Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Magyar Kupa: 5:3-as összesítéssel kiesett az ETO

Gólokban gazdag mérkőzésen 3:3-as döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC az MTK együttesével, így a fővárosiak jutottak a legjobb négy csapat közé a Magyar Kupában.
Két gólos idegenbeli veresége után hazai pályán csak döntetlent játszott a Győri ETO FC együttese, így 5:3-as összesítéssel az MTK jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Győri ETO FC – MTK Budapest 3:3 (2:1)
ETO Park, 1400 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II., Viszokai)

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Had, Dinjar – Kamber (Illés, 60.), Pátkai – Varga R., Strestík (Andric, 58.), Kronaveter – Rudolf (Burgos, 75.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

MTK: Groppioni – Nagy T., Kelemen, Rodenbücher, Poór (Vukmir, a szünetben) – Batik (Pölöskei, a szünetben), Vass Á., Kanta J., Korváth Zs. - Eppel, Ladányi (Vass P., 73.). Szakmai igazgató: Garami József.

Gólszerző: Pátkai (21.), Varga (23.), Andric (85.), illetve Kanta J. (45., 87.), Eppel (47.)

Sárga lap: Pátkai (56.), Svec (71.), illetve Kelemen (17.p.), Batik (23.), Nagy T. (65.)


Horváth Ferenc: - Jól játszottunk az első félidőben, ledolgoztuk a hátrányunkat. Jó csapat vagyunk, de mi sem tudunk mindet elbírni. Bocsánatot kéne kérniük néhány embernek, hogy miért rontották el a 2,5 hónapos munkánkat. Sokadig tizenegyest nem kaptuk meg ezúttal sem. A második félidőben bele voltunk kényszerítve a támadásba, a játékosok becsülettel küzdöttek, de ez kevésnek bizonyult.

Garami József: - Hamar egyenlített a párharcban az ETO, de ezt követően veszélyesen játszottunk. A második félidőben sikerültek a támadásaink, a gólok megnyugtatták a játékosokat.


Kétgólos hátrányból várta a mérkőzést a Győri ETO FC együttese, hiszen az első találkozón 2:0-ra bizonyultak jobbnak a fővárosiak. Ennek tudatában alaposan bekezdtek a győriek, az első tíz percben sorra dolgozták ki a helyzeteket. A gólszerzéshez legközelebb Rudolf állt, de távoli lövése a bal oldali kapufán csattant. Kronaveter fejjel, Strestík bal lábas lövéssel veszélyeztetett, ám Groppioni mindkétszer vetődve hárított.

A győri helyzetek után egy gyors ellentámadást vezetett az MTK, de Had kétszer is blokkolni tudta a próbálkozást. A zöld-fehérek továbbra sem vettek visszább a lendületükből és egy gyönyörű támadás végén Rudolf lőtt középre a támadókhoz, de Groppioni kivetődve avatkozott közbe. A kipattanó labdára Varga csapott le, majd szép cselt követően középre passzolt Pátkaihoz, aki higgadtan gurított az üres kapuba. 1-0

Két perccel később a kaputól 23 méterre szabadrúgáshoz jutott az ETO. A labda mögé Varga állt, aki jobb lábbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt. 2-0

Hamar sikerült ledolgoznia hátrányát Horváth Ferenc együttesének, így a folytatásban a biztos továbbjutáshoz már csak egy gólt kellett szereznie. Érthetően már nem rohamoztak ugyan olyan elánnal, ám a fővárosiak ellentámadásai rendre veszélyt hordoztak. 

A találkozó 38. percében Strestík félfordulatból leadott lövését Kelemen kézzel blokkolta, de a játékvezető sípja néma maradt. A hazaiak játékosai jogosan reklamáltak, hiszen a vendégek védőjének második sárga lapot kellett volna adni és kiállítani, valamint büntetőt ítélni az ETO javára.

A lelátón már szinte mindenki elkönyvelte a kétgólos győri előnyt a szünetre, de Kanta 45. percben szerzett találatával szépített az MTK együttesének. (2-1)A félidő előtt nehéz helyzetbe kerültek a győriek, hiszen az idegenben lőtt fővárosi gól miatt ismét két gólt kellett szerezniük a továbbjutáshoz. 


Szünetet követően még nagyobb bajba került az ETO. Gyors ellentámadás végén a találkozó 47. percében Eppel egyenlített az MTK-nál, így már három gólt kellett volna továbbjutáshoz.

A zöld-fehérek ezúttal is nagyon kitámadtak, nem összpontosítottak nagy figyelmet a védekezésre. A győriek középpályáját gyors kontrából rendre könnyen átjátszotta az MTK fiatal játékosai. Kamber és Pátkai futóteljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, de hatékonyan nem sikerült szűrni a középpályán.

A második félidőben küzdöttek a hazaiak, de kevés helyzetet dolgoztak ki. A Találkozó 85. percében Illés passza után Andric góljával vezettek a győriek, de két perccel később Kanta második találatával egyenlített az MTK. 3-3
Gólokban gazdag mérkőzésen, végül 5:3-as összesítéssel megérdemelten jutott be Garami József együttese a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.


Online közvetítés

5:3-as összesítéssel az MTK együttese jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Vége a találkozónak! 

90.p. Vass Á. távoli lövését Kamenár fogta. 

88.p. Andric bal oldali beadása után Burgos fejesét Groppioni hárította.

87.p. Ismét egyenlített az MTK! Vass passzolt vissza Kantának, aki 11 méterről jobb lábbal kilőtte a kapu bal felső sarkát. 3-3

85.p. Vezet az ETO! Illés passzolt szépen jobbról a középen üresen álló Andrichoz, aki jobb lábbal 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. 3-2

75.p. Rudolfot Burgos váltotta a győrieknél.

75.p. Dinjar szabadrúgásból csavart 20 méterről a kapu bal oldala felé, Groppioni vetődve hárított.

73.p. Ladányi helyére Vass Patrik érkezett a pályára.

71.p. Svec kapott sárga lapot Ladányi lerántásáért.

69.p. Eppel jobbról passzolt középre Pölöskei felé, akinek 10 méterről leadott nagy erejű lövését óriási bravúrral védte Kamenár.

68.p. Egymás után két szögletet végezhetett el az ETO a jobb oldalon, de rendre tisztáztak a vendégek védői.

65.p. Nagy T. kapott sárga lapot Varga felrúgásáért.

64.p. Horváth passza után Eppel nagy helyzetben csúnyán eltörte a labdát. 

60.p. Kambert a fiatal Illés váltotta a győrieknél.

58.p. Strestík helyére Andric érkezett a pályára.

56.p. Pátkai kapott sárga lapot reklamálásért.

47.p. Egyenlített az MTK! Ismét gyors ellentámadás után Ladányi ugratta ki Eppelt, aki higgadtan gurított 8 méterről a kapuba. Kamenár még bele ért a labdába, de hárítani nem tudott. 2-2

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

A szünetben kettőt cserélt az MTK. Poór helyére Vukmir, míg Batikot Pölöskei váltotta.

Vége az első félidőnek!

45.p. Szépített az MTK! Batik pörgetett a középen álló Kantához, aki állítás után a tizenhatos vonalától jobb lábbal a kapu jobb oldalába tekert.

40.p. Varga szabadrúgása után Lipták fejelt a kapu bal oldala mellé.

38.p. Rudolf beadása után Strestík fél fordulatból lőtt jobb lábbal, Kelemen kézzel blokkolta a próbálkozást, de a játékvezető sípja néma maradt és nem ítélt büntetőt.

35.p. Kanta beívelését Kamenár csúnyán elszámította, de szerencsére tisztázni tudtak a védők.

28.p. Horváth 18 méteres, nagy erejű lövését Kamenár bravúrral hárította.

23.p. Góóóóól! Varga 25 méterről, szabadrúgásból gyönyörűen lőtt a kapu bal oldalába. A vendégek kapusa a másik irányba mozdult el, de senki nem ért bele a labdába. 2-0

23.p. Batik kapott sárga lapot Rudolf felrúgásáért.

21.p. Góóóóól! Gyönyörű támadást vezetett a jobb oldalon az ETO, majd Rudolf belőtt labdáját Groppioni vetődve megakadályozta, de a kipattanó labdára Varga csapott le. Szép csel után középre passzolt Pátkai felé, aki könnyedén gurított 7 méterről az üres kapuba. 1-0

20.p. Gyors fővárosi ellentámadás végén Poór és Kanta lövését is blokkolta Had.

17.p. Kelemen kapott sárga lapot kezezésért.

14.p. Poór távoli lövését magabiztosan fogta Kamenár.

9.p. Pátkai bal oldali beádása után Kronaveter fejelt 7 méterről, Groppioni ezúttal is vetődve hárított.

7.p. Kronaveter sarkazása után Rudolf 20 méterről, bal lábbal a bal oldali kapufát találta el.

5.p. Strestík cselezett középen és lőtt 20 méterről, bal lábbal, laposan a kapu jobb alsó sarka felé, Groppioni vetődve hárított.

3.p. Svec iramodott meg a jobb oldalon, majd középre passzolt Rudolfhoz, aki állítás nélkül 14 méterről kevéssel lőtt a bal oldali kapufa mellé.

1.p. A vendégek kezdték a találkozót.

A találkozó kezdőrúgását a vasárnap 73. életévét betöltő Verebes József végezte el. Tarsoly Csaba, a győriek elnöke sállal köszöntötte az ünnepeltet.

Győri ETO FC – MTK Budapest

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Had, Dinjar – Kamber, Pátkai – Varga R., Strestík, Kronaveter – Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Wolfe, Andri, Burgos, Dudás, Mevoungou, Illés.

MTK: Groppioni – Nagy T., Kelemen, Rodenbücher, Poór – Batik, Vass Á., Kanta J., Korváth Zs. - Eppel, Ladányi. Szakmai igazgató: Garami József.
Csere: Hegedűs (k), Vass P., Vukmir, Pölöskei, Torghelle, Tóth F.

Előzetes

Kétgólos hátrányból várja a Győri ETO FC az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját. A szerdán 18 órakor kezdődő találkozón az ETO-ból hiányzik majd Kalmár Zsolt, aki Budapesten a második sárga lapját kapta a sorozatban, ami automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást jelent számára.

Az ETO várható összeállítása: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kronaveter, Strestík – Rudolf, Varga R.

– Megkértem a játékosokat, hogy csak az lépjen pályára szerdán, aki elhiszi, hogy továbbjuthatunk. Miután senki nem tette fel a kezét, aki ne hinne benne, ennek szellemében remélem, sikeresek leszünk a mérkőzésen – kezdte Horváth Ferenc, az ETO vezetőedzője.

Az MTK elleni odavágó óta az ETO megnyerte a bajnoki találkozóit, talán ez is segíthet a továbbjutás kivívásában.

– Talán nem leszünk annyira görcsösek, mint amilyenek az első mérkőzés alatt voltunk – folytatja a győri vezetőedző. – Nagyon bízom abban is, hogy a helyzetkihasználásunk is olyan lesz, mint amilyen most a hétvégén volt.

Az ETO játékosai (fehér mezben) hisznek a sikerben, abban, hogy a Paks legyőzése után a kupában is eredményesek lesznek.
Az ETO játékosai (fehér mezben) hisznek a sikerben, abban, hogy a Paks legyőzése után a kupában is eredményesek lesznek.


Eredményazonosság esetén kétszer 15 perces hosszabbítás, majd tizenegyesrúgá- sok következnek.

– A tizenegyes elvégzése nem rúgótechnika, sokkal inkább lelkiállapot kérdése. Éppen ezért biztos, hogy nem fogjuk előre kijelölni azokat, akiknek adott esetben oda kell állni a labda mögé. Ezzel ráérünk majd akkor foglalkozni – említette Horváth Ferenc.

Az MTK várható összeállítása: Groppioni – Nagy T., Kelemen D., Rodenbücher, Poór – Pölöskei Zs., Vass Á. – Bese, Kanta J., Ladányi – Torghelle.
A két csapat a hétvégén a bajnokságban is megmérkőzik egymással.
– Én nem teszek különbséget a két meccs között. A kupa most azért fontosabb, mert ez a meccs következik előbb. A legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, hiszen tovább akarunk jutni a Magyar Kupában a legjobb négy közé – fejtegette az edző.

A győri szurkolók egy belépővel akár két összecsapást is megnézhetnek, hiszen a mai jegy a szombati bajnoki mérkőzésre is érvényes lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendületet adhat az első diadal Gyirmóton

A hétvégén először győzött tavasszal az NB II-es Gyirmót. Tovább olvasom