra: elit junior női rajtja. 18.15 óra: elit felnőtt kvalifikáció rajtja.

Július 5., péntek
17.45 óra: elit felnőtt női döntő rajtja. Július 6., szombat, 11.45 óra: elit felnőtt férfidöntő rajtja. 14 óra: fogyatékosok rajtja. 15 óra: amatőrverseny rajtja.

Július 7., vasárnap
12.30 óra: csapatverseny rajtja.
A magyar felnőttcsapat
Férfiak: Kuttor Csaba, Ágoston Szabolcs, Lipták Tamás, Hóbor Péter, Kis Gyula, Bajai Péter, Varga Szabolcs, Szilágyi Egon.
Nők: Molnár Erika, Walkó Andrea, Hubai Tímea, Danka Olga, Szomjas Borbála.
Bence Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke elmondta, a sydneyi olimpián nagyobb reményekkel vágtak neki a mieink, az eredmények viszont gyengébbek voltak. Éppen ezért új alapokra helyezték a sportágat, s felállították az edzőbizottságot, melynek elnöke Nemes Csaba. A szakmai munka első számú felelőse elmondta: két klasszis hiányzik a válogatottból, miután Góg Anikó sérülés miatt csak csapatban áll rajthoz, míg a duatlonban világ- és Európa-bajnoki címet szerzett Csomor Erika a gyengébb úszása miatt nem vállalta az indulást.

Jó szereplésre így is van esély a nőknél, Molnár Erikától az első tíz hely valamelyikének megszerzése a minimális terv, de az első hatba is bekerülhet a nagyszerű sportoló.
A férfimezőnyben Kuttor Csabától várnak jó szereplést a magyarok. Kuttor a télen öt hónapot töltött Új-Zélandon, ahol elsősorban kerékpárostudását fejlesztette. Azóta komoly versenyen nem vett részt Kuttor, így csak ő is remélni tudja, hogy a kemény felkészülés az EB-n gyümölcsözik majd.

Varga Szabolcsot is természetesen ösztönzi a hazai pálya, ráadásul neki ez lesz az első egyéni Európa-bajnoksága. A sportággal komolyabban csak másfél éve foglalkozó fiatalember úszásban próbál előnyhöz jutni, a kerékpározás során a bolyban maradás a célja, a futás során pedig bármi megtörténhet. Gyors futónak vallja magát, de azzal is tisztában van, hogy a tíz kilométeres táv inkább az állóképességről szól.
Ami a juniorokat illeti, az ifjúsági duatlon EB-n aranyérmes Koch Renátában és Pocsai Balázsban bízik leginkább a szakvezetés.
A verseny biztosítása érdekében komoly változások várhatók a közlekedésben. Ezzel kapcsolatosan Jezsó György, a városépítési iroda vezetője elmondta: az 1996-os pápalátogatáshoz hasonló korlátozások lépnek életbe a város egyes szakaszain, de reméli, hogy a lakosság az esemény mellé áll, és türelmes lesz a hétvégén.

Az autósokat arra kérik a szervezők, ha tehetik, ne használják gépkocsijaikat, hanem inkább a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe, melyek megszokott útvonalai is jelentősen módosulnak a kontinensbajnokság ideje alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazília nyerte a vb-t

Véget ért a XVII. labdarúgó-világbajnokság: Brazília ötödik aranyérmét szerezte meg, miután a… Tovább olvasom