Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Magyar aranyat vár Athénban

Bemutató edzést tartott Győrött Komáromi Tibor többszörös világbajnok birkózó, jelenlegi szövetségi kapitány, aki nagyon szeretné, hogy a sportág magyar képviselői Athénban aranyéremmel zárjanak. Véleménye szerint a sportág vidékről várhatja a megerősödést.

Győrbe érkezve kellemes meglepetésben volt része Komáromi Tibornak, a birkózók szövetségi kapitányának. Sillai László, a Győri Dózsa SE ügyvezető elnöke azért hívta meg az elismert szakembert, hogy a dózsások vendégeiként Győrben edzőtáborozó francia birkózók okulására egy bemutató edzést tartson. „Ilyen nyüzsgés, ennyire parázs élet nincs a fővárosi sportpályákon. Ahol ilyen sokan sportolnak, ott menthetetlenül előbukkannak a tehetségek. Erre pedig nagy szüksége van a magyar sportnak."

Véleménye szerint a hazai birkózásban (is) fontos szerep hárul a vidéki bázisokra, hiszen a jelenlegi válogatottak között is van zalaegerszegi, miskolci, egri származású. Egy ilyen helyről pedig, mint amilyen a Győri Dózsa SE, ahol most is mintegy ötvenre tehető azoknak a fiataloknak a száma, akik a birkózást választották, s szorgalmasan járnak az edzésekre, előbb-utóbb felbukkannak a sportág nagy tehetségei. Közülük kerülhetnek ki azok, akik továbbviszik a képzelt stafétabotot, s biztosítják a magyar birkózás hírnevét és eredményességét.

Nagy szükség van rájuk. Ráadásul példakép is akad, hiszen az egykor világbajnokságot nyert Sillai László mellett a szövetségi kapitány emlékeztetett Orbán Józsefre, Németh Sándorra, Klauz Lászlóra, akik Győrött kezdték fényes birkózó-pályafutásukat.

A jelenlegi magyar válogatottról és az olimpiai esélyekről szólva Komáromi Tibor nagyon optimistán nyilatkozott a Kisalföldnek. „Kötöttfogásban öt, szabadfogásban négy súlycsoportban harcolták ki válogatottjaink a kvalifikációt, és a 60 és a 84 kilóban is csak egy hajszállal maradtunk le az olimpiáról. Az esélyekkel tehát nem állunk rosszul, hisz ennél több kvalifikációt csak az oroszok szereztek. Az utóbbi két olimpián nem sikerült a magyar birkózóknak az aranyszerzés, most itt az ideje, hogy ismét elérjük a csúcsot.

Egyik legnagyobb esélyesünk a százhúsz kilóban Deák Bárdos Mihály, de Majoros Istvánnak és Berzicza Tamásnak is minden adottsága megvan ahhoz, hogy a dobogó legmagasabb fokára jusson. Persze a birkózásban ma már nagyon sokoldalúnak kell lenni ahhoz, hogy kiemelkedő eredményt érjen el valaki, s közrejátszik a bíráskodás is. Sokat számít a nemzetközi megítélésben, hogy dr. Hegedüs Csabát beválasztották a nemzetközi szövetség elnökségébe."

A magyar válogatott idei programja teljes egészében az olimpiának van alárendelve. Május 10-től egy olaszországi edzőtáborban készülnek, majd egy törökországi meghívásnak tesznek eleget, utána következik a tatai tíz nap, amelyre koreai, japán, román, amerikai és cseh birkózókat is meghívnak, hogy közösen készüljenek az ötkarikás versenyekre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

legyőzték önmagukat

Szombat déltől vasárnap délig immáron 13. alkalommal került sor a soproni Lövér uszodában a… Tovább olvasom